De motivatie voor je business, waar vindt je die en wat is mijn ervaring?

LEEF JOUW DROOM!

De motivatie voor je business, waar vindt je die en wat is mijn ervaring?

Motivatie vinden om aan het werk te gaan voor je business is niet altijd gemakkelijk. In de achterliggende weken heb ik dat zelf goed gemerkt. Zelf zie ik ook redelijk wat berichten voorkomen op het Internet Succes Gids ledengedeelte en daar wordt er ook overgesproken.

Volgens mij hebben hier meerder mensen last van en zoeken naar een motivatie om aan de gang te blijven. En zeker als jij met een internet business bent gestart moet jij zelf de motivatie opbrengen om aan de slag te gaan. Zeker als het even tegenzit moet je doorgaan.

Natuurlijk moet je iets beginnen wat je leuk vindt, want dat scheelt al een hoop om met motivatie aan de slag te gaan, maar er kan altijd een tijd komen dat je motivatie moet zoeken omdat het gewoon niet lekker gaat.

Vandaar dat ik hierover een blog schrijf en ik zal er ook een Extra Podcast over opnemen met een extra bonus erbij voor jouw! De bonus heeft uiteraard met motivatie te maken dus lees en luister snel verder.Business doorzetten

Contents

Begin iets wat je leuk vindt

Het belangrijkste is om een business op te starten of waar je ook motivatie voor wilt krijgen, is iets doen wat je leuk vindt. Als je al gaat beginnen met tegenzin en je hebt er niks mee, dan wordt het moeilijk om het verder door te pakken en zal het je niet lukken.

Ik zeg niet dat het jouw niet zal lukken, maar de kans is groot.

Als je van muziek houdt spreekt het al voor zich dat je daar makkelijk over praat en dat je daar energie uithaalt. Daar kan je dus snel een business mee opstarten zonder dat in het begin zonder motivatie komt te zitten.

Je moet er dus wel voor zorgen dat je ergens motivatie van krijgt voor later. Zorg dat je een goed YouTube-kanaal volgt of een leuke podcast die jouw motivatie geeft om weer verder te gaan met jouw business.

Ga door wanneer het tegenzit

Het kan ook tegenzitten als je met jouw business aan de slag gaat. Zeker als je al even bezig bent er je hebt er nog niet veel geld mee verdient. Dat is logische. Zelf vond ik het moeilijk om door te gaan omdat ik totaal geen inkomsten eruit haalden. Je verzet heel veel werk, maar je krijgt er niks voor terug.

Ook nu is dat nog steeds zo, alleen begin ik nu de discipline te krijgen om door te gaan. Ik zie dingen om me heen veranderen en ook mezelf veranderen. Ik ben afgestudeerd en begin met een baan. Dat is allemaal heel leuk en ik heb er zin in, maar tegelijkertijd zie je dat Jacko Meijaard gelijk krijgt.

Als je een eigen business opzet wil je vrijheid. Ik vindt het leuk bij me nieuwe baan, maar ik zie het mezelf niet mijn hele leven doen. Ik zie het nu werkelijkheid worden dat je moet gaan werken omdat je je vaste lasten moet betalen.

Dus ik begin langzaam echt in te zien dat dit mijn leven niet is. Natuurlijk ga ik werken bij me nieuwe baan, maar ik ga er ook voorzorgen dat ik hard ga werken aan mijn business. Ik ga alles op alles zetten om binnen 5 jaar een goedlopende business op te zetten en mijn droomreis naar Amerika al deels gemaakt heb.

Jonge zakenmanDus je komt op een moment op een punt in je leven en je merkt dat er iets niet klopt. Dit hoeft niet bij iedereen te zijn, maar bij jouw waarschijnlijk wel, want anders had je dit niet gelezen.

Als je op dat punt ben moet je doorzetten en doorgaan en dan zal het goedkomen met jouw business.

Breid je business uit

Als de motivatie minder wordt zorg er dan voor dat je iets nieuws bij je business gaat opzetten. Iets wat je leuk vindt.

