Wat zijn de onkosten van affiliate marketing

LEEF JOUW DROOM!

Wat zijn de onkosten van affiliate marketing

Wat zijn de onkosten van affiliate marketingOver de onkosten van affiliate marketing is veel onduidelijkheid. De één zegt dit en de ander zegt dat. Maar wat zijn nou de werkelijke kosten die je maakt bij affiliate marketing? Zijn de kosten per maand of per jaar en zijn dit er veel? Kan ik dit betalen of moet ik er echt voor gaan sparen?

Wat wordt er allemaal van mij verwacht en is het zin vol? Kortom; ontzettend veel vragen waar we mee zitten en waarop antwoord gegeven gaat worden.

De prijzen zijn een begroting. Het kan dus goedkoper zijn, we hebben ruim begroot dus het zal waarschijnlijk wel meevallen.

START MET AFFILIATE MARKETING

Contents

Onduidelijkheid

Allereerst is er veel onduidelijkheid. Sommige mensen zeggen dat het helemaal niks kost, maar daar is niks van waar! Dus voor de mensen die dat dachten, zet het gelijk uit je hoofd. Ook bij affiliate marketing heb je een klein startkapitaal nodig.

Sommige mensen zeggen ook dat het niet meer dan €10, – tot €50, – kost. Ook dit is naar mijn ervaring nietwaar. Maar wat kost het dan wel? Hoeveel geld ben je dan kwijt voordat je kan beginnen? Dat gaan wij jouw is even vertellen. Wij gaan die onduidelijkheid wegnemen, maar nogmaals, dan moet jij er wel helemaal voorgaan zitten.

Eerste kosten die jij maakt

De eerste kosten die jij maakt is waarschijnlijk van een programma. Dit moet jij voor jezelf even nakijken, maar ik ga ervan uit dat je een programma, of een cursus hebt gevolgd om met affiliate marketing te beginnen.

Als jij geen programma of cursus wil volgen hoef je deze kosten er uiteraard niet bij te rekenen. Wij ronden het bedrag af naar boven zodat we met ons budget goed uitkomen en eventueel iets ruimer hebben genomen in plaats van dat we er geld bij moeten leggen.

De onkosten van de cursus schatten wij op €50, – Veel meer zal je waarschijnlijk niet voor een cursus betalen. Deze kosten maak je dus echt op het begin en is éénmalig. Dit zijn dan ook de eerste kosten die jij maakt om te beginnen met affiliate marketing.

Verder met de onkosten van affiliate marketing

PlatvormenEr zijn misschien mensen die dachten dat er verder geen onkosten meer waren, maar dan hebben ze het fout. Of ze moeten geen website opstarten en verder gaan op bijvoorbeeld Instagram, Facebook, YouTube, enzovoort.

Wij gaan ervan uit dat we een website opzetten wat ook zeker aan te raden is. Een website opzetten kost ook geld. Dit doe je natuurlijk zelf omdat je er ook zelf aangaat werken en het dus verstandig is om er het één en andere vanaf te weten.

Je kan dit natuurlijk uitbesteden, maar dit kost nog meer geld dus daar gaan we niet vanuit.

Bij een website moet je een URL kopen (de naam van je website bijvoorbeeld: www.naamvanwebsite.nl) Dit doe je voor één of twee jaar en kan je altijd verlengen. De kosten hangen af wat er vrij is en wat jij wilt. Voor bijvoorbeeld .nl betaal je minder dan .com. Kijk bijvoorbeeld een op Neostrada.nl. Hier kan je zien wat het allemaal kost.

Je betaalt ook voor een hostingpakket. Dit kan ook bij Neostrada wat ik ook zeker aanbeveel. Je hebt perse een hostingpakket nodig want anders kan je website niet draaien. Je hostingpakket is eigenlijk de motor van je website. Voor je hostingpakket betaal je maandelijks een bedrag, maar je kan dit ook per jaar betalen. Als je per jaar betaalt, betaal je wel vooruit. De onkosten van je URL en je hosting komen neer op €60, – per jaar.

Paypro kosten

Om affiliate te worden moet je je aanmelden bij een programma. Je hebt er verschillende, maar de makkelijkste om mee te beginnen, wat ook zeker aan te raden is, is Paypro.

Paypro is helemaal gratis, dus je kunt hier gelijk mee beginnen. Doordat je hier niks voor hoeft te betalen is de drempel minder hoog om met affiliate marketing te beginnen.

Overzicht

Nu we alle startkosten hebben genoemd en uitgelegd zijn we bij het einde gekomen. Als we zo terugkijken valt het op zich wel mee hoeveel geld je nodig hebt om met affiliate marketing te beginnen. Voor de één zal het meer zijn dan voor de ander, maar eigenlijk kan iedereen het betalen.

En als je het echt niet kan betalen, ga dan voor één maand in een supermarkt werken om vakken te vullen wat dat kan iedereen en je hebt de €150 – zo bij elkaar gespaard.

Iedereen kan dit betalen

De weg naar jouw succes gaat niet over rozen en je moet er echt iets voordoen. Ga in plaats van TV kijken eens actie ondernemen. Ga iets doen! Maar nu het overzicht van wat jij als startbedrag nodig hebt om met affiliate marketing te beginnen

  • €50, –  Voor een affiliate marketing cursus, éénmalig
  • €60, –  Voor je website, URL en hostingpakket, per jaar

Totaal: €110,- 

Dit is het totaal bedrag wat jij moet hebben om met affiliate marketing te starten.

Misschien lijkt het voor de meeste mensen veel, maar zie het als een investering in jezelf. Jij betaald iemand om jouw iets meer te leren en het ook toe te passen in je leven. Bedenk wel dat je het beste in jezelf kan investeren omdat jij zelf jouw koers kan bepalen!

Als je niks doet ga je naar onder en zal je investering niks uitmaken, maar als je actief wordt en ook echt iets gaat ondernemen voor het aankomend half jaar, dan schiet de koers heel hard omhoog. Je hebt je eigen totaal zelf in de hand!

Dus wil jij geld gaan verdienen met affiliate marketing? ONDERNEEM DAN ACTIE! Dit is dan ook het einde van dit artikel. Hopelijk weet jij nu wat de onkosten zijn van affiliate marketing. Ik wens jouw heel veel succes, en… onderneem actie!

START MET DE CURSUS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.