Veel geld verdienen zonder opleiding

LEEF JOUW DROOM!

Veel geld verdienen zonder opleiding

Nooit stoppen met lerenIedereen zegt het en iedereen verteld het. Geld verdienen, we willen het allemaal. Maar eerst een diploma halen. Eerst moet je studeren want anders kan je geen geld verdienen. Kan je geld verdienen zonder opleiding? 

Of is het werkelijk nodig om eerst allemaal feitjes te moet kennen en leren hoe het allemaal precies werkt voordat je geld kunt verdienen? Moet je niet gewoon beginnen of is een diploma noodzakelijk. 

Zijn er mensen zonder diploma aan het werk of bestaat onze maatschappij alleen maar uit werkende mensen met een diploma? 

Geloof me, ik ben niet tegen het hebben van een diploma en als jij wilt wie ben ik om je tegen te houden, maar een diploma is niet perse noodzakelijk. Als jij liever niet zelfstandig werkt is het wel handig, uiteraard want dan moet jij een diploma aan je baas kunnen laten zien, maar als jij voor jezelf wilt beginnen, waarom wachten? 

Een diploma gaat jouw niet vertellen dat je succes gaat krijgen in je leven, en ik ben ervan overtuigd dat je meer leert als je bijvoorbeeld gaat reizen dan dat je op school gaat zitten. 

Maar nogmaals, wil jij lekker je diploma halen, gewoon doen! 

Wil jij nu al geld verdienen zonder diploma? Check het hier

Succesvolle mensen zonder opleiding

Om gelijk antwoord te geven op één van de vragen, ja er zijn succesvolle mensen zonder opleiding. Deze mensen hebben namelijk één voor één hun opleiding niet afgemaakt of helemaal geen opleiding gedaan. We praten wel over een opleiding na de basisschool.  

Maar wie zijn dan de succesvolle mensen zonder opleiding? 

  • Bill Gates van Microsoft 
  • Steve Jobs van Apple 
  • Joop van der Ende is televisieproducent 
  • Mark Zückerberg van Facebook
  • Walt Disney was filmproducent

Dit is een klein rijtje van de mannen die geen opleiding hebben gedaan of niet hebben afgemaakt. Wel zijn het allemaal succesvolle zakenmensen geworden en sommige met een redelijk groot vermogen.

Dus ook zonder opleiding kan je succesvol worden.

Ook Bas en Aad van Toor of beter bekend als Bassie en Adriaan zijn succesvolle mensen, we weten niet zeker of zijn een opleiding hebben gedaan, in de jaren 50 (dan praten we vanaf 1947) was het heel gewoon dat je van je 14de of 15de ging werken. Dat was bij hun ook zo. 

Zelf ben ik een boek over hun aan het lezen, en ik mag niks vertellen, maar ze hebben er ontzettend hard voor moeten werken voordat ze echt succesvol werden en bleven. Ze maakten dagen van 12 uur of zelfs meer. 

Ik zeg niet dat jij dit ook moet gaan doen, we leven nu in een andere tijd, al kan het nog steeds, maar zie wel dat je niet zomaar succesvol wordt. 

Aad en Bas waren beide acrobaat en dat komt je echt niet aanwaaien, ze hebben voor en na werktijd hard moet trainen voordat ze echt konden optreden. 

Succesvol worden zonder hard werken

Als jij denkt dat de bovenstaande mensen zomaar succesvol zijn geworden, dat het ze is aangewaaid heb je het totaal fout. Ze hebben er stuk voor stuk hard voor moeten werken. Uiteraard hebben ze allemaal weleens een geluk je gehad, maar van ene geluk kan je niet succesvol worden. 

Let erop dat je dus wel hard moet werken mocht je succesvol willen worden, jij kan dan niet gaan zitten wachten totdat het geld binnenstroomt. Je moet er wat voor doen en vaak duurt het even voordat je geld verdient en succesvol wordt.

Hoe je diploma in de weg zit

Vaak moet je keihard knallen voor je diploma en is het lastig om nou echt iets anders te gaan doen. Je wilt ook nog iets vrijheid hebben om lekker te gaan stappen zodat er helemaal geen tijd meer overblijft om geld te verdienen en om succesvol te worden.

Jouw diploma zit in de weg! Je begint een opleiding om die te halen, maar vindt jij je opleiding leuk? Heb je het naar je zin of mis jij je vrijheid? Moet je perse naar school of ben je wel vrijwillig je opleiding begonnen?

