Waarom email marketing

LEEF JOUW DROOM!

Waarom email marketing

email marketing mailEmail marketing, één van de beste strategieën voor een website of bedrijf. Je zult het niet zeggen, maar website eigenaren halen nog steeds hun meeste inkomsten uit email marketing.

Ongeveer 20 tot 30% van jouw bezoekers zullen wat aanschaffen op jouw website, de rest 70/80% verlaat de website zonder een aankoop en gaat grote kans naar de concurrent.

Door email marketing toe te passen verzamel je emailadressen, mail je de bezoekers die je website zonder aankoop verlieten en pak jij extra omzet! Natuurlijk moet jouw website wel bezoekers hebben, dus een beginnend persoon raad ik het niet aan.

Heeft jouw website nu al meer dan 30/50 bezoekers per dag, dan mag je er wel over na gaan denken. Je omzet kan makkelijk verdubbelen. Je kunt ook leuke mail acties houden zodat je nog meer omzet binnenhaalt. Zo is emailmarketing nog niet weg te denken in ons kleine land.

Contents

Voordelen van email marketing

Er zijn serieus talloze voorbeelden op te noemen waarom je met email marketing zal kunnen beginnen. Maar de voornaamste reden is natuurlijk dat jij je omzet kan verhogen. Mensen komen even op je website, lezen wat informatie en gaan er weer vandoor.

Als jij dan een leuke weggever hebt of een pop-up om je in te schrijven voor jouw wekelijkse nieuwsbrief willen mensen al snel hun naam en emailadres achterlaten! Dan vinden mensen het niet erg om e-mails van jouw te krijgen, want ze hebben zichzelf op jouw mail ingeschreven.

Zeker als jij mensen persoonlijk aanspreekt voelen ze zich aangetrokken door jouw email en zullen ze er sneller op klikken. Maar laten we eerst nog even naar een aantal voordelen kijken van email marketing.

Goed voor klantenbinding 

Een wekelijkse nieuwsbrief is heel goed voor klantenbinding. Mensen die zichzelf abonneren op jouw nieuwsbrief zijn geïnteresseerd in jouw artikelen of diensten. Je kunt dus reclame maken voor mensen die daadwerkelijk jouw reclame willen zien. Ze worden er niet gek van en krijgen ook geen afkeer van jouw bedrijf.

Bijna iedereen heeft wel email

Je zal het snel over het hoofd zien, maar bijna iedereen heeft wel een emailadres waar hij of zij elke dag op kijkt. Veel mensen lezen hun mail serieus en zullen jouw mail dan ook vaak goed lezen.email marketing

Voorkomt reclame moeheid

Omdat mensen zichzelf inschrijven voor jouw nieuwsbrief of weggever vinden ze het niet erg om ‘reclame’ van jouw te ontvangen. Natuurlijk moet je het wel een realistisch houden en niet elk dag 2 keer een mail versturen.

Als je email marketing toepast heb je gewoon een groep mensen die zit te wachten op reclame. Je kan je omzet hiermee vors verhogen.

Automatische campagnes starten 

Bij email marketing hoef je maar één keer alle mailtjes klaar te zetten en alles loopt automatische! Dat scheelt dus heel veel werk en je verdient geld zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Door originele campagnes te maken kan je een mail versturen naar al jouw klanten en dat kunnen er zomaar 1000 zijn. Dit loopt uiteraard steeds meer op en straks kan je dus een goede campagne maken die je verstuurd naar 10.000 mensen en en 2000 mensen kopen het product wat je aanbiedt. Je snapt dat het dan leuk begint te worden.

Zo zijn er talloze voordelen van email marketing. Zowel op de korte termijn als op de lange termijn. Zorg dat je alles goed voorbereid en dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Email marketing werkt en is goedkoop 

We hebben net de voordelen doorgenomen van email marketing. En dit laat duidelijk zien dat het werkt en niet bijzonder moeilijk is. Email marketing werkt in 2020 nog steeds en je kan hiermee je omzet mee verdubbelen.

Als je op dit moment een website hebt lopen en er komen echt veel bezoekers op, durf ik te zeggen dat je veel geld misloopt. Door email marketing kan je veel meer geld verdienen.

Bij Enormail kan je 30 dagen gratis een abonnement nemen om te kijken hoe het is en natuurlijk of het werkt. Verken en ontdek alles bij Enormail, kan je ermee overweg snap je de techniek en lukt het jouw om e-mails te automatiseren? Je zult zien dat het niet moeilijk is en dat je binnen 30 dagen vast en zeker de eerste aanmeldingen binnen hebt.

Start met Enormail! 30 dagen gratis!

Natuurlijk raad ik dit alleen aan bij een lopende website met 30 bezoekers of meer. Je zult zien dat je meer verkopen gaat krijgen en verstelt staan dat mensen zich gewoon op jouw nieuwsbrief inschrijven omdat ze van jouw informatie willen hebben. 

Persoonlijk aanspreken

Als laatste tip dat we willen meegeven is dat mensen persoonlijk aangesproken willen worden. Ga dit maar eens na bij jezelf. Welke e-mails van onbekende vindt je fijner, goedemorgen meneer of goedemorgen en dan jouw naam? 

waarom email marketingBijna iedereen vindt het fijner om persoonlijk aangesproken te worden en dit heeft meerdere voordelen. Door de persoonlijke e-mails zijn mensen geneigd om ze te lezen. 

Als er in mijn mailbox een mail ligt met het onderwerp “verrassing voor Heino” dan is één van de eerste e-mails die ik aanklik. Jouw roep naam zit zo in je hoofd dat jouw hersenen supersnel reageren als ze jouw naam horen, want die hoort bij jouw. 

Uiteraard is dit een stukje mindset, jouw naam zit zo in jouw gedachten, denken, dat je automatische alert bent op je eigen naam. Zelfs in de meest oorverdovende lawaai hoor jij nog je naam, of heb je zoiets van, wordt mijn naam nou geroepen? Iedereen heeft van zulke momenten gehad! 

Dus persoonlijk aanspreken en ook een goed verhaal in je mail zetten. Niet een heel klein mailtje dat je iets moet kopen, maar vertel iets over jezelf en maak dat tot een leuk verhaal. 

Ga pas in mail 3 of 4 over tot het verkopen van jouw producten. Hierdoor heb je al een band op gebouwd en zullen mensen sneller bereid zijn om wat bij jouw te kopen. Maak wel in elke mail een andere onderwerp en zorg dat deze pakkend is, zodat ze er snel op klikken. 

Ontzettend veel succes met het maken van meer omzet en natuurlijk om een mailinglijst op te bouwen. In een volgende blog gaan we weer verder met emailmarketing, want er is nog veel meer over te vertellen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.