Negatief omzetten naar positief | Hoe krijg je dat voor elkaar? | Op weg naar positief welzijn

LEEF JOUW DROOM!

Negatief omzetten naar positief | Hoe krijg je dat voor elkaar? | Op weg naar positief welzijn

groei mindset oefeningenVeel mensen hebben last van negatief denken. Negatieve gedachten kunnen heel veel onrust veroorzaken, je kan hierdoor niet lekker in je vel zitten en je leven wordt er vaak niet beter op. Van negatief naar positief denken is één van de beste keuzes die je kan maken in je leven.

De laatste paar maanden ben ik veel gaan letten om mijn mindset (gedachten/denken), handelen en hoe ik in het leven sta. Ik heb veel gelezen over positief en negatief, luister nog elke dag podcasts en pas het ook toe in de praktijk.

Van negatief naar positief kan niet alleen verandering geven aan jou leven, maar ook ook invloed hebben op mensen waar je nou contact mee hebt. Omdat jij aan jezelf werkt groei jij als persoon en verbeter jij de wereld omdat jij een beter persoon wordt.

HET IS EEN VERBETERING AAN JE LEVEN

Van negatief denken naar positief denken is echt een wereld van verschil. Je ziet opeens de zon weer schijnen vanachter donkere wolken. De wereld gaat anders worden in jouw ogen, maar dat is omdat jij veranderd.

Door positief te denken geef jij verbetering aan je leven. Je gaat kansen zien die andere niet zien, je hebt energie waar andere van dromen en je geeft niet op omdat dat niet meer voorkomt.

Met een positieve houden, positieve geest en positieve mindset kom je verder in het leven en kan je naast hard werken en slim denken succesvol worden.

Zeg het nu tegen jezelf: Vanaf vandaag ben ik positief! (Wel echt hardop zeggen tegen jezelf)

JIJ bent de enige die alleen maar ellende heeft 

Vaak denken negatieve mensen dat ze de enige op aarde zijn die alleen maar ellende hebben. Maar het verre van dat. Er zijn duizenden mensen op de wereld die problemen hebben. Zowel in welvarende landen als in armen landen.

Wij als welvarende mensen moeten, naar mijn mening, minder gaan klagen en zeiken. Leef elke dag opgewekt en wees dankbaar. Elke dag is weer een mooi dag dat de zon opkomt, dat er aan jou leven is geschonken en dat je hart in de afgelopen nacht door is blijven pompen.

Alleen al om die reden mag je wel dankbaar zijn.

De mensen van ons hebben het ook wel goed. Je hebt een dak boven je hoofd, een slaapplaats, geld om boodschappen te doen en anders zijn er genoeg instanties en een internet verbinding. Wat heb je nog meer nodig?

Natuurlijk begrijp ik dat veel mensen een succesvol en welvarend leven willen leiden met een mooi huis, auto, vriend of vriendin, de wereld wil verkennen en ga maar door.

Met een negatieve mindset komt dat vaak niet! Als je niet wil werken komt dat niet, als jij lui bent komt dat NIET, als jij negatief bent zal je dus echt moeten veranderen in je mindset. Je ‘instellingen’ moet worden aangepast.

Jij bent dus echt NIET de enige die ellende heeft. Dus ga niet in een hoekje zitten met zelfmedelijden. Het kan natuurlijk heftig zijn wat je hebt meegemaakt, maar het is aan jou hoe je ermee omgaat. Alleen jij kan de situatie veranderen.

Focus op wat je wel hebt

Wat heb je wel? Wat voor bezittingen heb je allemaal, wat heb je allemaal al bereikt? Met wie mag je jouw leven delen? Wat voor lieve en aardige mensen heb je allemaal om je heen?

Focus dus op wat je WEL hebt. Natuurlijk mag je blijven dromen of zelfs gaan dromen want dat is heel belangrijk, maar als je negatief bent is het eerst verstandig om te kijken wat je wel hebt.

Ik zal je wat helpen om jezelf te focussen op wat je wel hebt:

  1. Gezondheid
  2. De zon komt elke dag gratis op
  3. Je hebt een dak boven je hoofd
  4. Je hebt een bed om in te slapen
  5. Je hebt dierbare personen om je heen
  6. Je hebt een baan of je hebt een eigen bedrijf
  7. Je hebt eten en drinken

Kortom als je er dus serieus over na gaat denken heb je echt veel meer dan je denkt. Je moet alleen de juiste focus hebben en niet op de verkeerde dingen gaan letten. Zeg tegen jezelf wat heb je WEL en leg daar de aandacht op.

Stel de juiste vragen aan jezelf

Om positiever te worden zal je vragen aan jezelf moeten stellen. Positieve mensen hebben vaak doelen in het leven, hebben een passie en die weten waar ze voor leven. Die willen graag verschil maken, andere mensen laten zien wat er allemaal mogelijk is.

