Waarin investeren? Waar kan je in investeren?

LEEF JOUW DROOM!

Waarin investeren? Waar kan je in investeren?

Waarin kan jij je geld investeren of beter gezegd waarom moet jij je geld investeren. Een aantal weken terug hebben we een blog geschreven waarom jij je geld moet investeren. Daar hebben we toen uitgebreid bij stil gestaan en in deze blog ga ik er niet te lang bij stil staan.Laat je geld groeien

Waar we het wel uitgebreid overgaan hebben is waarin jij je geld kan investeren. Waarom je bijvoorbeeld in crypto moet investeren en niet moet beginnen met vastgoed.

Uiteraard geven we tips waar jij op moet letten. Waar je vooral mee moet beginnen wat wij eigenlijk allemaal vergeten!

Genoeg leesvoer voor jullie dus laten we starten!

Samenvatting waarom jij moet investeren

Even in het kort gezegd waarom jij en ik moeten investeren. Let op, alles mag en niks moet:-) Als jij je geld op de bank zet en er verder niks meer doet is het zonden om het niet te investeren.

Uiteraard moet je wat geld achter de hand hebben voor zaken die zich zomaar voordoen. Je auto gaat kapot, wasmachine, je kinderen slopen wat en ga zomaar door.

Hiervoor heb je natuurlijk wat geld nodig. Ook hebben we geleerd van de corona pandemie, ik ga niet op het virus in dus je kan rustig doorlezen:-) Je kan zomaar ontslagen worden als je een vaste baan hebt en dan zit je zonder werk. Er zijn genoeg mensen bij wie dit is overkomen. Hopelijk heb je geleerd om ongeveer 3-4 maanden vooruit te sparen zodat je minimaal 3-4 maanden kan overleven!

Maar als je dus geld achter de hand hebt gehouden is het slim om met het geld wat je kan missen, en ja niemand kan geld missen, maar ga het toch proberen, om met dat geld te investeren. Je geld op de bank houden wat je soort van overhebt is naar mijn idee niet slim. je krijgt er toch geen rente meer voor en in de toekomst zullen we waarschijnlijk moeten betalen om ons geld op de bank neer te zetten.

Ga dus met het geld wat je overhebt investeren zodat je hiermee winst kan maken. Je kan al beginnen met €100,- te investeren! Als je hiermee vroeg begint kan je op je 30ste vastgoed kopen en dit verhuren. Als je ouder bent is het natuurlijk anders, maar begin sowieso en het ligt eraan hoe groot je eigen vermogen is anders kan jij al sneller vastgoed kopen dan een jonger persoon.

Niet zomaar beginnen

Waar moet je in deze tijden eigenlijk in investeren? Ik ga ervan uit dat je er geen verstand van hebt en dat dat het juist nog moeilijker maakt! Veel beurzen staan Investeren in Bitcoinin het rood en lijden verlies, crypto gaat het ook niet heel beste mee, Bitcoin heeft ook weer ingeleverd en waarom moet je juist nu toch investeren?

Zeker als je niet heel veel over investeren weet is het nog lastiger om te beginnen met investeren. Daarom ben jij op het internet gaan zoeken waarin jij moet investeren. En het begin is gemaakt en je bent goed begonnen!

Vaak beginnen mensen zomaar ergens in te investeren en dat raad ik helemaal af!! Doe dat niet, begin niet zomaar zonder dat je goed op de hoogte bent waarin je investeert.

Bekijk filmpjes, lees blogs, check informatie in een tijdschrift, zorg dat je volledig op de hoogte bent van het geen waarin jij wil gaan investeren.

Waarom je niet met de massa mee moet

Nu gaan we wel verder waarin jij in deze tijden kan investeren. Als je een beetje op de hoogte bent in het land van investeren zal je wel op de hoogte zijn dat goud behoorlijk is gestegen. Maar voor nu is goud niet meer interessant voor ons. Als je nou een aantal jaar geleden bijvoorbeeld in 2016 geld had geïnvesteerd had je dat nu kunnen verkopen en was je dus rijker geweest.

Hopelijk snap je nu een beetje waar ik naar toe wil. Je moet iets zoeken dat nu laag is en wat niet bijzonder veel in de belangstelling staat, maar wel is geweest. Ik kijk zelf nu heel erg naar Bitcoin. Bitcoin is in eind 2017 dacht ik heel populair geweest en er zijn mensen rijk van geworden. Bitcoin was toen heel veel waard en de mensen die in 2012 of 2013 in Bitcoin hadden geïnvesteerd zijn er rijk van geworden.

Dus zoek bij crypto altijd naar valuta die op dit moment niet populair zijn, maar wel populair zijn geweest! Ga nooit in crypto investeren als de hele mensen massa dat ook doet. De hele mensen massa zit er altijd naast! Waar de hele massa naartoe gaat moet jij niet naar toegaan. Die mensen willen geen risico lopen dus kopen zie iets in wat populair is en waarin je waarschijnlijk geld in kan verdienen. Stop daar alsjeblieft mee, loop niet meer met de mensen massa mee.

Waarin jij kan investeren

Zelf ben ik hier ook naar aan het kijken en ben al het één en ander aan het uitzoeken. Hierin kan jij best je geld in investeren, uiteraard moet je als je gaatAandelen van een bedrijf investeren niet zomaar iets van een ander aannemen maar eerst zelf goed onderzoeken. Check zelf gewoon wat je precies wilt en bekijk het goed. Wat zeggen ander erover en hoeveel mensen investeren hierin? Bekijk ook hoeveel mensen bij het platform aangesloten zijn.

Onderzoek dus goed waarin jij wilt investeren. Dat is waar veel mensen de mist mee ingaan want dat doen ze gewoon niet! Maar op de onderstaande opties is het goed om eens te kijken of dat wat voor jouw is.

Doe hier eens onderzoek naar:

  1. Investeer in kleine bedrijven/projecten: Een van de beste dingen die je denk ik kan doen. Crowdfunding is mensen die geld nodig hebben en mensen die geld kunnen inleggen bij elkaar brengen. Het is zeker een goede optie voor particulieren om zo met een klein bedrag te beginnen. Je kan al beginnen met €100,- inleg. Uiteraard moet je wel even kijken naar wat jij wilt, je legt geld in voor een paar maanden op een paar jaar. Hierover krijg je rente.
  2. Investeer in particulieren: Omdat mensen soms geld willen lenen voor een huis, duurzaamheid, auto en ga zomaar door en dit niet altijd bij een bank kunnen krijgen gaan ze ook vaak naar een andere partij. Hier worden ze helemaal gecheckt en kijken ze of ze bij hun een lening kunnen afsluiten. Ook hierin kan jij investeren en dat kan al voor een klein bedrag.
  3. Investeer in Bitcoin: Dit spreekt aardig voor zich. De meeste kennen Bitcoin wel, je moet je er alleen even in verdiepen hoe het allemaal werkt, maar zo moeilijk is het niet. Start gewoon een demo account bij BTC-direct en je kan eens kijken of het wat voor je is.Nu weet je waarin je kan investeren en waarom je niet met de massa mee moet lopen. Ook weet je waarom je juist nu moet kijken naar de aandelen en crypto die niet bijzonder populair zijn, maar die dat wel zijn geweest.

doe eerst goed onderzoek waarin je gaat investeren. Ik kan er meer vanaf weten dan jouw, maar je moet er zelf wel van op de hoogte zijn. En uiteraard geldt er dat jij je inzet kan verliezen als jij je geld gaat investeren. Door er meer onderzoek naar te doen kan jij al een groot percentage terugverdienen dan zomaar ergens je geld in te investeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.