Locatie onafhankelijk | Overal kunnen werken en leven

LEEF JOUW DROOM!

Locatie onafhankelijk | Overal kunnen werken en leven

Werken aan zee

Locatie onafhankelijk werken en leven. Het begint steeds populairder te worden en steeds meer mensen ontdekken dat er meer is dan een vaste baan. Hoe richt je dit alleen in, hoe kan je reizen en ook kinderen hebben en hoe zit het met je werk? Vaak is het een te grote stap voor mensen en zetten ze niet door. Terwijl het ontzettend gaaf is om door te zetten.

In dit artikel gaan we kijken hoe je jouw leven kan inrichten in een locatie onafhankelijk leven, hoe het met je kinderen zit en wat je met je werk kan gaan doen. We gaan alles doorlopen en sommige dingen zijn zeker een uitdaging die je aan moet gaan.

Contents

Locatie onafhankelijk werken

het ligt er natuurlijk aan welke baan je hebt en in wat voor branche je werkt, want locatie onafhankelijk werken moet wel mogelijk zijn. Als jij perse fysiek aanwezig moet zijn dan wordt het lastig om locatie onafhankelijk te werken.

Het moet dus wel werk zijn dat mogelijk is om op afstand te doen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om voor jezelf te beginnen, maar dit wel een online bedrijf moeten zijn.

Voor je werk is het dus handig om dit online te kunnen doen en eventueel via online vergaderen zoals Teams of Zoom. Locatie onafhankelijk werken moet je dus echt wel uitzoeken of dat kan, met je werkgever overleggen en anders voor jezelf beginnen.

In het artikel locatie onafhankelijk werken gaan we hier verder op in.

 

Locatie onafhankelijk ondernemen

Nooit meer in de file staan, kunnen wonen waar je maar wilt, zolang je maar op het internet kan. Niets is zo vrij als een eigen onderneming. Je hoeft dan nog niet eens locatie onafhankelijk te kunnen werken. Het is heerlijk om zelf te beslissen wat te gaan, je business draait toch wel.

Misschien moet jij als eigenaar wel altijd aanwezig zijn en ben je dé belangrijkste schakel in jouw bedrijf. Dit kan mooi zijn en prima, maar wil je meer vrijheid, dan heb jij je business niet op orde.

Locatie onafhankelijk ondernemen kan echt heerlijk zijn! Werken waar je maar wilt, niet vast zitten aan een plaats of pand, maar gewoon jouw business meenemen naar de plek waar jij wilt werken.

Het is dus belangrijk dat jij je business kan meenemen, het moet dus eigenlijk een internet business zijn of een bedrijf waar jij vanaf je laptop kan werken, vergaderen enzovoort.

In het artikel locatie onafhankelijk ondernemen ga ik hier verder op in.

Locatie onafhankelijk met kinderen

Hoe zit het dan met kinderen, met je werk zal het wel goed gaan komen, maar kinderen zijn in Nederland verplicht om naar school te gaan. Vanaf 4 jaar hebben we de leerplicht in Nederland en die geldt tot je 18de levensjaar. Kinderen tussen de 4 en 5 jaar kunnen nog een vrijstelling krijgen, maar daarna houdt het vaak echt op om je kinderen niet naar school te laten gaan.

Hiervoor zijn alternatieve uitgevonden en met het zoeken naar die alternatieve vond ik 2 goeie oplossingen.

1: Thuisonderwijs

Als je veel onderweg bent voor je werk of veel reist kan je ook in Nederland thuisonderwijs krijgen die jij als ouder moet geven. Je moet hiervoor wel veel moeite doen omdat thuisonderwijs in Nederland niet is opgenomen in de wet. Wel kan je thuisonderwijs aanvragen op de volgende gronden:

  • Schoolongeschiktheid
  • Richtingsbezwaar
  • School in buitenland
  • Trekkend bestaan

Op deze gronden kan je zorgen dat je kinderen thuis onderwijs mogen ontvangen. Voor ons geldt vooral het laatste punt ’trekkend bestaan’ want dat is wat je wilt gaan doen. Als je hierover meer wilt weten raden we zeker dit artikel aan om te lezen.

2: De Wereldschool

KinderenAls jezelf niet kan lesgeven of je wilt het liever aan een ‘echte’ docent overlaten, dan kan je ook kiezen voor De Wereldschool. Ook zeker een goeie optie omdat je kind dan wel les krijgt van een docent en daar ook online contact mee heeft.

Ouders kunnen online lessen kopen en deze zelf geven aan hun kinderen onder begeleiding van een bekwame docent. Er kunnen ook bepaalde vakken online worden gevolgd.

Zo kan je verschillende lespakket aanschaffen, maar ook een compleet leerjaar aanschaffen zodat jouw kind of kinderen goed onderwijs kunnen ontvangen. De kosten liggen hiervoor rond de € 4.000,- per leerjaar.

Zo zijn er dus 2 goeie opties waaruit je kan kiezen om goed onderwijs te regelen voor jouw kinderen als jij op reis bent. Natuurlijk moet je in je achterhoofd houden wat goed is voor jouw kind.

Locatie onafhankelijk

Makkelijk organiseren is het allemaal niet, maar het is wel een leuke uitdaging die je aan kan gaan. Je leeft een heel uniek leven en je kinderen leren veel over andere culturen, dat is ook zeker een pluspunt. Tegelijkertijd hebben jouw kinderen geen vaste speelkameraden en dat kan voor hun sociale leven wel moeilijk zijn.

Denk er ook goed over na en bekijk ook hoe je het werk invult. Ook met ‘mijn businessmodel’ kan je online geld verdienen en zorg je voor een fulltime inkomen. Met affiliate marketing kan je ook een leuk inkomen verdienen en hier kan je ook zeker een passief inkomen uit gaan halen.

Met deze 7 punten kan jij een goede business opstarten met affiliate marketing! Veel succes met jouw plannen en uitdagingen en zorg dat je jouw dromen waarmaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.