Tips om geld te besparen

LEEF JOUW DROOM!

Tips om geld te besparen

Geld besparen vinden we vaak de moeilijkste taak die we elke dag hebben. Want elke dag komt het terug. Je geeft het zo makkelijk uit, maar het moet er ook in komen. Wij laten jouw zien hoe je precies geld kunt besparen. Heel moeilijk is het niet, maar je moet het gewoon even doen. Wij geven jouw hier de tips om geld te besparen.

Gelijk geld besparen? Start op EuroClix!

Als je gaat bekijken wat kleine dingen per maand schelen kijk je je ogen uit. Let gewoon goed op je uitgaven en bedenk of je het ook echt nodig hebt. Koop niet zomaar iets wat je tegenkomt. Bedenk waar je het voor nodig hebt.

Vaak zijn het maar kleine dingen die je elke keer koopt, maar als je dat optelt komt er een behoorlijk bedrag uit per maand.

Eerste tips om geld te besparen

Let goed op wat je uitgeeft, houdt een kasboek bij zodat je op de hoogte bent wat er per maand of per week uitgaat.Geld sparen

Je kan bijvoorbeeld al geld besparen op je wekelijkse boodschappen. Door bijvoorbeeld aanbieding af te gaan van supermarkten, kijk gewoon in de folder, die is ook online te vinden. Stem je eten op de aanbieding af en plan ze voor de hele week in.

Koop niet alle vers aanbiedingen want deze kunnen snel over de datum gaan. Hou het gewoon realistisch en koop gewoon wat u als basis nodig hebt.

Let bijvoorbeeld op de huismerken. Laat de A-merken eens staan en kijk wat dat in de prijzen scheelt. Wilt u liever wel A-merken kopen, zorg dan dat je bij andere producten waarbij het niet zo erg is welk  merk je koopt, voor de huismerken gaat.

Ga voor de weekend boodschappen maar één keer naar de winkel, zo wordt je maar één keer verleid voor aanbiedingen en andere dingen. Zorg dat je net gegeten hebt zodat je niet iets lekkers meeneemt in de winkel.

Spreek met je partner of met jezelf af wat je per week of per dag aan eten uitgeeft. Zorg dat je aan het eind van de maand altijd geld overhoudt om te kunnen sparen.

Verder stappen nemen om geld te besparen

Als je sommige luxe dingen gewend bent, zorg dan dat je hiervan afkomt. Ga minder uit eten of eten halen. Zorg dat je minder op een terrasje zit, dit zijn vaak de geldmakkers die jouw portemonnee leegmaken.

Ga voor eten dat je zelf klaarmaakt, niet de kantenklare maaltijden in de supermarkt. Dit is vaak ook heel ongezond en tegelijkertijd niet goed voor je portemonnee.

Denk vooruit, zie je wat leuks staan voor een goedkoop prijsje en is er binnenkort iemand jarig? Neem het alvast mee, dan heb je al een cadeau in huis en het kost niet bijzonder veel geld.

Inkomsten en uitgaven berekenenZorg dat je zo min mogelijk abonnementen hebt, abonnementen die je eigenlijk niet nodig hebt moet je weg doen. Als is het vaak nog zo makkelijk, dit is maandelijks een grote kostenpost.

Check u verzekeringen

Heeft u nu al 2 jaar dezelfde verzekering lopen? Ga dan snel opzoek naar een ander, of kijk tenminste of u al goedkoper uit bent. Vaak moet je na één jaar al kijken of jouw verzekeringen niet goedkoper kunnen.

Zeker als je krap bij kas zit is dit de moeitewaard. Vaak scheelt het maandelijks een paar tientjes per verzekering. Dat is toch weer geld. Check elk jaar jouw verzekeringen, dan weet je zeker dat je niet duurder uit bent.

Hou je inkomen en uitgaven maandelijks in de gaten

Als je jouw inkomen en uitgaven goed in de gaten houdt, weet je zeker dat je geld zult besparen. Je zult het gaan zien als een uitdaging om geld te besparen. Je moet uiteraard nog normaal kunnen leven, maar dat vul je voor jezelf in.

Ga het als een wedstrijd zien. Ga gewoon 3 maanden lang geld besparen op basis dingen. Dingen die je wekelijks koopt. Het geld wat je overhoudt tel je bij elkaar op en de helft spaar je en van de andere beloon je jezelf.

Geld besparen moet geen moeten worden maar een uitdaging die jij aan wilt gaan. Als je de wil al in je hebt wordt het veel makkelijker om geld te besparen.

Kijk op langere termijn

Vaak is dit moeilijk voor ons als mensen omdat we gewend zijn om 1 week of 2 weken van te voren te kijken. We gaan niet verder da 1 maand of 1 jaar. Als je geld wilt besparen is het verstandig om naar de langere termijn te kijken.

Denk eens 3 maanden vooruit en kijk wat je dan kan besparen. Denk eens 1 jaar vooruit en bekijk dan eens wat je kan besparen. En zo hou je veel meer geld over dan je kijkt op 1 dag of 1 week.

Kijk verder en je zult zien dat het nut heeft.

Geld besparen binnen handbereik!

Nu jij tips hebt gekregen hoe jij geld kunt besparen willen wij jouw natuurlijk op weg helpen. Door een leuke reactie achter te laten kan jij de PDF in je mailbox ontvangen. En daar staat een Exel bestand voor jouw klaar. Hier in kan jij gemakkelijk een overzicht maken van jouw inkomsten en uitgaven. 

Het bereken werk hebben wij al voor je gedaan, je moet het alleen nog even aanvullen en jouw bedragen invoeren. Hou dit elke maand bij en je zult zien dat het al een stuk beter zal gaan.

Om jouw nog verder te helpen hebben wij nog meer tips voor jou! Met goede video’s waar je wat van leert en als bonus hoe jij nou grip kunt krijgen op jouw financiële situatie. Laat een reactie achter en wij zorgen dat het in jouw mailbox komt!

Met EuroClix spaar je geld! 

Als je ongeveer €30,- per maand wilt verdienen met een online programma en ook nog eens producten met korting wilt kopen, is EuroClix het programma voor jouw! Het is voorledig gratis en je kan direct beginnen. 

Je verdient Clix doormiddel van aankopen op bijvoorbeeld Bol.com, Albert Heijn, Thuisbezorgd, Bijekorf en nog veel meer winkels. Ook kan je clix verdienen doormiddel van onderzoeken waarop je via de mail wordt uitgenodigd. Hiermee verdien je al snel 75 clix. 

Als je 1000 clix hebt gespaard heb je €10,- verdient. Dit kan je op je bankrekening laten storten of uitgeven in een winkel. Je kan ook doorsparen want hoe meer clix je spaart hoe procent je erbij krijgt. 

Heb je bijvoorbeeld 2000 clix gespaard, dan krijg je €25,- en daarboven op nog 25% extra. Zo loopt het dus snel aan. Heb je 5000 clix gespaard, dan krijg je €70,- met daarop 40% extra! 

Het heeft dus echt wel zin. Check gewoon elke avond even je mailbox. Vul een onderzoek in als die beschikbaar is en haal zo €30,- per maand extra binnen. Dit lijkt niet heel veel, maar op jaar basis is dit €360,- wat toch echt de moeite waard is. 

Start nu en krijg €1,95 er GRATIS bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.