YouTube video op je website plaatsen

LEEF JOUW DROOM!

YouTube video op je website plaatsen

Een YouTube video op je website plaatsen dat is echt iets van deze tijd en als je dat niet doet ga je zeker achterlopen. YouTube is naast Google de grootste zoekmachine ter wereld! Hoog tijd dat jij een YouTube video op je website plaatst. Ook Google gaat YouTube video’s steeds belangrijker vinden en zet website bovenaan die ook YouTube video’s op hun website hebben staan.

YouTube video’s kan je heel makkelijk op je website plaatsen. Met een moeilijk woord kan je een YouTube video embedden op je website. In normale taal is dat een YouTube video in de code van je blogartikel plaatsen.

Binnen een 1 minuut kan jij een YouTube video op je website plaatsen en straks lukt dat in 30 seconden. Dus we gaan aan de slag!

YouTube video op je website plaatsen

In deze video laat ik zien hoe je een YouTube video op je website moet plaatsen. Je kan zo over mijn schouder meekijken.

Liever alles in ‘normale’ tekst weergeven? Lees dan verder.

YouTube video embedden op je website 

Ga naar YouTube om een video op je website te krijgen. Dit kan een eigen video zijn waar wel de voorkeur naar uitgaat en anders een video van iemand anders. Video’s van andere kunnen niet altijd op jouw website worden geplaatst omdat ze dit uit kunnen zetten. Daarom is het beter om video’s van jezelf op je website neer te zetten.

Ga naar de betreffende YouTube video en klik op delen. Je ziet nu verschillende kopjes staan, klik op het kopje insluiten.

Youtube video delen

Je ziet nu de video zelf en een code om te kopiëren. Druk op de knop Kopiëren en ga daarna door naar je website. Open het blogartikel waar je de video wil hebben.

Maak een kopje aan en druk vervolgens op enter.

youtube video insluiten

Als je een kopje hebt gemaakt voor je video en een enter hebt gegeven ga je naar de code van je blogartikel. Dit doe je door op de tekst te klikken, zie de afbeelding. Plak de code onder het kopje wat je hebt gemaakt voor je video.

Je kan de cursor het beste laten staan zodat je daar gelijk je video in kan plakken. Bekijk anders zeker de bovenstaande video, want daar leggen we alles op beeld uit.

youtube video op website plaatsen

Als je daarmee klaar bent ga je weer terug naar de opmaak van je blog (visueel, rechtsboven). Je ziet nu je YouTube video in je blog artikel staan. Maak je blogartikel af en klik op opslaan en je YouTube video staat in je blogartikel. Abonneer natuurlijk gelijk even op mijn YouTube-kanaal. Heel veel succes en als je vragen hebt stel die dan onder dit artikel.

Jouw YouTube-kanaal laten groeien?

YouTube wordt steeds belangrijker, maar nog niet heel veel bedrijven hebben dan door. We leven in een beeldcultuur dus zal YouTube ook de komende jaren nog actief blijven en steeds groter worden. Er zijn natuurlijk niet voor niets steeds meer grote YouTubers die flink geld verdienen met YouTube.

Misschien heb jij al wel een YouTube-kanaal maar doe je er niet heel mee of wordt je kanaal niet groter. Het is een kwestie van tijd voordat jouw YouTube-kanaal kan doorbreken. Het enige wat nodig is is goede content en consistentie. Elke week opnieuw één of meerdere video’s uitbrengen en mensen echt wat bijbrengen of vermaken.

Begin vandaag nog een YouTube-kanaal en zorg dat jij de grootste speler in jouw marktgebied wordt. Ook voor je website zullen YouTube video’s een enorme boost geven, want ook Google heeft door dat steeds meer mensen video’s waarderen op een website, dus in de toekomst zullen we hierop nog meer beoordeeld worden. Wil jij groeien met jouw YouTube-kanaal?

Ik ben er zelf ook mee bezig en dit is mijn eerste analyse om een hoger te komen in YouTube.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.