Locatie onafhankelijk ondernemen in simpele stappen uitgelegd

LEEF JOUW DROOM!

Locatie onafhankelijk ondernemen in simpele stappen uitgelegd

Locatie onafhankelijk ondernemen, nooit meer in de file staan, kunnen wonen waar je zelf zou willen. Je kan op de mooiste plekjes van de wereld werken en misschien wel in een warm land overwinteren. Je bent helemaal vrij en je kan genieten van de omgeving, stand, natuur, stad, het zal voelen als een vakantie. Kan jij locatie onafhankelijk ondernemen of zit je vast aan de normale gang van zaken, je baan of… vul het zelf maar in.

Locatie onafhankelijk ondernemen moet natuurlijk wel kunnen bij je bedrijf. Als je nog in loondienst bent is dit natuurlijk onmogelijk of je moet op afstand kunnen werken en je werkgever moet het ook goed vinden. Ook als je een eigen bedrijf hebt hoeft het nog niet altijd te kunnen, je moet een online bedrijf hebben of online kunnen werken wil het überhaupt al lukken.

Locatie onafhankelijk ondernemen

Werken op de mooiste plekjes van de wereld

Contents

Locatie onafhankelijk werken

Locatie onafhankelijk ondernemen is natuurlijk wel iets dat je doet als ondernemer. We gaan er nu niet vanuit dat je wil gaan reizen en onderweg bij bedrijven aanbelt om even wat geld te verdienen, we hebben het echt over je eigen online bedrijf. Je kan overal op de wereld naartoe als je maar een internet verbinding hebt.

Zelf pas ik bijvoorbeeld affiliate marketing toe en dan zou je locatie onafhankelijk kunnen reizen. Uiteraard zijn er meerde dingen zoals; dropshipping, Advertenties beheren van bedrijven SMMB of een bedrijf waar jij op afstand van kan werken.

Suzanne van Duijn past dit al toe in de praktijd. Met haar eigen bedrijf, begonnen in 2016, reist ze minimaal 4 maanden per jaar naar leuke plekken in de wereld. In 2016 heeft ze haar baan opgezegd en is ze voor zichzelf een bedrijf gestart. Sinds dien reist ze heel wat af en heeft ze eindelijk de vrijheid die ze wilt. Ze heeft ondertussen al meer dan 120 mensen geholpen met het starten van locatie onafhankelijk ondernemen.

START MET LOCATIE ONAFHANKELIJK WERKEN!

Werk hard, reis harder

Start bij het begin

Om het gelijk goed aan te pakken moet je voor jezelf een aantal stappen op papier zetten. Als je er echt voor wilt gaan is het van groot belang dat je het daadwerkelijk goed aanpakt en dat je niet voor verassingen komt te staan. Je moet gaan opschrijven wat je wilt bereiken, waar wil je naar toe werken en wanneer wil je dit realiseren? Dit zijn vragen die je aan het begin moet stellen omdat dat het fundament zal zijn wanneer het tegenzit en je ermee wilt stoppen.

Doelen opschrijvenZorg dat je doelen opschrijft. Maak één groot doel, waar je naar toe wilt werken en zorg dat je dan allemaal kleine stappen maakt, kleinere doelen dus, die jouw dichtbij je grotere doel brengen. Laat die zin even rustig op je inwerken…

Met normale stappen kom je steeds dichterbij hét grote doel en zal je het ook daadwerkelijk gaan halen. Je moet het alleen zien te omschrijven en op papier te zetten omdat je het dan elke dag ziet en je er elke dag naar kan kijken.

Schrijf doelen op

Start dus echt bij je doelen, bij jouw fundament en zorg dat die goed ligt zodat je als het tegenzit door kan gaan! Veel mensen slaan dit over en komen erachter dat het moeilijk is dan gepland.

Het is niet de bedoeling dat je een heel business plan tot de detail uitschrijft. Dat is helemaal niet nodig omdat het in de praktijk heel anders gaat. Het is de wel verstandig dat je weet wat je wilt en waar je aangaat werken. Je fundament moet gewoon goed zijn en dan kan je heel veel aan. Dan wil je er ook daadwerkelijk voorgaan werken en weet je wat je wilt bereiken.

We kunnen het dus niet vaak genoeg zeggen, zorg echt dat je weet wat je wilt, waar je naar toe gaat werken en schrijf dit op.

Wat voor bedrijf ga je beginnen

Je kan natuurlijk van alles bedenken en verzinnen, maar weet wel dat je een bedrijf moet opstarten dat overal kan werken. Uiteindelijk wil je locatie onafhankelijk ondernemen, dus het moet een bedrijf zijn die in in Nederland kan zitten en een paar weken later in Spanje en 2 dagen later in Amerika. Dat is het leuke aan locatie onafhankelijk ondernemen, je hebt niet zoveel inventaris.

Het beste is dus een internet bedrijf op te zetten. Je kan dus een website gaan bouwen of laten bouwen en net als mij affiliate marketing gaan toepassen, maar je kan ook tekstschrijver worden of advertenties van bedrijven gaan beheren of iets gaan doen in de marketing. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn, je moet misschien alleen iets veranderen en soms is dat ook goed.

