Hoger komen met YouTube video’s | Stel de basis goed in en hou dit vol!

LEEF JOUW DROOM!

Hoger komen met YouTube video’s | Stel de basis goed in en hou dit vol!

Hoger komen in YouTubeJe bent vol goede moed en vertrouwen een YouTube-kanaal gestart en bent veel video’s gaan uploaden. Toch lopen jouw video’s niet zoals verwacht en zakt de motivatie om door te blijven gaan. Blijf toch doorgaan en probeer uit te zoeken hoe jij hoger kunt komen met jou YouTube video’s.

YouTube staat op nummer 2 van de grootste zoekmachine ter wereld. Google is nummer 1 en YouTube komt op de 2de plaats. Om naast jouw bedrijf, website of hobby een YouTube-kanaal te starten is een hele goede keuze. Met YouTube kan je ontzettend veel mensen bereiken en als je op de juiste punten let ga je er ook goed mee scoren.

Consistentie is het geheim van succesvolle mensen

In deze blog gaan we jou vertellen waar je op moet letten, wat voor YouTube belangrijk is en hoe je met praktische tips direct jouw YouTube-kanaal kan verbeteren.

Kijker betrekken bij je content, hou de aandacht vast

Het is in eerste instantie belangrijk dat jij je eigen content maakt. Natuurlijk kan je wat aanpassen of veranderen, maar blijf vooral jezelf en maak je eigen content. Ga het niet kopiëren van iemand anders als die beter scoort, maar kijk wat jij qua theorie kunt verbeteren.

Maak in de eerste paar seconden duidelijk waar je video overgaat en zorg er wat spanning in doorklinkt. Dit zal kijkers vasthouden om naar jouw video helemaal af te kijken.

YouTube baseert jouw video aan de hand van kijktijd, likes, deelacties en reacties. Hoe beter jouw kijktijd wordt hoe meer YouTube jou zal aanbevelen bij andere als ze interesse hebben in hetzelfde onderwerp.

Kortom maak er een leuke video van en zorg dat je de kijkers vast houdt.

Gebruik lange SEO zoekwoorden 

Gebruik in het begin lange zoekwoorden waar maar een tiental mensen per maand op zoeken. In het begin ben je nog klein en kan je niet binnen 1 maand winnen van alle grote partijen die al aanwezig zijn.

Ik start op YouTube binnenkort een videocampagne over YouTube, maar hiermee begin ik met lange zoektermen zoals; video hoger in YouTube krijgen, meer abonnees krijgen op YouTube. Dit is een voorbeeld van lange zoektermen en hierdoor zal je sneller kijkers krijgen naar je video’s.

Later zal je korte zoekwoorden kunnen gebruiken zoals enkel en alleen YouTube, YouTube kanaal vergroten. Door zo klein te beginnen zal je sneller resultaat zien dan wanneer je op de grote zoektermen focust.

Trek de aandacht van je bezoeker door een eigen Thumbnail

Het maken van een thumbnail is niet heel moeilijk en ik geloof dat iedereen na 2 uurtje knokken dit voor elkaar heeft. Je kan het met allerlei programma’s doen, maar zelf gebruik ik PowerPoint en dat werkt naar mijn idee helemaal prima.

Check die video hieronder, want daar laat ik zien hoe ik dat doe. In de video nemen we een kijkje achter de schermen hoe ik alles doe, en vanaf 07:25 zie je hoe ik een thumbnail maak.

4 belangrijke elementen die jij direct kunt toepassen 

Abonneren op YouTubeNatuurlijk is het makkelijk om wat tips te hebben die jij direct kunt aanpassen. Met de onderstaande tips maak jij gelijk verschil met de concurrenten. Al deze elementen hebben met elkaar te maken en maken samen de basis van een goede video. Natuurlijk moet de content aanspreekbaar zijn voor de kijker, maar hier moet je zelf invulling aangeven.

1. Gebruik je zoekwoorden in je titel, het liefst aan het begin, en in de beschrijving 

De zoekwoorden waar jij op gevonden wilt worden, waar jouw video overgaat moet aan het begin van je titel komen te staan. YouTube kan dat scannen en dit kan net een klein verschil maken. Ook de bestandnaam van je video speelt mee, maar dit is niet bewezen.

Ook je beschrijving vindt YouTube interessant en besteed hier dan ook zeker aandacht aan. Veel laten dat liever links liggen en krabbelen snel iets in de beschrijven en gaan dan door, maar doe dit niet! Maak jij hierin hét verschil en zorg dat je hiervoor voldoende tijd voor neemt. Maak een duidelijke beschrijving zodat de bezoeker weet waar het overgaat.

2. Besteed ruime aandacht aan je thumbnail, dan kan net hét verschil maken

We hebben hier natuurlijk al wat aandacht aan geschonken, maar een goede thumbnail kan echt het verschil maken of de kijker op jouw video gaat klikken of niet. Maak dus echt een goede foto en besteed daar voldoende tijd aan zodat het een plaatje wordt en iedereen wordt aangetrokken tot jouw video.

In het begin kost het veel tijd omdat je nog niet precies weet hoe het moet, maar hoe vaker je het doet hoe beter het zal gaan.

3. Intro gebruiken bij je video prima, maar niet in de eerste 30 seconden

Een intro gebruiken in je video’s is helemaal prima, de dit niet in de eerste 30 seconden. Als je een intro gebruikt start dan eerst met een klein verhaal wat de kijker vast houdt of met een vraag waar de kijker graag antwoord op wil hebben. In de eerste 30 seconden kan je beter niet je intro laten zien, doe iets later of vanaf die 30 seconden.

4. Abonneer op het YouTube-kanaal! Vertel dit aan de kijker

Laat dit bijvoorbeeld in de intro terugkomen of zeg dit zelf elke video opnieuw. Hierdoor wordt de kijker er extra op gewezen want vaak vergeten wij dit als mensen gewoon. De kijker wil het prima doen, alleen heeft die net dat extra zetje nodig. Hierdoor zullen jouw YouTube video’s hoger komen en zal je meer volgers gaan krijgen.

Met deze tips kan je hard aan de slag om een goed YouTube-kanaal neer te zetten, kan jij beter worden dan de concurrent, zullen je video’s beter bekeken worden en zal je dus hoger komen in YouTube. Heel veel succes!

MAAK JE YOUTUBE-KANAAL NOG BETER

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.