Hoe belangrijk is zelfontwikkeling?

LEEF JOUW DROOM!

Hoe belangrijk is zelfontwikkeling?

Zelfontwikkeling! Is zelfontwikkeling het belangrijkste ingrediënt van succes? Onderschatten wij zelfontwikkeling?

Blijf jezelf ontwikkelenNaar mijn mening is zelfontwikkeling één van de belangrijkste dingen om succes te worden. Alles succesvolle mensen hebben zichzelf ontwikkelt tot de persoon die ze nu zijn.

Het was keihard werken en leren, zelfontwikkeling hoort bij jezelf onderwijs geven, maar ze hebben succes bereikt.

Je vindt het misschien een heel saai onderwerp, maar het is belangrijk om je zelf te ontwikkelen, ook wanneer je niet meer op school zit. Zelf wil ik ondernemer worden en dan is het van groot belang om boeken te lezen.

Je moet weten hoe je leiding moet geven, hoe je mensen dingen moet leren, hoe je moet werken.

Je moet van veel dingen iets afweten, zo maak jij jezelf verstandig.

Het belangrijkste van zelfontwikkeling vindt ik financiële kennis. Iets wat we op school totaal NIET krijgen. Het is zo belangrijk om te weten hoe de economie nou werkt en wat je nou moet doen om je geld te houden.

Je moet niet alles aan de belasting willen geven, je moet niet alles uitgeven, maar je moet ook niet alles op je spaarrekening gooien en zeker niet in deze tijden. Zeker in 2020 moet je leren met geld om te gaan. En als jij denkt met geld te kunnen omgaan, wil ik heel graag van jouw weten waarin jij investeert. Zet dat in de reacties neer.

Investeer jij niks? Dan kan ik voor 75% zeggen dat jij niet met geld kunt omgaan. Het is heel hard, maar dat is wel echt waar. Lees gewoon even verder en dan kom jij erachter waarom ik dat zeg.

Hoe beginnen met zelfontwikkeling

Als jij begint met zelfontwikkeling hoef je niet gelijk geld uit te geven. Natuurlijk kan jij boeken en cursussen kopen, maar op het begin hoeft dat helemaal niet. Je kan gewoon beginnen met blogs lezen, podcast luisteren, YouTube video’s kijken en naar een eventueel gratis cursus kijken.

Ontwikkel jezelf, en maak eventueel een samenvatting, plan een vaste tijd in dat je bijvoorbeeld 30 minuten gaat studeren. Blijf jezelf standaard ontwikkelen, want zo bereik je het meest.

In het begin investeer je dus veel tijd. Je hoeft niet gelijke honderden euro’s te investeren om aan zelfontwikkeling te doen. Begin gewoon rustig en bouw dit op, zo kom je het verste.

Geef zelfontwikkeling de tijd

jezelf ontwikkelen kost tijd, het is niet binnen 1 week gedaan. Er gaan echt een paar weken overheen voordat je goede resultaten gaan zien. Door kleinen dingen te doen, kan het dat jij binnen een paar dagen al het verschil ziet.

Ga bijvoorbeeld doelen opschrijven die jij wilt bereiken. Schrijf zelf op hoe je dat wilt bereiken en denk alleen in mogelijkheden. Hierdoor zal je zien dat je positiever gaat denken. Geef het gewoon de tijd en werk er dagelijks aan, zo kom je elke dag een stap verder.

Succesvoller wordenZakenman die succesvoller wordt

Als je dit aan iemand zal vragen wil iedereen het eigenlijk wel, succesvoller worden, wie wil dat nou niet? Zelfontwikkeling zal je hier zeker bij helpen. Je gaat hier positiever van denken, je krijgt motivatie, je wordt uitgedacht en geconfronteerd met zaken die jij moet overwinnen.

Succesvoller worden kan niet binnen 1 dag en lukt vaak ook niet binnen 3 weken. Begin gewoon en zet elke dag een stap naar jouw succesvoller leven. Elke dag krijg jij een nieuwe kans om succesvoller te worden en eraan te werken.

Een paar weken terug heb ik een artikel geschreven over The Ultimate Gift, hierin vertel ik hoe jij rijker kunt worden en waarom jij vandaag nog moet beginnen om dankbaar te zijn voor de kleine dingen in het leven.

Een waardevol artikel om eens te lezen als jij nooit tevreden bent met jouw situatie. Wees dankbaar voor kleine dingen in het leven en je gaat opstaan om grotere dingen te ontvangen.

Ga ervoor en ontwikkel jezelf elke dag een beetje meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.