Positieve mindset ontwikkelen | Hoe krijg je dat voor elkaar? | 10 TIPS!

LEEF JOUW DROOM!

Positieve mindset ontwikkelen | Hoe krijg je dat voor elkaar? | 10 TIPS!

positieve mindset ontwikkelenPositieve mindset ontwikkelen? Om gelijk maar positief te beginnen… fijn dat je daar aan wilt werken! Echtwaar, het is al een pluspunt dat je aan jezelf wilt werken in ‘geestelijke’ zin. Je gedachten hebben namelijk een enorme invloed op jouw leven. Jouw gedachten bepalen, misschien onbewust, de toekomst voor morgen.

Hoe sta jij in het leven? Waar denk je vaak over na? Hoe kijk jij terug op fouten? Stel je doelen? Probeer je met positieve mensen om te gaan? Allemaal vragen waarop jij jezelf een eerlijk antwoord moet geven en geen één antwoord is fout, het is jouw antwoord.

Als jij met deze tips aan de slag gaat weet ik zeker dat je een stuk leuker naar het leven kijkt, dan ga jij echt een positieve mindset ontwikkelen. Dan sta je op met een fijn gevoel, ga je opgewekt aan het werk en heb je zin in de dag! Zullen al je zorgen dan weg zijn? Nee dat niet, maar je gaat in oplossingen denken, je gaat al die zorgen in een ander daglicht zien en daar ‘moet’ je, maar hopelijk WIL je ook naar toe.

De tips staan niet in een bepaalde volgorde, dus bekijk waar je mee wilt beginnen. Focus je elke week op 1 tip en doe er elke week 1 bij. Zo kom je vanzelf tot alle tips en zal jou leven een stuk vrolijker, positiever en dankbaarder eruit zien.

Dankbaar zijn, zeg wat vaker: Dank je wel

Het zijn 3 woorden met een enorme betekenis: Dank je wel. Wees dankbaar voor alles wat je krijgt, hebt bereikt voor de mensen om je heen. Voor je werk, familie, gezin, relatie of wat je ook hebt gekregen.

Wees gewoon dankbaar voor die kleine dingen die elke dag gebeuren. De zon, de regen, de natuur dat groeit, het eten wat je elke dag mag krijgen, je hart dat elke dag voor je pompt en in de nacht onbewust doorgaat. Alleen al door dit toe te passen, en ik zeg dit uit ervaring, wordt je dag een stuk mooier, dan sta je opeens stil bij al die ‘kleine’ dingen.

Zeg wat vaker ‘dank je wel’ tegen mensen die voor jou klaar staan. Tegen collega’s, werkgever, werknemers, broers, zussen, kinderen, ouders en wees ze dankbaar dat ze er zijn. Dan geeft jou een goed gevoel, maar ook die persoon tegen wie je dat zegt.

Geloof dat je zult slagen

Wat jou doelen ook mogen zijn, geloof dat je zult slagen. Wat ook ook gaat of wilt doen, geloof alleen al dat je dat zult waarmaken. Geloof dat niet voor 50% of 90% maar echt met heel je hart en lichaam. Zorg dat je dat 100% gelooft en je zult het halen. Zeg elke dag tegen jezelf ‘ik ga dit waarmaken’ en geloof dat! Wat andere mensen ook zullen zeggen, geloof dat je dit zal halen en het zal gebeuren.

Natuurlijk moet je er wel wat voordoen. Het is niet zo dat je het alleen maar moet geloven en je steek geen handen uit de mouwen, ja dan gebeurt er ook daadwerkelijk niks. Geloof dat je zult slagen, maar ga dan ook aan de slag. Dit kan ik stappen, maar ga in ieder geval iets doen.

Breng tijd door met positieve mensen

positief dankbaar zijnMensen waar je veel mee omgaat hebben heel veel invloed op jou als persoon. Kijk maar eens met wie jij omgaat. Denk je hetzelfde over bepaalde dingen? Zijn jullie financieel gelijk? Rijd je in een ‘normale’ auto en woon je in een ‘normaal’ huis? Hoogst waarschijnlijk kan je op deze vragen met een JA antwoorden, wat ook logisch is.

Analyseer zelf of deze mensen positief in het leven staan. Hoe kijken ze naar problemen? Hoe staan ze op? Zijn ze dagelijks aan het klagen? Dit kan jij zelf wel analyseren en kom dan tot de conclusie of je deze mensen minder moet gaat zien.

Als jij positiever wilt worden moet je mensen gaan ontmoeten die al positief in het leven staan. Daar gaat jouw gedachten/brein op reageren en je zult zien dat dit zeker invloed zal hebben. Familie is natuurlijk moeilijk te mijden, maar probeer dan jezelf af te sluiten van negatieve gespreken. Zorg dat het over een onderwerp gaat dat ze gaaf vinden en vol passie in positieve zin over praten.

Leer van je fouten en van je verleden

Wat er in het verleden is gebeurt kan je niet meer veranderen. Je zult het ook zo moeten laten. Natuurlijk kan je relaties herstellen en ruzies uitpraten, maar wat aan fouten gebeurt is, is gebeurt.

