Zoekwoorden onderzoek! Hoe kan je dit gratis doen?

LEEF JOUW DROOM!

Zoekwoorden onderzoek! Hoe kan je dit gratis doen?

Google

Zoekwoorden onderzoek voor je blog of YouTube video. Het kan best lastig zijn en hoe gaat dat nou precies in zijn werk. Vandaag laat ik je mijn manier zien, ook wat ik zelf fout heb gedaan zodat jij dat voorkomt.

Zoekwoorden onderzoek is van groot belang wil je goed scoren op Google. Natuurlijk duurt het even voordat jouw artikel scoren in Google omdat dat tijd nodig heeft. Wordt er dus niet gestrest van als jouw artikelen de eerste maanden nog niet ranken, dit heeft tijd nodig.

Het is belangrijk om goed zoekwoorden onderzoek te doen en weet waar je concurrenten op scoren, hoe veel mensen op bepaalde zoektermen zoeken en wat het doel is van jouw geschreven artikel.

Er zijn ook veel betaalde programma’s waar je zoekwoorden onderzoek kan toepassen met allemaal verschillende tools. Vaak heb je daar als bedrijf ontzettend veel aan, maar zelf hou ik het gewoon bij Google en de zoekplanner van Google, ik doe tot nu toe gratis.

Naast goed zoekwoorden onderzoek komen er bij het schrijven van een blogbericht veel meer belangrijke punten bij kijken. Natuurlijk is het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden belangrijk, maar er spelen dus wel meer factoren mee.

Door elke maand of elk half jaar zoekwoorden onderzoek te doen naar de artikelen die je wilt gaan schrijven is het makkelijk om een content-kalender te maken. Schrijf hierin op wat het zoekwoord is, hoeveel keer er per maand opgezocht wordt, wat jij met dit artikel wilt bereiken en hoe je dit artikel intern kan linken. Zo zijn er tal van mogelijkheden hoe jij goed zoekwoord onderzoek kan doen en hoe jij je website kunt verbeteren.

Contents

Gerelateerde zoekopdrachtenGoogle gerelateerde zoekopdrachten 

Als je naar Google gaat en je typt bijvoorbeeld ‘YouTube kanaal maken’ in dan komen er allemaal blogs en video’s naar voren hoe je een YouTube-kanaal kunt maken. Als je dan helemaal naar onder scrolt zie je het kopje ‘gerelateerde zoekopdrachten’, dit is door Google zelf aan aangemaakt. Hier zoeken mensen dus ook op, allemaal weer ‘zoektermen’ waar je een blog of video over kunt maken.

Natuurlijk lijkt er best veel op elkaar, dus maak vooral geen dubbele video’s of blogberichten, maar er staan altijd weer nieuwe zoekopdrachten in die je best kunt gebruiken. Dit is een idee hoe je gratis zoekopdrachten van Google kunt krijgen.

Zoekwoord suggesties van GoogleZoekwoorden suggesties van Google 

Als je nou alleen in Google in typt ‘YouTube kanaal maken’ zonder op enter te drukken, krijg je ook al veel zoektermen suggesties van Google waar mensen op zouden kunnen zoeken.

Hiermee geeft Google dus nogmaals zelf gratis zoekwoorden weg die jij kunt gebruiken voor je website of video’s.

Kijk waar concurrenten op scoren 

Hoogstwaarschijnlijk ken jij je concurrenten wel die jou op Google ‘in de weg’ zitten. Je moet ervan winnen en bezoekers moeten naar jouw komen. Gelukkig zijn er genoeg mensen op deze wereld, dus als je het goed doet kan je er allebei een boterham van eten.

Natuurlijk moet jij je concurrenten goed in de gaten houden. Waar bloggen hun over en waar voor zoekwoorden gebruiken hun?

Ga er ook over bloggen, maar doe dit op jouw manier. De zoekterm mag je natuurlijk gebruiken, maar kopieer de blog niet, dat vindt Google niet zo leuk en het is ook een beetje kinderachtig. Gebruik het zoekwoord en maak een blog die bij jou past.

Google zoekwoordenplannerGoogle zoekwoordenplanner

De Google zoekwoordenplanner kan je gebruiken bij je Google Ads account. Deze kan je ook gewoon gratis gebruiken. Als je Google Ads niet gebruikt zie je iets meer gegevens, maar dat maakt niet heel veel uit. Je ziet voldoende gegevens om vooruit te kunnen en de juiste zoekwoorden eruit te halen.

Als we dan bij hetzelfde zoekwoord blijven ‘YouTube kanaal maken’ zie je in de afbeelding hiernaast de gegevens staan een ook weer suggesties voor andere zoekwoorden.

Hier kan je dus precies zien hoeveel er per maand ongeveer naar gezocht wordt, wat de concurrentie is en suggesties voor andere zoekwoorden. Omdat dit van Google zelf is, mag je er zeker van uitgaan dat het betrouwbaar is, dus deze cijfers zijn echt relevant.

In de video hieronder laat ik alles wat we besproken hebben op beeld zien zodat je het daadwerkelijk in ze werk ziet gaan. Veel succes!

YouTube video over zoekwoorden onderzoek 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.