Teksten laten schrijven voor je website of zelf doen?

LEEF JOUW DROOM!

Teksten laten schrijven voor je website of zelf doen?

Teksten laten schrijven voor je website? Is dat nodig? Wordt je website daar beter van? En we kunnen wel meerdere vragen oproepen waarom jij wel of geen teksten laat schrijven voor jouw website. Ga in ieder geval altijd voor kwaliteit en sterke content, daar wordt jouw website beter van. schrijven

Zeker voor een beginnende content schrijver is het vaak lastig wat er gekozen moet worden. Niet iedereen schrijft even makkelijk artikelen en in het begin moet je overal op letten.

Vaak heb je in het begin ook nog geen budget om teksten uit te besteden en je weet ook niet waar je op moet letten. Wij geven dus advies waar je op moet letten en wat voor beginnende en voor gevorderden belangrijk is. 

Schrijf voor mensen en niet voor Google

Als je net begint met een website is het vaak lastig om te weten wat nou goeie artikelen zijn voor jouw website. Natuurlijk kan jij heel veel vertellen over je onderwerp omdat jij de expert ben en dit wil jij graag uitstralen, maar dat denken er zoveel op google. Hoe kan jij google overtuigen dat jij de expert ben van jouw onderwerp? 

Dat begint om kwaliteit content te gaan schrijven. Jij moet de mensen die jouw website bezoeken ook daadwerkelijk antwoord geven op de vraag die zijn hebben. Dit moet jij in je achterhoofd houden als jij teksten gaat schrijven voor jouw website. Wat je misschien al bent tegen gekomen op internet is een veel gezegde zin: 

Schijf voor mensen en niet voor Google

Waarschijnlijk ben je deze zin al een paar keer tegen gekomen als je al hebt gezocht op internet. Voor beginners is dit misschien niet zo bekend, maar voor de mensen die al een tijdje meegaan kennen deze zin heel goed. Even een uitleg: Google scant alle artikelen die jij en ik maken, Google kijkt welke zoekwoorden er zijn geschreven, hoe veel zoekwoorden, waar je naar toe linkt, hoe goed jouw website is. Vooral die zoekwoorden vinden veel content schrijvers interessant. Tegelijkertijd ligt daar vaak ook het gevaar. Jij moet voor mensen gaan schrijven en niet voor google. 

Veel mensen strooien zo met zoekwoorden dat ze voor 4 weken naar bovenkomen in de zoekmachine voor google. Google kijkt ook hoeveel mensen je artikel lezen en hoe lang ze op jouw pagina blijven. Het is dus belangrijk dat mensen jouw artikel waardevol vinden om na de eerste 4 zinnen ook door te lezen. Schrijf daarom voor mensen en niet voor google. 

Laat jouw teksten schrijven!

Teksten laten schrijven?

Als jij teksten wilt laten schrijven ben jij daar helemaal vrij in. Je hebt alleen een ontzettend veel mensen die teksten willen schrijven en wie moet jij nou kiezen? Ook de prijzen maken misschien wel uit, want je hebt goedkopere en duurdere in deze markt en Nederlands gaan vaak voor zo goedkoop mogelijk. 

teksten schrijvenIk ga jouw ook niet tegenhouden, wel wil ik je waarschuwen als je helemaal niet weet waar jij op moet letten. Je moet namelijk wel weten of de teksten die een persoon aanlevert ook waardevol zijn en goed is voor google en jouw bezoekers.

Hebben ze er beide wat aan? Jij bent namelijk diegene die moet controleren of de content ook bij jouw website past en niet vol spelfouten staan. Kijk dus naar jezelf of jij al genoeg weet over artikelen schrijven voor google en voor mensen.

Kan jij naar een tekst kijken en de eventuele fouten eruit halen om zo wel goeie content op jouw website te krijgen? Als jij dit nog niet weet ga dan eerst nog zelf teksten schrijven voor je website, want in de praktijk leer je het meest. Gewoon door het zelf te doen weet je straks het beste waar jij op moet letten. 

 

Uiteraard zijn er ook die moeite hebben met schrijven, raadpleeg hiervoor een familielid of een goeie vriend (in) die verstand heeft van teksten schrijven voor google. Zo kan je nog uitbesteden en lift jij mee op de kennis van iemand anders. 

Hier moet jij opletten om sterke teksten te (laten) schrijven 

Het is makkelijk als je weet waar je op moet letten. Teksten schrijven hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, het is een kwestie van gewoon doen. Voor elk artikel die je schrijft is de belangrijkste regel dat jij voor mensen schrijft! Je schrijft niet voor google en als je teksten laat schrijven moet je hier zeker opletten dat het duidelijke zinnen zijn wat iedereen en sowieso jouw doelgroep snapt. 

  • Schrijf voor mensen en niet voor google 

Zorg dat jouw onderwerp in de inleiding al duidelijk is. Voor bezoekers is dit fijn en zo hou jij ze op jouw pagina om verder te lezen. Ook google vindt dit fijn want hij vindt dat belangrijk. Zo weet google gelijk waar jouw tekst overgaat. Jouw onderwerp ziet google als jouw Focus Keyphrase. Als je de plugin Yoast SEO gebruikt dan ken je dat wel. 

Mijn onderwerp is; teksten laten schrijven. Het is dus de bedoeling dat dit onderwerp al in de inleiding staat en het liefst in de eerste alinea. Dit artikel begint met een vraag en in die vraag staat mijn onderwerp al geschreven. 

  •  Laat jouw onderwerp al in de inleiding naar vorenkomen. Het liefst in de eerste alinea, maar dat is geen hoofdzaak

Jouw onderwerp is verder voor google natuurlijk heel belangrijk. Voor jouw bezoekers is het fijn dat deze in jouw tekst ook meerdere keren in naar voren komt, maar niet teveel. Datzelfde geldt ook voor google. Jouw onderwerp moet meer naar voren komen, ook in koptekst, maar zorg dat je er niet mee gaat strooien. Het moet niet in elke zin voorkomen want dat wordt onleesbaar voor mensen. 

  • Laat jouw onderwerp meerdere keren naar voren komen, ook in jouw kopteksten

Hier denken ze mee!

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waarop jij kan letten. Je 3 bovengenoemde punten zijn denk ik de 3 belangrijkste die bepalen of jouw artikel een goed artikel wordt. Als jij zelf teksten schrijft zorg dan dat je jezelf blijft en niet veranderd in een ander persoon. Als jij teksten laat schrijven zorg dan dat die persoon weet hoe jij je teksten wilt laten schrijven. Wat moet die persoon zich inbeelden. Website teksten schrijven

Gewoon jezelf blijven is ook zeker de moeitewaard en zorg altijd dat je wat meegeeft aan jouw bezoekers. Ze moeten wat opsteken van je artikel zodat ze door gaan scrollen naar een ander artikel van jouw en zo gaat jouw website groeien. 

Hou je teksten ook gewoon leesbaar en maak het allemaal niet te moeilijk. Zorg dat je goed voorbereid te werken gaat en weet wat je wilt schrijven of laten schrijven.

Zorg dat je niet te ver van je onderwerp afwijkt zodat je meerde artikelen rond hetzelfde onderwerp kan schrijven. Schrijf ook in actieve vorm en weest duidelijk en draai niet om dingen heen. 

Zorg gewoon dat je een goed artikel neerzet en dat jij het ook zal lezen. Ook kan je eens familie of vrienden vragen of die het willen lezen en jouw feedback willen geven op het artikel. Zo wordt jij de expert op google en omstreken:-) 

Laat de beste teksten schrijven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.