Je moet uit je vertrouwde omgeving stappen en uit je comfortzone komen. Dit is vertrouwd en dat kan nog weleens moeilijk zijn dus onderschat het niet. Je zal een risico moeten nemen en de stap moeten maken.

Bedenk dus wat voor bedrijf je wilt starten en zorg dat je hier ook achter staat. Als je echt niet weet wat je moet beginnen is het ook niet erg. Suzanne wil je graag helpen hiermee en samen met haar kan je ook zeker wat verzinnen.

LOCATIE ONAFHANKELIJK WERKEN

Een duidelijk overzicht hebben

Als je wel weet wat je voor bedrijf wilt starten is het goed om te weten hoe dit allemaal in elkaar steekt. Wat moet je er allemaal voor doen, waar moet je opletten of rekening mee houden, hoelang duurt het voordat het daadwerkelijk gaat lopen en ga zomaar door. Zorg dat je niet gelijk helemaal gek wordt, want zeker in de eerste paar weken valt er genoeg werk te doen.

Zorg daarom voor een goed en duidelijk overzicht. En weer komt dat papier erbij, want het is echt heel fijn om dingen op te schrijven:) Je kan ook een Word of Exel bestand maken en hier alle duidelijk en overzichtelijk opschrijven.

Persoonlijk ben ik er ook aan begonnen en ik weet wat er moet gebeuren, wanneer het af moet zijn en hoeveel tijd het allemaal kost. Voor zowel de blogartikelen, de podcast en het Instagram-kanaal heb ik een overzicht gemaakt wanneer er wat geplaats moet worden en wat voor onderwerpen enzovoort. Dit werkt allemaal veel beter dan alles in je hoofd te laten en jezelf druk moet maken om niet hele belangrijke dingen.

Als de basis, en daar komt het weer, maar goed is, dan heb je al minimaal 50% in orde. Dus zorg dat alles overzichtelijk erbij staat en weet wat er moet gebeuren, want dat zal je veel harder en sneller werken.

Wees niet bang voor de toekomst

Misschien ziet je toekomst er nog niet heel geweldig uit of juist wel. De één weet goed wat hij of zij wil en de ander weet het allemaal niet zo goed. Het belangrijkste is dat je gelooft in wat je doet. Als je met iets aan de slag gaat moet je er wel zelf vertrouwen in hebben anders kan je er beter niet aan beginnen.Toekomst bepalen

Het starten van een eigen bedrijf is al beter dan wat de meeste mensen doen. Iedereen wil vaak gaan voor een vaste baan, en dat is natuurlijk ook prima, maar ze denken dat het veilig is.

Ook een vaste baan is niet veilig, maar zo wordt het wel verteld. Op elk moment kan je ontslagen worden, maar we gaan er vaak niet van uit en dat is natuurlijk ook goed. Wel is er rond de 7 jaar een crisis en wanneer dat opduikt kan je zo worden ontslagen.

Het starten van een bedrijf geeft je eigenlijk jouw toekomst in je eigen hand. Hoe harder en slimmer je werkt, hoe beter het met jouw bedrijf zal gaan. Zeker een internet bedrijf is in het begin hard aanpoten.

Ik noem het altijd “de wedstrijd tegen Google” en dat is het ook. Je wilt van Google winnen, je wilt hoger komen in de zoekresultaten en daarvoor is strijdlust, daadkracht, moed en doorzettingsvermogen voor nodig.

Wees dus niet bang voor de toekomst, want jij geeft zelf die zekerheid, de toekomst ligt in jouw hand als je start met een eigen bedrijf.

Werk hard, maar ook slim

We haalde het net al even aan, hard werken is ook noodzakelijk om een goed bedrijf op te starten. Zeker Google wil zien dat jouw website of internet business niet zomaar komt kijken en daarna verdwijnt. Nee Google kijkt of je waarde levert en of je ook doorzettingsvermogen toont. Natuurlijk wil Google jouw verwelkomen, maar ze kijken eerst of jij het wel waard bent.

Dus zeker in het begin is het doorwerken geblazen. Wel is het belangrijk om slim te werken. Je moet hard werken om dingen voor elkaar te krijgen, maar slim werken hoort daar ook bij. Zorg dat je overzichtelijk werkt, dat je weet wat je doet en moet doen. Maak een planning voor jezelf en schrijf dingen op die moeten gebeuren. Werk vooruit en zorg dat er wekelijks waardvolle content op je website wordt geplaatst.

Locatie onafhankelijk ondernemen, er komt meer bij kijken dan je misschien dacht. Je moet op meerdere dingen letten en zorg dat alles helemaal goed loopt. Het zijn afwegingen die je moet maken, keuzes die jouw leven voorgoed kunnen veranderen. Je moet er voor 100% achterstaan en je niet laten afleiden. Uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor de keuze die jij maakt.

Suzanne heeft het voor elkaar gekregen om locatie onafhankelijk te ondernemen en jij kan dit ook gaan realiseren. Bekijk haar video waarin ze verteld hoe ze de afgelopen 4 jaar heeft gereisd, haar baan heeft opgezegd en nu in vrijheid leeft.

BEKIJK DE VIDEO

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.