Positieve mensen dromen heel veel en willen die dromen ook waarmaken. Dus ga jezelf vragen stellen wat jij echt wilt in je leven.

Wat wil jij bereiken? Wat maakt jou gelukkig? Wanneer leef jij je mooiste leven? Wat mis je nog in je leven? Wat wil je graag doen en wat wil je liever niet meer doen?

Beantwoord deze vragen eens en daar mag je best nog een nachtje over slapen. Beantwoord ze serieus en kijk eens wat je echt wilt.

Hoe ga je dat dan bereiken? Wat zijn de stappen die jij moet gaan zetten om jouw mooiste leven te gaan leven? Schrijf dat eens op en maak doelen voor de komende 90 dagen, voor het komende jaar en voor de komende 5 jaar.

Je zult zien dat dit je leven drastisch zal veranderen.

Waarom denken we negatief

Hier is niet echt een antwoord op te geven. Het is vooral hoe je bent opgevoed. Als je opgevoed bent dat jij voor een dubbeltje bent geboren en nooit een kwartje kan worden is dat een negatieve gedachten gang.

Natuurlijk wil ik je ouders helemaal niet kwetsen, maar vaak zit onze opvoeding in de weg.

Zelf ben ik hier ook achter gekomen en loop ik nog steeds tegen bepaalde dingen aan die je in je opvoeding hebt meegekregen. Ook zie ik nu nog bij me ouders bepaalde dingen waar ik recht tegenover sta.

Natuurlijk botst het weleens, maar ik heb wel respect voor mijn ouders. De band met mijn ouders en boers/zussen vindt ik belangrijk. Dat kan bij jou heel anders liggen, dus dat moet jij voor jezelf invullen.

Wij als mensen reageren ook op angstige dingen. Zo zitten wij als mensen in elkaar. Als je spannend of gevaarlijk wordt zijn we heel alert.

Ook op titels zoals: ‘Amerika dreigt in oorlog te komen met Rusland’ (Dit is een voorbeeld😊). Zulk soort titels scoren in de media heel goed. Daarom zeg ik persoonlijk dat je het meeste nieuws moet mijden. Ze strooien alleen maar met negatieve dingen omdat ze daardoor meer lezers krijgen. Natuurlijk mag je op de hoogte blijven, het is trouwens helemaal aan jou, ik bepaal niks voor je. Persoonlijk zeg ik alleen dat je 1 keer per dag even een nieuws site checkt en het voor de rest achterwegen laat.

Dit leven heeft een deadline

Ik wil jou natuurlijk geen negatieve gedachten bij brengen, maar wel een bepaalde druk opleggen. Jij bent zelf degene die jezelf kan veranderen. Ik kan dit niet voor je doen en iemand anders ook niet. Je hebt het dus helemaal zelf in de hand.

Wel weten we allebei dat dit leven voorbij gaat. We gaan ervan uit dat we minimaal 90 jaar worden en dat gun ik jou ook. Dit hebben we alleen niet zelf in de hand.

Daarom is het belangrijk dat we elke dag blij zijn, opgewekt zijn en dankbaar voor de dag die we ontvangen. Elke dag is een kans om jezelf te verbeteren, je dromen na te jagen, nieuwe kansen te vinden en andere mensen te inspireren.

Leef elke dag bewust omdat het morgen over kan zijn. Dit is niet om je bang te maken, maar om je te laten zien hoe belangrijk het is om te LEVEN. Jij kan zoveel meer dan je denkt, jij kan zoveel meer bereiken dan andere tegen jou zeggen. Je moet er alleen in geloven en eraan gaan werken.

Heel veel succes!

Podcast | Jouw gedachten positief veranderen

Negatief omzetten naar positief

Hopelijk zullen de bovenstaande punten jou ook al verder helpen om positiever te denken. Het is nu aan jou om je negativiteit aan de kant te zetten en positief te gaan denken.

Het is niet zo dat je opeens volledig positief gaat denken. Voordat je van negatief naar positief gaat zal je strijd hebben met jezelf. Bepaalde overtuigingen zullen misschien moeten veranderen en een deel van je opvoeding valt misschien hierdoor wel weg. Het is niet makkelijk om dit zomaar los te laten, maar wel de enige manier om een beter leven te krijgen.

Jij bent de enige die jezelf kan veranderen. We kunnen heel veel zeggen, uitleggen, zingen, vertellen, laten zien, maar je zult zelf actie moeten ondernemen voordat er ook maar iets veranderd.

Wel is het zo dat jij je snel beter zult voelen. Als jij er 1 maand mee aan de slag gaat. Weet ik zeker dat je een positief verschil zult merken en zal je er nog harder aangaan werken dan je op dit moment doet.

Heel veel succes en je bent op weg naar jouw positief welzijn😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.