Leren bloggen in 2021 | Werkt het nog?

LEEF JOUW DROOM!

Leren bloggen in 2021 | Werkt het nog?

Leren bloggenVandaag de dag nog een blog starten terwijl er al zoveel wordt geblogd. Heeft het dan nog wel zin om te leren bloggen? Lukt het dan nog om gezien te worden of kan je beter opzoek naar een alternatief?

Bloggen is één van de beste manieren om bezoekers naar je website te krijgen en bezoekers betekent geld. Alleen vandaag de dag zijn er ontzettend veel blogartikelen online en is de concurrentie zo hoog dat er geen doorkomen aan is… of is het toch anders?

Om gelijk met de deur in huis te vallen… bloggen heeft vandaag ook nog zin. Een blog starten kan meer impact geven op je website dan jij denkt. Door het goed te doen, net dat beetje extra waarde geeft en eerlijk bent tegen jouw bezoekers lukt het jouw om de concurrentie te verslaan.

Het is dus zeker mogelijk om de concurrentie de baas te worden, omdat er veel mindere waardevolle blogs zijn op internet. Er zijn maar een handjevol website die écht die waarde leveren waar bezoekers naar opzoek zijn. Het kost tijd om de concurrentie te verslaan, maar laat dat niet afhangen van jouw succes.

Het kan rustig één jaar duren voordat jouw blog gaat lopen. Het is de vraag hoe vaak jij een blog online zet, hoe goed je schrijft en wat jouw niche/onderwerp is van jouw website. Het kost gewoon tijd om gezien te worden in Google.

Laat je in ieder geval niet gelijk uit het veld slaan. Het is mogelijk om bezoekers te ontvangen via jouw blogartikelen. Er gaat alleen tijd overheen, maar na die tijd ontvang jij de komende jaren alleen maar meer bezoekers via jouw artikelen.

Waarom vandaag de dag een blog starten

Het vergroot je bereik. Je wordt meer gezien in Google. Je ontvangt meer bezoekers op je website. Het kan je meer geld opleveren dan op dit moment. Dat is de reden waarom jij vandaag de dag nog een blog ‘moet’ starten.

Een blog starten kost tijd, dat hebben we net gezegd, maar die tijd wordt dubbel en dwars terugverdiend. Door een blog te starten kan jouw omzet zeker verdubbelen. Het is een kwestie van prioriteiten stellen, kijken waar je naar toe wilt, en actie ondernemen.

Thuis bloggenDat laatste wordt nog vaak vergeten. Met een blog moet je actie ondernemen en niet stil blijven zitten. Doorgaan als je geen zin hebt, verder gaan als je geen tijd hebt en volharde wanneer het tegenzit.

Als je gaat bloggen kan jij binnen 1 jaar 15 bezoekers per dag extra krijgen, maar ook 100 per dag. Dit ligt allemaal aan jouw niche/onderwerp, hoe goed jij kan schrijven en hoe overtuigend je overkomt.

Door bijvoorbeeld e-mailmarketing toe te passen zorg jij er al voor dat bezoekers zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief, E-book of cursus. Dit zijn dus mensen die echt geïnteresseerd zijn in het onderwerp waar jij over praat. Ze moeten alleen over het randje getild worden om tot een aankoop over te gaan.

Als jij je blog en e-mailmarketing goed combineert kan het zijn dat jouw omzet verdubbeld of misschien wel 3 x verdubbeld.

het heeft dus echt nog wel zin om vandaag de dag een blog te starten. het kost alleen tijd om het allemaal op te zetten, maar als het eenmaal staat dan verdient het geld voor jouw zonder er verder tijd en energie in te steken.

MEER BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE KRIJGEN?

9 tips om te leren bloggen! 

1: Wees persoonlijk

Als je ergens verschil in wilt maken, zorg dat je persoonlijk bent. Je hoeft niet alles op tafel te gooien, maar zeg soms rustig hoe jij er overdenkt. Als jij weet hoe bepaalde dingen werken in jouw niche, zeg het dan gewoon en wees niet bang dat mensen je afkraken.

Wees jezelf en zorg ervoor dat de bezoekers jouw blogartikelen waarderen.