Ik heb een YouTube-Kanaal opgezet omdat ik filmen leuk vindt. Ik heb alleen niet goed materiaal dus ben ik een podcast begonnen. Zo kon ik dus een YouTube-Kanaal opzetten zonder dat ik er beeld bij had.

Zo heb je gelijk een doel om te sparen en je geeft je business een boost. Natuurlijk kost het allemaal extra tijd, maar voor mij viel het nog wel mee. Binnen 30 minuten heb ik een podcast opgenomen en gemonteerd en op YouTube gezet.

Zo heb je er een nieuw kanaal en een nieuwe motivatie bij. Dus eerst schrijf ik artikelen en die zet ik online en daarna kan mijn podcast online. Zo heb ik een drijvende kracht achter mijn blog.

Dus soms kan het helpen om iets nieuws op te zetten voor jouw business. Let op, zet geen nieuwe business op, maar een nieuw kanaal voor jouw huidige business! Het kan dus niet altijd helpen, maar mij hielp het wel om door te gaan. Dus probeer het eerst uit en als het lukt kan je jouw nieuw kanaal beter maken, zo voorkom je dat je ergens teveel tijd insteekt wat helemaal fout loopt.

Luister naar jezelf

Misschien heb jij wel mensen om je heen die helemaal niet hetzelfde denken als jouw. Ze geloven niet dat jij een business kan opbouwen en al helemaal niet op internet. Bijna iedereen heeft hier mee te maken en dat kan (heel) vervelend zijn.

Zeker als die mensen dichtbij jouw staan of als het je familie is. Op zulke momenten kan je natuurlijk altijd in discussie gaan, maar ik snap dat het niet altijd helpt. Zelf heb ik er ook mee te maken dus ik weet waar ik over praat.

Ik wil je tips geven om jezelf hierdoor heen te slaan. Zeker als je jong bent en je moet het aan je ouders vertellen, hun kunnen er misschien niet achterstaan en proberen jouw op andere gedachten te brengen.

Let op, ik zeg niet dat je niet meer naar je ouders moet luisteren. Je ouders hebben je opgevoed en hebben het ‘recht’ om jouw liefde te krijgen, dus ga niet vertellen dat je van mij hebt gehoord dat jouw ouders het fout hebben. Alleen op het gebied van een internet business weten ze niet alles. Laat zien dat het wel kan.

Zeg bijvoorbeeld dat je al geïnvesteerd hebt en niet meer terug wil, zeg dat je erin gelooft en dat het jouw zal lukken. Laat ‘bewijzen’ zien van mensen die leven van het internet. Hoe moeilijk het ook kan zijn, breng je ouders of familie wel op de hoogte van jouw internet business. Als er mensen achter je staan zal je er nog meer je best voor doen.

Als je geen mensen achter je staan en niet geloven dat je een internet business kan opbouwen, laat dan zien dat het wel kan! Het is jouw leven en niet die van je ouders of familie. Sta sterk en laat zien dat het kan.

Dit zijn de tips die ik jouw mee wil geven. Nogmaals je ouders, familie, vrienden en ga maar door zijn vaak wel de belangrijkste mensen in je leven, ga dus geen ruzie schoppen. Als je er niet uitkomt laat het dan rusten en zeg dat het jouw keuze is. Iedereen maakt andere keuzes en jij deze, laat zien dat het een goede keuze is.

Motivatie voor jouw business

Uiteindelijk wil jij ‘meer’ motivatie voor jouw business. Je wilt aan je business blijven werk wanneer het tegenzit en wanneer mensen je niet geloven dat je een internet business op kan bouwen.

Je kan het beste motivatie ontvangen van andere mensen. Lees blogs, bekijk motivatie video’s, luister podcast en zoek mensen op die hetzelfde probleem als jouw hebben. Ga in ieder geval opzoeken naar motivatie. Er zijn veel inspiratie en motivatie podcasts en die kunnen jouw echt motiveren.

Luister en bekijk succesverhalen van internet ondernemers. Lees boeken van rijke en succesvolle mensen, zo bouw jij motivatie op en zal je doorgaan met jouw business.

Luister hieronder naar onze extra podcast voor meer motivatie en de bonus die wij er voor jouw bij hebben!

De motivatie podcast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.