SEO verbeteren | 7 tips om jou website omhoog te krijgen!

LEEF JOUW DROOM!

SEO verbeteren | 7 tips om jou website omhoog te krijgen!

Laptop Lifestyle

Een website online zetten is heel leuk en leerzaam, maar als je niet kijkt naar je SEO zal er niet heel veel gebeuren. Door je SEO te verbeteren ga je veel verder komen en zonder een duidelijke content-kalender sla je de plank mis.

Een website is meer dan alleen maar een homepage neerzetten en 1 blogartikel online gooien, je website heeft een duidelijke agenda nodig en je website heeft minimaal 1 keer per week nieuwe informatie nodig om te blijven groeien.

Zomaar een website beginnen gebeurt best vaak en als jij je dan gaat verdiepen wat je moet doen om een succesvolle website te krijgen kan je daar van schrikken of… juist gedreven van worden!

Je moet zelf bepalen wat voor website jij hebt. Informatief, webshop, producten vergelijken, bepaalde instantie of stichting? Wat wil je met je website bereiken? Waar wil je naar toe?

Zonder actie geen avontuur 

Alleen dat opschrijven en voor jezelf helder hebben kan je website laten groeien omdat jij groeit als persoon. Je weet dan waar jouw website naartoe moet gaan.

Om je SEO te verbeteren is het niet alleen maar meer blogberichten schrijven, video’s maken, afbeeldingen optimaliseren en ga zomaar door. NEE! De eerste stap die je kan zetten is een duidelijk content-kalender opzetten zodat je weet wat je moet doen. Wat wil je op welke dag op je website hebben staan? (Lees die zin nogmaals na?)

Natuurlijk kan jij je SEO verbeteren en bepaalde zaken aanpassen op jouw website, maar jij als persoon kan ook heel veel aanpassen door duidelijkheid te creëren voor jezelf en voor Google.

Daar gaan we naar kijken. Met praktische tips voor jouw website en voor jou als persoon.

Contents

Content-kalender 

Content kalenderDoor een content-kalender te maken creëer jij voor jezelf duidelijkheid wanneer wat op je website wordt geplaatst. Je hoeft je niet meer druk te maken in je hoofd wanneer er wat op je website moet komen omdat dit allemaal ‘digitaal’ op papier staat.

Zo kan jij dus door met belangrijkere zaken.

In de afbeelding hiernaast zie je een voorbeeld van mijn content-kalender. Het is helemaal niet zo ingewikkeld en je kan het op jou manier uitwerken.

Door dit te doen gooi jij een last van je schouders af en zal je er elke week profijt van hebben dat je dit hebt gedaan. Door een content-kalender weet je wat er over een maand op je website moet staan en kan je vooruit werken. Je voorkomt dus ook weer stres momenten omdat je een deadline moet halen die je was vergeten.

Content is niet alleen maar tekst 

Waar vaak niet aan gedacht wordt is dat content niet alleen maar tekst is. Er zijn veel meer manieren van content plaatsen op een website.

Als je een webshop hebt is een nieuw product online zetten ook een vorm van content en hierdoor is je website in beweging. Natuurlijk moet je content toegevoegde waarde hebben, want dat vindt Google belangrijk, maar beweging op je website is ook belangrijk. Bepaalde zaken aanpassen kan dus ook echt wel wat helpen zodat Google ziet dat er verbeteringen worden doorgevoerd.

Een blogartikel is natuurlijk een hele goede vorm van content. Alleen is een blogartikel niet meer zomaar in elkaar te zetten. Zo 10 jaar terug kwam je nog weg met een blogartikel van zo 300 tot 500 woorden, maar vandaag de dag heeft Google dat liever niet meer.

Omdat er zoveel informatie is over elke denkbaar onderwerp is er vaak wel meer dan 800 woorden over te schrijven. Google weet dit ook en zal daarom die website ook belonen. Je ziet vaak hele lange blogartikelen omdat er over zoveel informatie over is.

Dit wil NIET zeggen dat je blogartikelen van 500 woorden niet meer goed ranken in Google. Dat hoeft helemaal niet, maar het grootste gedeelte van je artikelen moet toch wel boven de 800 woorden uitkomen. Dit is een soort van stille regel van Google.

Je blogartikel is niet alleen maar tekst, tekst en nog eens tekst. Daar komt steeds meer verandering in! YouTube video’s worden steeds belangrijker voor Google en het is echt heel interessant om YouTube in te zetten als medium. Zo kan je ook YouTube video’s toevoegen aan jouw blogartikelen en die kunnen hierdoor hoger komen omdat dit belangrijker wordt.

Ook afbeeldingen zijn verstandig om te gebruiken. Zo wordt je tekst wat fleuriger opgevuld en voorkom je dat de bezoeker alleen maar een heel lap tekst ziet en hierdoor weer weggaat van je website.

Je kan ook podcasts toevoegen van Spotify, SoundCloud of Apple. Die kunnen van jezelf zijn, maar ook van andere. Zo kan je mensen langer op je website houden en geef je ze nog meer waardevolle tips mee!

