Wat kost het om een blog te laten schrijven? Kort maar krachtig!

LEEF JOUW DROOM!

Wat kost het om een blog te laten schrijven? Kort maar krachtig!

Blog schrijvenIedere website heeft content nodig om te groeien, want anders komen er geen gratis bezoekers naar jouw website. Daarom is wekelijkse content belangrijk om bezoekers naar jouw website te laten komen.

Google houdt niet van gekopieerde blogartikelen en let goed op of jouw blogartikel wel waarde geeft. Beantwoord jij de vraag van de bezoeker, dan doe je het goed, zo niet, dan vindt google jouw niet zo aardig.

Je moet dus kwalitatieve goede content neerzetten anders wordt je daarop afgestraft. In deze blog gaan we heel snel kijken wat het ongeveer kost om een blogartikel te laten schrijven.

Jouw website werkt voor jouw…

Als je een eigen website begint is het vaak zo dat je hard moet werken om een goede en krachtige website neer te zetten. Vaak beginnen de meeste website eigenaren te bloggen terwijl ze daar helemaal niet veel vanaf weten. Dus de eerste blogartikelen gaan vaak helemaal fout en dat hebben ze helemaal niet in de gaten.

Persoonlijk had ik dat ook. Mijn eerste blogartikelen zijn niet om over naar huis te schrijven. Daarom moet je eerst wat informatie opdoen voordat je daadwerkelijk begint met bloggen, ook al ga je het uitbesteden.

Zelf moet je de balans zien te vinden wie er nou voor wie werkt. Werk jij voor je website of werkt jouw website voor jouw? Uiteraard moet je de eerste maanden hard werken om bezoekers te krijgen, maar let wel op of het werkt, want misschien moet je iets wijzigen.

Kortom: als je meer bezoekers wilt is het vooral belangrijk dat je gaat werken aan je website en dan voornamelijk nieuwe content erop gooit. Wel waardevolle content, maar dat snap jij zelf ook wel.

Meer content, meer bezoekers 

Bezoekers bijhoudenZodra jij meer gaat schrijven of laat schrijven zal je merken dat je meer bezoekers gaat krijgen, tenminste als je de statistieken bijhoudt:) Omdat er steeds meer content, dus informatie op jouw website verschijnt zullen er ook steeds meer bezoekers komen. Natuurlijk zal dat niet opeens door het dak springen, maar geleidelijk aan zullen er steeds meer bezoekers verschijnen.

Het is daarom wel belangrijk dat je Google Analytics op je website hebt ingesteld. Hiermee kan jij precies bekijken hoe jouw website scoort en hoe jouw bezoekers op je website komen, met welk apparaat ze het bezoeken en ga zomaar door.

Meer bezoekers, meer winst

Als er meer bezoekers op je website komen dan komt er ook meer geld binnen, dus meer winst. Het is allemaal een balletje dat moet gaan rollen, alles heeft met elkaar te maken. Als je het één niet doet dan komt het andere ook niet. Het hangt dus allemaal af of jij wel wekelijks nieuwe content op je website zet. Als je dit consistent doet dan zal jouw website succesvol worden, zo niet dan kan je er beter mee stoppen.

Kosten blog laten schrijven

Kosten blog laten schrijvenHet is dus echt belangrijk dat je daadwerkelijk minimaal wekelijks nieuwe content post. En dit kan prima 1 keer per week zijn, maar het mag ook meer. Wel is het belangrijk dat je waarde geeft.

Je kan prima 3 bloggen per week online zetten, maar als je buurman maar 1 blog per week doet, maar wel beter schrijft of laat schrijven, dan zal hij beter scoren. Het gaat om de kwaliteit en daarna pas over de hoeveelheid.

De kosten om een blog te laten schrijven variëren best wel veel. Je hebt bedrijven die dat aanbieden voor € 40,- per blog, maar ook bedrijven die € 150,- rekenen voor 1 blog. Wat moet je dan kiezen. Zelf zou ik niet voor de duurste of voor de goedkoopste gaan. Het beste is om een tussenweg te zoeken en het is ook kijken wat werkt.

Niet elk bedrijf heeft een fijne samenwerking, dus dat is ook zelf aftasten hoe het wat. Bij Textbroker.nl betaal je bijvoorbeeld per woord terwijl je bij Writgo.nl een vast tarief betaald.

Het beste is dus om gemiddeld te gaan zitten rond de € 70,- a € 90,- per blogartikel. Natuurlijk kan je de kosten voor een blogartikel altijd nog aanpassen, maar begin eerst en bekijk of de andere partij wel bij jouw past en of het allemaal werkt. Daarna kan je ‘zakelijk, gaan overleggen over het hoe en wat.

Heel veel succes met jouw website en zorg dat je consistent nieuwe content plaatst op jouw website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.