Waarom investeren

LEEF JOUW DROOM!

Waarom investeren

Waarom investeren? Veel mensen investeren helemaal niet hun geld, en vragen zich vaak af waarom je dat zou moeten doen. Vaak horen ze negatieve reacties van bekende die wel hun geld ergens investeren, maar er geen winst opmaken en zelfs hun inzet verliezen.

Waarom investerenAls investeren geen geld op zou leveren, waarom investeren rijke mensen dan wel hun geld in vastgoed, aandelen, crypto en ga zomaar door? Omdat ze er over nagedacht hebben en zich hebben ingelezen!

Wij doen dat volledig verkeerd, als wij vandaag ons geld ergens willen investeren, moet het morgen al winst hebben opgeleverd. Als het geen winst heeft opgeleverd zal het wel niet werken en we gaan weer opzoek naar het volgende, maar dat wil ik jouw vandaag afleren!

Misschien denk je wel van, hé rustig aan hé, ik bepaal zelf wel wat ik doe en laat me niet door jouw de les lezen en dat begrijp ik want dat wil niemand! Maar waarom hebben rijke mensen dan wel succes en wij niet, of beter gezegd jij niet?

Je moet onder ogen komen dat je iets verkeerd doet en dat je jouw strategie moet veranderen. Je moet wat nieuws bedenken totdat het wel winst oplevert en zo jouw geld voor jouw kan werken in plaats van andersom. Er zijn zat mensen die rijk zijn geworden door hard te werken en daarnaast door hun geld te investeren.

Wat het verschil is, is dat die mensen eerst goed bekeken hebben waarin ze gaan investeren. Ze onderzoeken eerst hoe de markt zich beweegt en daarna bedenken ze pas of ze hierin gaan investeren. En wij stoppen gelijk ons geld erin en hierdoor verliezen wij vaak ons geld doordat we niet weten waar we mee bezig zijn.

Daarom gaan we kijken hoe we ons geld kunnen investeren, wat we kunnen leren van de rijke mensen en of wij dit na kunnen doen!

Oriënteer: bekijk goed waarin je wilt investeren

Ik heb het boek Rich dad Poor dad gelezen en daarin wordt uitgelegd dat je goed moet onderzoeken waarin jij gaat investeren. Je gaat de mogelijkheden langs waarin jij allemaal kan investeren. Waarschijnlijk begin je met een klein bedrag, dus zoek je op waarin jij kan investeren met een klein bedrag. Zo simpel kan het zijn.

Bedenk of je in aandelen wilt handelen of crypto of iets heel anders. Bedenk goed wat je wilt, waar je interesse ligt en waar je meer over wilt leren. Het is ook verstandig om je investering te spreiden en niet alles op één paard te zetten. Natuurlijk moet je niet gelijk overal je geld insteken, begin gewoon bij één investering en bouw dit elke maand op.

Ik ben bijvoorbeeld aan het kijken of ik mijn geld in Bitcoin ga stoppen. Ook ben ik naar kleine bedrijven aan het kijken of daar nog iets leuks tussen zit. Misschien iets van zonneparken, die komen er steeds meer dus daar zit toekomst in. Ook vindt ik windmolens interessant, en zo heb je verschillende opties waarin je kan investeren.

Natuurlijk moet je niet gelijk alles doen, bij sommige zit je er een paar maanden aan vast. Het is allemaal verschillend, maar dat vindt ik persoonlijk heel leuk. Zo leer je ontzettend veel zonder dat het je geld kost. Uiteraard moet je er even de tijd voor nemen, maar als je een paar avonden gaat zitten dan kom je er wel. Maak een word document aan en bekijk goed de voor- en nadelen.Doe goed onderzoek

Natuurlijk moet je op actie overgaan, want met opties bekijken kom je niet verder, maar overweeg het serieus. Doe gewoon de rijke mensen na, neem een persoon in gedachten en bekijk of vraag hoe diegene dat doet. Rijke mensen onderzoeken eerst de opties en investeren daarna hun geld.

Wat spreekt jouw het meest aan

Als jij uiteindelijk een keuze hebt gemaakt tussen verschillende opties is het verstandig om dit helemaal uit te zoeken. Dus net heb je een paar hoofd onderdelen uitgezocht wat jouw interesseert en nu wat jouw het meest aanspreekt.

Ik ga waarschijnlijk voor Bitcoin of windmolens en hierin ga ik me nog meer verdiepen. Dit zoek je tot op de bodem uit. Let wel op de datum als je blogs leest of video’s bekijkt, want je kan soms iets heel ouds lezen.

Als je hebt gevonden wat jouw het meest aanspreekt en dat ook goed hebt onderzocht is het tijd voor actie! Start gewoon, heb je er een goed gevoel bij, begin maar. Uiteraard zal je geld verliezen, maar door fouten te maken leren we allemaal. En als je fouten maakt, probeer je fouten dan om te zetten tot een motivatie zodat je iedereen zal laten zien dat jij het kan!

