Waarom ben ik een podcast gestart op YouTube?

LEEF JOUW DROOM!

Waarom ben ik een podcast gestart op YouTube?

podcast De afgelopen week ben ik een podcast gestart op YouTube en het lijkt me leuk om de achterliggende gedachten daarover te vertellen. Want waarom zal je een podcast starten op YouTube? Kan dat verschil maken, en waarover moet je eigenlijk praten?

Voor de mensen die nog niet weten wat een podcast is… Een podcast is het opnemen van je stem en deze plaatsen op een online platform. Dit kan op YouTube, SoundCloud, Spotify, en nog meer van dit soort kanalen. Een podcast is zonder beeld, dus je hoort alleen je stem en ziet niks.

Dit is een voordeel voor jouw zelf, want bij het monteren scheelt dat een hoop. Je hoofd dan beeld en geluid niet te koppelen en goed onder elkaar te zetten. Het scheelt weer tijd en met die tijd kan je weer wat anders doen. Een ontzettend leuk en interessant medium dat toekomst heeft.

Contents

Waarom een podcast starten

Waarom zal je als je een website hebt of zomaar een podcast starten? Of als bedrijf een podcast starten en wat voor zin heeft het? Wat kan een reden zijn om een podcast te starten en dan ook nog op YouTube.

Allereerst geeft het natuurlijk bekendheid. Als je het volhoudt en consistent 1 of meerdere podcasts per week upload heb je na 6 maanden echt wel wat volgers. Ook kan je externe links creëren door vanaf je podcast naar je website te linken. Hierdoor geef je ook extra waarde aan de pagina waar je naar toe linkt.

Dus het geeft je website meer bekendheid, je kunt externe links creëren en je kunt jezelf ontwikkelen. Door een podcast op te zetten zal jij kennis moeten opdoen van jouw vakgebied. Je zult dieper ingaan op bepaalde onderwerpen en je zult jouw ervaring delen met andere. Dit geeft jouw zelf ook voldoening.

Dus ik ben echt voor het starten van een podcast. Ik ben deze week pas begonnen dus heel veel ervaring heb ik nog niet, maar ik denk er wel al lang over na. Ik wilde het al eerder doen, maar er was toe niet van gekomen. Probeer dan ook zeker snel te beginnen!

Wat 80% van de mensen fout doet

Want hierdoor komen we gelijk bij een punt wat zoveel mensen fout doen. We denken er allemaal te lang over na, terwijl we actie moeten nemen. Ik heb YouTube filmpjes bekeken hoe je een podcast moet opzetten. Het meeste wat ik hoorde was:

Begin vandaag nog!

Natuurlijk gingen ze het één en ander uitleggen, maar dat was niet het voornaamste. Ze wilde dat je gewoon ging beginnen en moest zien waar het schip strand.YouTube Wij denken er met ze alle veel te lang over na. We zijn bang voor de reacties, wat er allemaal fout kan gaan en of je het wel vol gaat houden. Ook hebben we vaak als standpunt dat we geen goede middelen hebben om een podcast op te nemen.

Je hoeft ook niet perse een microfoon te hebben, een geluidsinstallatie of weet ik niet wat! Je hoort dat mijn podcast ook niet heel hard is, maar dan weet ik wat ik de volgende keer moet doen, harder praten. Het is allemaal zo simpel op te lossen, je moet er alleen even opkomen.

Dus maak niet de fout die zoveel mensen maken, maar wees anders. Als je anders doet dan de rest ben je goed op weg.

Anders dan de massa

Ik heb ook een artikel geschreven over Jacko Meijaard. Hij doet anders dan de rest. Jacko is begonnen met affiliate marketing en iedereen zei dat hij een baan moest zoeken, zijn studie moest afmaken, maar niet aan affiliate marketing moest beginnen. Hij heeft niet geluisterd, hij is iets gaan doen wat de massa niet zal gaan doen. Nu 10 jaar later heeft hij een passief inkomen waar je u tegen zegt.

Jacko had als droom om €7500, – per maand ter verdienen met affiliate marketing. Binnen 2 jaar heeft hij dit voor elkaar gekregen. Door anders te doen dan de massa en consistent aan je business te werken zal jij ook je doelen gaan halen!

Echt ga jezelf ontwikkelen, lees boeken en ga consistent met jouw business aan de slag. Doe anders wat de massa doet en begin gewoon. Met ontwikkeling kom je zo ontzettend ver.

Ook Robert Kiyosaki leerde wat zelf ontwikkeling is. Zelf heeft hij het boek Rich dad Poor dad geschreven en is zelf in het Nederlands geschreven. Dit boek gaat over jezelf financieel ontwikkelen. Doordat hij de keuze heeft gemaakt om zich te financieel te ontwikkelen is hij rijk en succesvol geworden. Door te leren wat de massa niet leert is hij succesvol geworden.

Mijn podcast

Mijn podcast op YouTube

Ik heb gekozen om mijn podcast op YouTube te plaatsen. Er zit dus beeld bij, maar dit wordt opgevuld door een plaatje en een kleine intro. YouTube is gratis dus helemaal mooi om mee te beginnen.

Dus iedereen die een podcast wil starten raad ik aan om op YouTube te beginnen, je kan later altijd nog op SoundCloud of Spotify je podcast neerzetten. Om te beginnen is YouTube echt goed genoeg en als je dit consistent doet en dan 6 maanden lang, dan ga je echt vooruitgang zien.

Zelf heb ik mij in de podcast hierboven voorgesteld en kondig ik de volgende podcast al aan. Ik ga het aankomende woensdag dus over mijn doelen hebben voor 2020. Dus luister ook mijn podcast, daar leg ik nog beter uit waarom ik nu een podcast ben begonnen.

Waar moet je over praten

Je moet natuurlijk wel ergens over kunnen praten en daar moet ik zelf ook nog een weg in zoeken. Ik kan altijd praten over mijn website en affiliate marketing, of over Internet Succes Gids en ga zomaar door.

Zelf wil ik ook over mindset gaan praten en mijn levenslessen delen. Soms ook kleine dingen die veel motivatie geven en die ik kortgeleden heb meegemaakt. Kortom er is heel veel waar je over kan praten. Als je maar elke week een podcast naar buitenkomt en dat je echt waarde geeft.

Kijk dus naar jouw situatie, heb je een website, waar schrijf je over, wat doe je, waarom start je een podcast en wat wil je ermee bereiken. Denk niet te lang na en weet vooral waarover jij wil gaan praten. Als je dit weet, dan kan jij vandaag nog beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.