Hoe succesvoller worden? Verander jouw gedachten, denken en doen!

LEEF JOUW DROOM!

Hoe succesvoller worden? Verander jouw gedachten, denken en doen!

Hoe succesvoller worden?Eigenlijk wil iedereen wel succesvoller worden. Je kan beter zeggen wie wil dat niet? En ook op dit moment met het coronacrisis waardoor ons land grotendeels op slot zit, mag je de vraag stellen hoe je succesvoller kunt worden.

Afgelopen zaterdag heb ik ook een artikel geschreven over jouw business en corona, ook een tip om te lezen als je dat interessant vindt.

Veel mensen denken dat je misschien hier nu op dit moment niet bij stil moet staan, maar waarom niet? Het leven moet toch ook wel doorgaan en als jezelf gezond bent en ook je familie, kennissen en ga zomaar door ook gezond zijn moet je toch doorgaan?

Natuurlijk mag je er bij stilstaan en kan je mensen gaan helpen of even een telefoontje plegen naar een kwetsbaar persoon, maar je moet er niet in blijven hangen. Ook hier komen we weer uit.

Ook veel mensen hebben zorgen om hun bedrijf en hun financiële situatie en dat is ook volkomen terecht, maar je moet ook hierin niet blijven hangen. Als je een café hebt is het moeilijk om een alternatief te zoeken om inkomsten te krijgen, maar als je iets gaat doen om ervoor te zorgen dat je wel je dagelijkse dingen kunt blijven doen.

Al vraag je maar aan een supermarkt om werk of ga je online boodschappen bezorgen. De komende 3 weken misschien wel langer zit je thuis. Dus waarom thuis zitten als je ergens kan werken.

Ga dus niet bij de pakken neerzitten en ga gewoon door. Ook op dit moment kan jij en mag jij succesvoller worden, maar niet van iemand anders leed.

Waarom 80% niet succesvol is

Misschien schrik je wel van dit aantal, maar waarschijnlijk ligt het nog hoger. Je mag ook wel invullen ‘waarom 95% niet succesvol is.’ Waarom zijn zo weinig mensen succesvol?

Iedereen is wel eens succesvol, maar toch zijn maar (laten we het houden op 80%) 20% van de Nederlanders succesvol.

Succesvol zijn heeft natuurlijk verschillende vormen. De één zegt dat een 6 halen succesvol is en de ander zegt dat promotie succesvol is. Hier zit natuurlijk verschil in, maar toch is maar 20% succesvol.

Even wat voor mijn beeld succes is. 

Succes is als jij je dromen hebt waargemaakt, maar ondertussen zijn er nieuwe dromen ontstaan waardoor je dus nooit uitgeleerd raakt en je altijd nieuwe dingen kan leren om je dromen weer te halen waardoor er nieuwe dromen ontstaan.

Dus je raakt nooit uitgeleerd en je hebt een leven waarvan jij op jonge of oudere leeftijd van hebt gedroomd. Dus dat betekent dat je bijna elke dag met plezier naar je werk gaat en niet op maandagmorgen zegt: ‘ik heb zin in weekend.’

De bovenstaande zin zegt bijna iedere Nederlander op maandagmorgen. Natuurlijk mag je zin hebben in weekend, maar niet op de manier waarop iedereen dat bedoelt. Het is eigenlijk gewoon vertellen dat je geen zin in het werk hebt en dat je liever in je bed was blijven liggen.

Denk er zelf eens over na of jij dit ook zegt. Alleen al om die gedachten is het moeilijk om succesvol te worden, waardoor het moeilijk wordt om je dromen te behalen.

Gedachten

Ik heb vanochtend een podcast geluisterd waarin verteld dat er eigenlijk 2 soorten mensen zijn. Hier sloot ik me wel bij aan. Als je het voorbeeld stelt aan een groep mensen en al die mensen laat je een mooie villa zien die te koop staat.

Die villia kost laten we zeggen 1 miljoen, nu gaan een groot aantal mensen zeggen ‘dat kan ik niet betalen dus succes ermee’, en een groep mensen gaat zeggen ‘hoe kan ik dit geldbedrag bij elkaar halen’, dus die gaan bedenken hoe ze dat huis kunnen kopen. Ze gaan een plan maken hoe ze ernaar toe kunnen werken.

Dit is het grootte verschil tussen die 2 soorten mensen. De ene zegt dit kan niet en de ander zegt hoe kan ik dit voor elkaar krijgen. En dit vond ik zo goed voorbeeld tussen succesvolle mensen en niet succesvolle mensen.

Luister hieronder naar de podcast waarin dat verteld wordt.

Gedachten/denken veranderen de oplossing

Waarom is het veranderen van je denken/gedachten de oplossing? Waarom niet je doen en gewoon het actie ondernemen?

Wat we net hebben besproken en als je geluisterd hebt naar de podcast snap je waarschijnlijk waarom het denken alles kan veranderen. Als jij je denken gaat aanleren dat je alles kunt behalen dan ga jij vanzelf oplossingen zoeken hoe jij dit kan gaan doen. 

Dan ga jij vanzelf actie ondernemen en ga je dus wat doen. 

Neem zelf wat in gedachten wat je graag zou willen kopen en het mag iets duurder zijn. Ga bedenken hoe jij dat gaat kopen. Ga een plan maken hoe jij dit kan gaan betalen. 

Het kan misschien een maand duren voordat jij dit kunt gaan kopen, maar het kan ook een jaar duren of langer. Maak in ieder geval een plan en hou je daaraan. 

Voor mij is dat bijvoorbeeld een auto. Ik wil ontzettend graag een auto kopen, maar kan het op dit moment niet betalen. Zelf ga ik nu voor een tweedehandse Volkswagen uit een ouder jaartal. 

Hiervoor ga ik dus NIET zeggen: dit is nu veel te duur dat kan ik niet betalen, maar ik ga naar een oplossing zoeken. Hoe kan ik dit betalen. Waar kan ik mijn leven anders invullen om geld te verdienen of om ideeën op te doen. 

Zo ga je dus een plan maken door elke week of maand dit bedrag opzij te leggen en hoe je dit bedrag kan verhogen door extra geld te verdienen. 

Daarom is het ontzettend belangrijk om jouw en ook mijn gedachten te veranderen en een goede mindset te gaan vormen om zo oplossing te gaan zoeken en ervoor te gaan werken. 

Dit was het artikel over succesvoller worden. Verander dus jouw mindset en ga ervoor strijden om jouw dromen, jouw doelen waar te maken. 

Succesvol worden? Ga nu naar de kortingspagina!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.