Bedenk wel goed dat een investering vaak op de lange termijn is. Het duurt vaak minimaal één jaar om 8 tot 15% rendement ergens uit te halen. Bij crypto is dat vaak moeilijk in te schatten, maar weet dat je niet heel snel geld terug ziet.

Als je in Bitcoin investeert en je ziet de koers net zakken, laat je geld staan! Echt laat het staan!! Bij Bitcoin is dat heel normaal en als je gewoon rustig afwacht dan zal die vanzelf weer stijgen. Natuurlijk moet je een hoogte punt in de gaten houden, maar zolang je Bitcoin niet op het nieuws hoort of van je vrienden, dan kan jij je geld laten staan.

Waarom investeren

De titel van deze blog is ‘waarom investeren’ en die vraag heb ik nog niet beantwoord! Als je het nieuws een klein beetje volgt weetje dat we niet meer heel veel rente krijgen op ons spaargeld. Vroeger was dit wel zo en toen was het nog dat je een leuk bedrag erbij kreeg aan het einde van het jaar.

Nu leven we in een tijd dat je met sparen geen geld meer kunt verdienen. Dat betekent niet dat je niet meer hoeft te sparen, integendeel. Het leven wordt steeds duurder en onze wensen worden steeds groter.

Daarom is het goed om een vast bedrag achter de hand te houden als er onverwachts iets gebeurt, dus spaar elke maand rustig door. Wel is het verstandig om een klein deel van je inkomsten elke maand te investeren. Je moet jouw geld voor jouw laten werken. Nu werk je waarschijnlijk voor een baas en dat betekent in theorie dat je werkt voor je geld om al je vaste lasten te betalen.

Laat ook een deel van je geld voor jouw werken, zodat jouw geld, geld kan verdienen voor jouw. (Die zin mag je nog een keer lezen) Hoe lastig het ook lijkt, als jij een beetje vrij wil worden van je baan door bijvoorbeeld 4 dagen te werken, is het verstandig om ergens in te investeren. Doe dit niet zomaar ineens, maar bedenk goed waarin en onderzoek het allemaal.

Waarom de rijke mensen volgen

Misschien heb je wel wat tegen rijke mensen of snap je niet waarom ik dat gezegd heb. En dat kan, maar ik wil het jouw uitleggen. Ik heb, zoals je weet, een aantal boeken gelezen, wat ik nog steeds doen en deze hebben succesvolle mensen geschreven. Deze mensen zijn rijk geworden door hard te werken, anders te denken en te doen dan de massa doet.

Voorbeeld

Volg de rijkenIk werk graag met voorbeelden, dus doe ik dat nu weer:-) In 2017 was het voor Bitcoin een top jaar, zeker de laatste paar maanden van dat jaar. Opeens was Bitcoin helemaal populair en je zult er vast iets van meegekregen hebben.

Als jij nou in januari van 2017 in Bitcoin hard geïnvesteerd, dan had je waarschijnlijk een leuk zakcentje gehad.

En de rijke mensen hadden waarschijnlijk in januari van 2017 of eerder Bitcoin gekocht en dat rond november, december verkocht en daarna in januari 2018 weer gekocht!

Ze kopen het dus als niemand er naar roept en naar kijkt en opeens gaat de koers omhoog en de kranten staan er vol mee en de massa gaat massaal Bitcoin kopen waardoor de koers nog verder omhoog gaat en daarna opeens weer vol naar beneden gaat.

En de rijke mensen weten wat er gaat gebeuren, dus zij verkopen op tijd hun Bitcoin en de massa verliest geld. Zo zit het vaak allemaal in elkaar. Daarom ben ik nu nieuwsgierig naar Bitcoin omdat we weer op hetzelfde punt zitten als in januari 2017. Waarschijnlijk gaat binnenkort de koers langzaam omhoog en bereikt volgend jaar een top punt.

De rijke mensen kennen het spelletje al en de massa snapt Bitcoin niet en hebben zich er ook niet in verdiept, dus verliezen ze 9 van de 10 keer hun geld. Dus nu snap je hopelijk waarom ik rijke mensen als voorbeeld neem. Zelf moest ik dit ook leren en zo geef ik het ook weer door aan jouw.

Investeer je geld

Als jij zo alle stappen hebt langs gelopen en goed onderzoek hebt gedaan, dan kan jij gaan investeren. Er zit natuurlijk altijd een risico aan, maar je weet er wel meer vanaf dan toen jij je geld zomaar ergens in stopte. Kijk het gewoon van rijke mensen af hoe zij dat doen, ze hebben het wiel al uitgevonden en wij, jij en ik, mogen dat alleen maar na doen.

Heel veel succes! Als jij dit een waardevolle blog vindt dan hoor ik dat graag. Laat een reactie achter en wie weet komt er nog wel een blog met mijn ervaringen over investeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.