De druk om je diploma te halen is ontzettend groot en als jij echt succesvol wilt worden zal jij moeten kiezen.

Het bouwen van een studieschuld

Wat vaak een probleem is bij het halen van je diploma is je studieschuld. Bij het beginnen van je opleiding wordt het vast wel uitgelegd en verteld, maar dan ben je er vaak nog niet zo van bewust. 

Opeens kom je erachter dat je een studieschuld hebt (of je was er wel van bewust) en dan ga jij stressen. Iets wat helemaal niet goed is voor jouw en helemaal niet voor je opleiding. Probeer dit te voorkomen. 

Vaak moet je ook een baantje nemen om je schulden te betalen en als jij je opleiding hebt afgerond blijf je nog zitten met een studieschuld. Voordat je dan succesvol gaat worden…

Want je moet eerst gaan werken om je schuld af te betalen en ondertussen wil je misschien ook wel een huis en ga zomaar door. Ook is er nog een andere oplossing! Dat is tegelijkertijd met je diploma een business opbouwen en geld gaan verdienen. Zo kan je jouw schulden ook nog eens beperken. 

Opleiding en business combineren

Succesvol wordenOm gelijk met de deur in huis te vallen, dit vereist veel discipline van jouw! Je moet ontzettend goed kunnen plannen en je moet nee kunnen zeggen. 

Je kan je opleiding en business gaan combineren. Volg gewoon je opleiding en rond alles snel af. Werk bijvoorbeeld een maand vooruit en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Het komt hiermee natuurlijk veel op plannen aan en op discipline. 

Stel jezelf een grens tot hoeveel uur per week jij werkt bij je bijbaan, hou dit zo kort mogelijk want hoe korter hoe meer jij aan je business kan werken. Spreek ook niet meer af met vrienden of anders en beperk dit tot 1 of 2 avonden per week. Nu kan jij de rest van jouw uurtjes gaan werken aan jouw business. 

Ik had van te voren gezegd dat dit ontzettend veel van jouw eist. Je moet op tijd opstaan en op tijd naar bed om in een goed ritme te blijven. Het komt aan op goed plannen en nee durven zeggen en het komt op discipline aan. Je moet jezelf helemaal motiveren om aan de slag te gaan. 

Je moet er dus voor 100% achterstaan want anders redt jij het niet. 

Begin iets wat je leuk vindt!

Het is zo ontzettend belangrijk om te doen wat je leuk vindt. Als jij een business opzet in een niche wat jij leuk vindt, gaat daar veel meer uitkomen dan iets waar jij met tegenzin aan gaat werken. 

Je hebt al de motivatie om te beginnen en vaak om tot het uiterste door te gaan. 

Zie jij jezelf al ergens zitten achter een bureau of in een vak waar jij niks mee hebt? Om daar dag in dag uit heen te gaan met tegenzin? Dag jij maandag al weer uitkijkt naar het weekend?

Zie jij dat niet zitten? Lees dan snel verder want wij hebben de oplossing voor jouw!

Geld verdienen zonder opleiding

Wil jij nou geld verdienen zonder opleiding? Begin dan vandaag, want van uitstel komt afstel. Je kan als je dat wilt gewoon doorgaan met je opleiding en ondertussen een business of iets ander proberen op te zetten wat jouw leuk lijkt. 

Als je nou een tussenjaar hebt, begin dan ook want je hebt een heel jaar om iets op te bouwen, en een jaar is heel lang en tegelijkertijd is het ook zo om. Besef dat jij in een perfect situatie zit. Je bent nu met je opleiding bezig of je zit in een tussenjaar, je woont of op kamers of bij je ouders. Dat betekent dat je minimale vaste lasten hebt. 

Op kamers zitten is wat duurder, maar alsnog valt het nog mee. Jouw lasten zijn enorm laag waardoor jij nu juist de kans hebt om dingen te ontdekken en om aan de slag te gaan. 

Ook ben je jong en zit je in de bloei van het leven. Je hebt energie voor 10 en daar moet je nu profijt van maken, als jij ouder wordt gaan de kosten vaak ook omhoog en ga vaak minder energie krijgen. Dus begin vandaag nog en maak er iets moois van.

Check hier de Internet Succes Gids review om een business op te bouwen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.