HOGER KOMEN IN GOOGLE?

Afbeeldingen optimaliseren 

Ook de afbeeldingen die je gebruikt op je website op je website kunnen geoptimaliseerd worden voor Google. Ze kunnen bijvoorbeeld terecht komen op de afbeelding pagina van Google en zo kunnen ook mensen op je website komen.

Belangrijker is dat dit voor je SEO echt een voordeel kan hebben. Google ziet dat je relevante afbeeldingen gebruikt en hierdoor kan je hoger worden aangeprezen dan de concurrent. Je kan net het verschil maken.

Video hoe je afbeeldingen kunt optimaliseren 

In onze tijd moet alles snel en gehaast 

De tijd waarin we leven moet alles supersnel en gehaast en misschien herken jij dit wel. Het is de tijd die onze grootste vijand is geworden en we willen zoveel mogelijk doen in zo weinig mogelijk tijd.

Dit geeft wel 1 nadeel voor jouw website. Als je dan lange blogartikelen schrijft kunnen bezoekers daardoor al snel verdwijnen. Ze hebben geen tijd om alle helemaal te lezen.

Je kan hierop inspelen om juist DIE bezoekers op je website te houden en van ‘snelle’ informatie te verschaffen.

  1. Zorg dat je een inhoudsopgave hebt aan het begin van je blog
  2. Begin met een ‘soort van’ conclusie/ samenvatting bovenaan je blog
  3. Zet een korte video bovenaan je blog en zorg dat je bezoekers dat direct zien

Dit zijn al een paar punten die je direct op kunt pakken om die snelle bezoekers toch van informatie te voorzien. Ze hebben dan toch die paar minuten op jouw website doorgebracht en misschien wel snel een aankoop gedaan of zich ingeschreven op jouw mailinglijst.

Zo kan jij dus met 1 blogartikel voor zowel de korte als de lange bezoeker het toch aantrekkelijk maken.

SEO verbeteren door tools 

Handige tools kunnen jouw website soms sneller in Google laten stijgen omdat bezoekers daar waarde aan hechten, dus Google ook. Door hierop in te spelen zal jij je SEO verbeteren en hoger komen in Google.

Als jij een aantal producten aan het vergelijken bent is het handig om een vergelijkingstool te instaleren doormiddel van een plugin. Soms kan het ook al in je thema geïntegreerd zitten, maar dat ligt aan het thema dat je gebruikt.

Dit kan je ook doen met een rekenmachine of muziekje dat je wilt laten horen. Dit kan wel weer invloed hebben op de snelheid van je website dus houdt daar wel rekening mee.

Gebruik interne-links op je website 

Zelf vind ik dit ook nog een lastige. Toen ik hierover meer informatie zocht schrok ik best wel hoeveel interne-links ze aanraden per artikel.

Schik niet… ze raden 3 tot 5 interne-linkjes aan per artikel. Dit verschilt natuurlijk per artikel qua grote, maar het geeft toch aan dat er best wel wat meer interngelinkt mag worden.

Voor de mensen die nog niet weten wat dat is:
Als ik een interessant blogartikel heb over hetzelfde onderwerp, voor nu is dat O.A. Google. Dan kan ik zeggen: in dit artikel kan je meer lezen over hoger komen in Google in 2021.

Als je nu op de bovenstaande link klikt ga je naar een ander artikel op mijn website. Je blijft dus WEL op mijn website en je zegt tegen Google dat dat artikel belangrijk is.

Als ik een artikel had geschreven over Google kan ik ook gewoon GOOGLE zelf als intern-linkje gebruiken. Je hoeft het dus niet specifiek te zeggen.

Met interne-linkjes geef je aan Google door dat er nog meerdere waardevolle artikelen op jouw website staan. Google vindt dit steeds belangrijker worden. Je versterkt zo dus ook je eigen website en verbindt steeds meer artikelen en/of pagina’s aan elkaar.

Instaleer de SEO plugin Yoast SEO 

Plugin Yoast SEOAls laatste tip wil ik jou deze plugin laten instaleren. Dit kan je gewoon GRATIS doen op jouw eigen website. Zelf heb ik de plugin ook geïnstalleerd aan het begin van mijn website-carrière.

De plugin geeft aan of je uitgaande links hebt toegevoegd, interne-links hebt toegevoegd, voldoende woorden hebt getypt (minimaal 300), een meta-beschrijving hebt geschreven, je onderwerp van je website voldoende terugkomt in de tekst, je duidelijk genoeg hebt geschreven voor bezoekers en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is echt een waardevolle plugin en je kan elk artikel en elke pagina checken of je het volgens de plugin goed hebt gedaan. Als jij je SEO wilt verbeteren dan doe je er goed aan om deze plugin te instaleren.

Staar je er natuurlijk niet volledig blind op, maar je hebt een goede basis als je de meeste kopjes goed hebt afgewerkt.

Heel veel succes met het verbeteren van jouw website!

HOGER KOMEN IN GOOGLE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.