Veel mensen willen er niet meer over nadenken terwijl dat wel goed is. Probeer een fout zo om te zetten dat je daarvan kan leren. Wat moet je de volgende keer anders doen? Hoe wordt het wél een succes? Dat soort vragen kan je gaan stellen en dan valt er nog voldoende te leren.

Zet fouten om in kansen. Het is niet erg om fouten te maken als je er maar van leert, zorg dat je er wat mee doet zodat het in de toekomst niet meer voorkomt. Daar leren we van in het leven en dat maakt het ook leuk.

De meest succesvolle personen hebben fouten gemaakt en enorm veel geld verloren. Toch zijn ze doorgegaan en hebben een imperium opgebouwd waar de meeste mensen van dromen. Dit is niet zomaar gekomen, maar door van hun fouten te leren en door te gaan waar andere zouden stoppen.

Gebruik positieve woorden 

Focus je op positieve woorden. Gebruik in gespreken positieve woorden, als je er namelijk veel mee bezig gaat zorgt dat voor verandering in je denkwijze. Jou gedachten gaan dan alleen maar positieve woorden bedenken waardoor je de negatieve vermijdt. En zodra jou gedachten alleen maar positieve woorden bedenken zal je hierdoor positief in het leven staan.

Het begint dus voornamelijk vanuit jou gedachten, als je zorgt dat jou gedachten positief gericht zijn geeft dat een wereld van verschil.

Ben je boos? Bekijk wat er goed gaat

positief bewegenWij mensen zijn heel snel geïtereerd en snel boos om de kleinste dingen. Alleen al als het een paar dagen lang warm is worden we al chagrijnig omdat we hierdoor nergens zin in hebben. Terwijl dat voor je als persoon helemaal niet goed is. Dan gaat al jou energie uit naar iets waar je geen grip op hebt. Het is juist veel beter om blij te zijn omdat je hier energie van krijgt.

Natuurlijk is iedereen wel eens boos, maar probeer dit te beperken. Als er bepaalde dingen fout gaan, kijk dan vooral wat er goed gaat. Zorg dat daar de focus op ligt en ga daarna opzoek naar een oplossing.

Beweeg elke dag

Beweging houdt gezond en houdt het hoofd ook koel. Doordat je sport laat je gedachten gaan en kunnen hiervoor positieve gedachten in de plaats komen. Beweging zelf zorgt ook voor een voldaan gevoel, je voelt je er beter door en je lichaam zelf kan het ook zeker goed gebruiken. Door beweging kan je ook weer goed slapen, dus zo heeft beweging ook zeker zijn voordelen.

Waar denk jij over na

Zoals gezegd zijn jou gedachten bepalend hoe jij je voelt en of je succesvol wordt. Waar ben jij in gedachten veel mee bezig? Wat is voor jou belangrijk en ga daar over nadenken. Stop gedachten die gaan over andere of over hoe andere over jou denken, want dat is helemaal niet belangrijk.

Wat wil je bereiken? Waar wil je staan over 5 jaar? Ga daar over nadenken en zorg dat je gedachten daar naar uit gaan. Schrijf op wat jij belangrijk vindt en zeg dat elke dag tegen jezelf. Zo ga je ervoor zorgen dat die belangrijke dingen in je hoofd komen en dat die onbelangrijke gedachten verdwijnen.

Druk alle gevoelens van negativiteit weg

Er zullen altijd gevoelens van negativiteit blijven. Eén van de ‘gevaarlijkste’ negatieve gevoelens in angst. Angst dat iets niet lukt, angst om te falen, angst dat het fout gaat, angst dat je tegenhoudt en angst moet je vermijden. Neem risico, ga ervoor en maak fouten, maar sta sterker op en wordt succesvol in wat jij wilt.

In het artikel ‘laat je niet leiden door angst‘ ga ik hier verder op in. Angst is namelijk bij de meeste mensen volop aanwezig, angst dat er ook maar iets kan gebeuren of angst dat je maar beter niet een eigen bedrijf kan starten. Zorg dat jij je niet laat leiden door angst, maar door wat binnen zit, wat je echt wilt en waar je vol passie over spreekt.

Houdt die negatieve gevoelens niet vast, zorg dat je ze zover mogelijk wegstopt en dat ze niet jouw niet meer beheersen.

Houdt controle over je gedachten

Houdt je gedachten onder controle, zorg dat negativiteit niet je gedachten gaat overheersen, maar zorg dat jij de baas bent over jou gedachten. Luister podcasts, bekijk positieve/motivatie video’s, praat met andere mensen om een positieve mindset te vormen en leer meer over positiviteit en jou gedachten gaan. Ga voor een groeiende mindset en zorg dat jij andere mensen inspireert en motiveert om ook positief te denken.

Bedenk altijd of het positief is wat je in je hoofd stopt of dat het negatief is. Ga er anders niet mee aan de slag, leg het naast je neer en laat het los. Probeer gewoon één tip per week op te pakken en zo geleidelijk aan jou gedachten positief te krijgen. Dit lukt niet op de één of andere dag, het duurt even, maar dat is normaal. Succes en ik weet zeker dat het jou ook gaat lukken, wees positief:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.