Les: Laat je niet leiden door angst | Wat angst met jouw kan doen

LEEF JOUW DROOM!

Les: Laat je niet leiden door angst | Wat angst met jouw kan doen

EmotieAngst is echt de gevaarlijkste emotie die we als mensen hebben. Hij komt vaak op als we iets nieuws willen proberen, het houdt ons tegen voor risico’s en we laten ons allemaal leiden door angst.

Vandaag de dag is dat één van de grootste problemen die we als mensen hebben. We laten ons leiden door onze emoties en dat moeten we niet doen.

Emoties hebben we en daar kom je niet vanaf, daarom zijn we ook mensen, want mensen hebben emoties. Maar emoties en denken zijn twee verschillende dingen. Vele mensen laten emoties voor hen denken en worden daarom zo vaak teleurgesteld omdat ze weer een kans gemist hebben.

We moeten zelf gaan leren denken, de emoties zijn er en die moeten we niet wegstoppen, maar ze moeten je denken niet gaan leiden.

Vandaag kijken we wat voor kansen je laat liggen doordat jij je door angst laat leiden. Misschien had je wel een hele goede keuze gemaakt, maar deed je dat niet omdat je bang was dat je faalde, niet weet wat je moest doen, de reactie van familie of vul zelf maar in.

Is geld slecht?

Persoonlijk denk ik dat minimaal 80% van de mensen in Nederland, misschien wel over de hele wereld, dat geld slecht is. Dat heb je geleerd van je ouders, je omgeving, familie en vrienden. Waarom vinden bepaalde mensen geld slecht? Waarom we hebben we dat geleerd en wat is de definitie van geld? Het is allemaal door ons zelf bepaald.

Als mensen om jouw heen geld slecht vinden is de kans groot dat jij dat ook vindt. Je bent een vergelijkbaar persoon met de mensen waarmee je omgaat. Als er dus allemaal mensen in jouw omgeving zijn die geld slecht vinden zal jij dat ook hebben.

Geld is niets anders dan een stukje papier wat wij als mensen een waarde geven. Omdat wij geld als betaalmiddel hebben gemaakt is het nodig dat je geld verdient. Geld op zich is wat mij betreft helemaal niet slecht, het is de persoon die bepaalt wat je ermee doet. Als je dan bommen gaat kopen en die gaat gebruiken om een land te vernielen wordt geld slecht. Je kan er ook goede dingen mee doen zoals geven aan goede doelen, arme mensen helpen of je kinderen eens verwennen.

Het ligt dus aan de persoon of geld slecht is en leg dit dus ook gewoon uit aan de personen die geld slecht vinden.

Maakt geld gelukkig? 

Is geld slechtGeld op zichzelf maakt jouw niet gelukkig. Al ben jij heel rijk, maar je weet niet hoe je met geld moet omgaan, dan kan het zijn dat geld jouw niet gelukkig maakt. Je bent bang dat je het weer kwijt raakt. Zelfs rijken mensen kunnen zich laten leiden door angst omdat ze niet weten hoe geld werkt. Ze hebben hun hele leven voor geld gewerkt, maar het geld niet voor hen laten werken.

Als je dus weet hoe geld werkt en je kan geld voor jouw laten werken dan is geld het middel wat je gelukkig maakt. Dus geld zelf zal je niet gelukkig maken, het is hoe jij in het leven staat, wat je afweet van geld en hoe je het voor jouw kan laten werken. Geld is alleen het betaalmiddel dat wij gebruiken om ons leven te verbeteren.

Angst om te falen

Zoveel mensen hebben angst om te falen en zelf heb ik daar ook wel last van. Je wilt je niet onderdoen voor je collega, familielid, vriend of wie dan ook. Je wilt winnen, maar je laat je door angst leiden. Veel mensen zeggen dat ze geld niet belangrijk vinden, lees het maar na in het boek: Rich dad Poor dad. Toch werken ze allemaal 8 uur per dag voor geld terwijl ze het niet belangrijk vinden.

Ze willen altijd meer verdienen, maar vragen nooit aan hun werkgever hoe geld ze geld voor kunnen laten werken. Mensen durven niet te investeren omdat dat risico geeft en ze dat niet aandurven. Ze zijn bang om geld te verliezen terwijl ze zeggen dat ze niks om geld geven. Ze zijn dus bang om geld voor hen te laten werken omdat ze zich laten leiden door angst.

Om succesvol te worden dien je te weten hoe geld werkt, maar je hebt ook moed nodig om risico’s te nemen. Zorg dat je positief denkt, elke dag opgewekt bent, al dankbaar bent voor de dingen die je wilt krijgen. Je moet zo denken dat je het al in je bezit hebt.

Als jij je door angst laat leiden zal je niet succesvol worden. Je zult altijd bang blijven om geld te verliezen en nooit het risico nemen om ergens in te investeren. Zet je daarover heen. Neem risico, verlies geld, probeer het nogmaals en wees succesvol.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.