Wekelijks bloggen2: Blijf consistent bloggen

Leren bloggen is één, maar doorgaan is een wat er achter aankomt. Leren bloggen kan iedereen en een blog starten lukt ook iedereen, maar doorgaan vinden veel mensen lastig. Het kost tijd, energie, doorzettingsvermogen en discipline om consistent te bloggen.

Zorg dat er wekelijkse nieuwe content op je website staat. Zo krijgen bezoekers vertrouwen, gaan ze meer waarderen en houden ze je website in de gaten. Blijf doorgaan, geef niet op en hou vol!

3: Werk vooruit

Het kan soms lastig te zijn om elke week een nieuw artikel online neer te zetten. Zorg dat jij een planning maakt wanneer jij je blogartikelen online zet. Schrijf vooruit en zorg dat er wekelijks nieuwe content op je website komt. Zo krijgt Google ook meer waarderen voor jouw website waardoor je website weer hoger scoort.

4: Beeldmateriaal toevoegen

Om alleen maar tekst in je blog neer te zetten is aardig taai. Plaats in elke artikel meerdere afbeeldingen die met jouw artikel te maken hebben. Zorg wel dat dit rechten vrije afbeeldingen zijn, haal ze dus NIET zomaar van Google af. Je kan onder andere gratis afbeeldingen halen vanaf Pixabay. Hier rusten geen rechten op en die mag iedereen gebruiken.

Zelf afbeeldingen ontwerpen en maken kan ook heel goed helpen, dus dat is altijd een pree. Ook video’s zorgt voor afwisseling en je zorgt dan bezoekers langer op je pagina blijven hangen. Dit is alleen maar goed voor Google.

5: Gebruik links in je berichten

Links gebruiken in je blogbericht naar andere artikelen op je website is heel goed. Dit zorg ervoor dat het artikel waarnaar verwezen wordt belangrijk is en beter wordt gewaardeerd in Google.

Ook berichten naar andere website is het proberen eens waard. Google wil antwoord geven op vragen die klanten hebben. Als jij in je artikel naar een andere website verwijst betekent dat die website ook een antwoord kan geven op een bepaald onderwerp dat jij niet in je artikel behandelt. Dit zorgt dus ook voor waardering vanuit Google.

6: Geef tips

Geef ook tips aan bezoekers. Dit is een woord dat bij veel mensen goed klinkt en ook snel naar toe klikken. Tips zijn concrete aanwijzingen die bezoekers kunnen opvolgen en waar ze ook echt wat aan hebben.

7: Zorg voor duidelijkheid

Wees duidelijk in wat je bedoeld naar je bezoekers. Zorg dat de vraag of vragen waarmee je begon zijn beantwoord en verplaats je ook in de bezoeker. Zijn de vragen nu beantwoord die bezoekers kunnen hebben en heb ik ze op weg geholpen?

8: Wees overzichtelijk 

Ik wil bloggen E-bookZorg voor duidelijke alinea’s, zet niet teveel woorden in één alinea zodat het overzichtelijk blijft. Zorg dat er voldoende witregels zijn zodat het rustig te lezen is en bezoekers niet lappen tekst voor zich hebben liggen. Zoals je kan zit in dit artikel gebruik ik ook heel veel witregel, maar dat is niet storend, het werkt eerder verhelderend.

9: Onderneem actie

De laatste tip die ik wil meegeven is: onderneem actie. Zeker blijven bloggen is heel belangrijk, maar ik denk bij zoveel dingen in het leven. We lezen over van alles en nog wat, maar we brengen het vaak niet in praktijk.

Actie ondernemen staat bij ons niet hoog in het vaandel terwijl dit zo belangrijk is. Zoveel mensen zeggen altijd dat ze geen succes hebben, maar dat komt omdat ze geen actie hebben ondernomen. Vaak 2 weken ergens vol voor gegaan, maar daarna zijn ze weer gestopt. Het punt is dat je niet kan stoppen en dat je door moet gaan.

Als je succesvol wilt worden met bloggen, dan moet je actie ondernemen en er vol voorgaan. Kom dus van je bed af en ga leren bloggen, start en verover de markt!

MEER BEZOEKERS NAAR JE WEBSITE KRIJGEN?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.