Wat is een podcast

LEEF JOUW DROOM!

Wat is een podcast? Het wordt steeds populairder en het heeft zeker toekomst, maar wat is het eigenlijk?

Een podcast is een filmpje zonder beeld. Het is dus alleen audio. Het is super handig en het wordt steeds vaker gebruikt. Bedrijven beginnen langzaam in te zien dat de podcast toekomst heeft en starten met een podcast.

Het zal nog wel even duren voordat het echt een veel gebruikt medium is, maar het begint nu wel te komen. Vaak worden podcasts gebruikt voor motivatie of om iets korts te vertellen. Ook worden er wel interviews op gegeven.

Kortom: Podcast worden populair en hebben zeker toekomst, je kan dit overal luisteren en hiervoor zijn verschillende apps. Podcasts is alleen audio, dus je hoort alleen mensen praten.

Je hebt heel veel onderwerpen waar mensen over praten, zo kan je op SoundCloud sowieso de volgende onderwerpen vinden: Geluk, relatie, business, geld verdienen, vrijheid en ga zomaar door. Ook Spotify heeft podcasts. Op YouTube zijn er ook een hoop te vinden. Dit is vaak met een plaatje erin of er zit wel beeld bij.

Vorige week zijn wij ook gestart met een podcastkanaal. Wij zijn ook op YouTube begonnen en heb hier al een blog over geschreven. Onze podcast op YouTube staat nog in de kinderschoenen, maar we houden vol en elke week komt er weer een nieuwe aflevering bij.