YouTube kanaal maken in 2021

LEEF JOUW DROOM!

YouTube kanaal maken in 2021

Hoger komen in YouTube

Een YouTube kanaal is anno 2021 niet meer weg te denken! Hoeveel uur besteed jij op YouTube, waarvoor gebruik je het allemaal?

Na Google is YouTube de grootste zoekmachine ter wereld. Per dag worden er voor honderden minuten video’s geüpload, het is simpelweg niet meer weg te denken.

Het wordt voor jou ook tijd om te beginnen met een YouTube kanaal. Voor zowel zakelijk als privé is YouTube uiterst geschikt en ook jij kan nog steeds ontzettend veel abonnees krijgen, ondanks de concurrentie.

Er is nu alleen één ding wat ik jou gelijk wil vertellen… het kost heel veel tijd om een YouTube kanaal te maken, daar is echt een drive voor nodig! Dus om hoger te komen in YouTube raad ik je zeker dit artikel aan.

We leven in een beeldcultuur en dat is met YouTube echt een voordeel. Ontzettend veel mensen kennen YouTube en ook steeds meer oudere mensen maken hier gebruik van. Voor zowel vermaak of om dingen te leren.

Met je YouTube video’s kan je echt alle kanten uit. Bedenk wel wat je wilt, welke kant ga je op, wat wil je bereiken?

Je video’s moeten wel bekeken worden, want hoe meer ze bekeken worden, hoe meer (onbekende) mensen jouw video’s gaan zien. Op die manier werkt YouTube, het gaat allemaal kijkcijfers, tijd en likes.

Het is allemaal niet zo moeilijk, je moet het net iets beter doen of iets origineler zijn dan ‘de concurrent.’

Contents

Jouw YouTube kanaal aanpassen 

YouTube kanaal aanpassenOm een YouTube kanaal te maken heb je een Gmail account nodig, zo kan je inloggen in YouTube. Als je het onder een andere naam wilt doen moet je een extra Gmail account aanmaken zodat je daarmee kan inloggen in YouTube.

Hoogstwaarschijnlijk heb je al een YouTube kanaal, alleen ben jij hier niet bewust van geweest. Ga naar YouTube en klik rechts bovenin om in te loggen of om naar ‘je kanaal’ te gaan.

Als het goed is kom je dan op de pagina terecht zoals de afbeeldingen hiernaast. Als dat klopt gaan we verder.

 

YouTube kanaal brandingAls eerste ga je jouw YouTube kanaal aanpassen, klik op de knop: ‘kanaal aanpassen’. Je gaat dan door naar het kopje ‘branding’, zie afbeelding, en hier ga je een profielfoto uploaden en een banner afbeelding uploaden. Dit zal de lay-out van je YouTube kanaal een stuk beter maken. Daarna kan je ook een watermerk aan je video’s toevoegen door iets naar onder te scrollen en deze te uploaden.

Let op: denk aan de minimale en maximale afmetingen!

Check nu het resultaat, pas aan als je dat nodig vindt en ga anders door naar de volgende stap.

Website en sociale media toevoegen en kanaalbeschrijving maken

Je branding heb je nu aangepast en je bent er dik tevreden over. Als je dan doorgaat naar het volgende kopje: Basisinformatie, kan jij hier een kanaalbeschrijving neerzetten. Dit is niet verplicht, maar je laat je kijkers wel zien waar jouw kanaal overgaat. Denk gewoon even goed na en zet dan een kort maar krachtige kanaalbeschrijving neer.

Als je daarna wat naar onder scrolt kan je links toevoegen aan je YouTube kanaal. Je kan een website, Instagram, Facebook, Spotify, en nog meer links neerzetten. Kijkers kunnen van jouw YouTube kanaal dus zo door naar je website, zet dit er echt neer, want alle beetjes helpen en ze kunnen zien dat je goed actief bent.

Eventueel kan je nog een mailadres toevoegen voor vragen, maar dit is ook niet verplicht.

Video’s maken! 

Nu gaat hét echte werk komen, video’s maken! Wat mij betreft één van de leukste dingen die er zijn. Dit is helemaal aan jezelf hoe je dit invult. Het is gewoon uploaden even alle instellingen doorlopen en plaatsen.

Het belangrijkste is dat je een bepaalde structuur aan je uploaden geeft. Wanneer kunnen kijkers/abonnees een nieuwe video verwachten? Komen er meerdere video’s uit per week? Laat dit de kijker weten. Zeg het sowieso de eerste paar video’s en zet het in de beschrijving van de video, kijkers willen weten wanneer er nieuwe content naar buitenkomt.

Het is geen verplichten regen, maar probeer wel elke week minimaal 1 nieuwe video te uploaden. Dit is het minimale wat je echt moet gaan doen. Het duurt namelijk wel even voordat je video’s echt goed bekeken gaan worden, dit ligt aan allerlei factoren, maar je zult eerst voor content moeten zorgen, echt heel veel content.

Zelf maak ik ook video’s over YouTube, websites en meer onderwerpen op mijn YouTube kanaal. Volg die natuurlijk ook om het niet meer te missen. Heel veel succes met jouw YouTube kanaal en maak er wat moois van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.