Hoger komen in Google wie wilt dat nou niet? | Zo krijg je het voor elkaar

LEEF JOUW DROOM!

Hoger komen in Google wie wilt dat nou niet? | Zo krijg je het voor elkaar

Website statistieken

Afbeeldingen op websiteHoger komen in google, elke website eigenaar gaat zich er mee bezig houden. In het begin weet je misschien niet heel veel af van google en websites en doe je maar wat. Als je wat verder bent en ziet wat er moet gebeuren ga je ook kijken naar google.

Gratis gevonden in google lijkt voor veel mensen een onmogelijk opgave en gaan liever adverteren, wat ook zeker een goed middel is. Toch adviseer ik je om ook via google ‘gratis’ bezoekers naar je website te halen. Dit kan doormiddel van bloggen.

Door je ook te richten op ‘gratis’ bezoekers uit google kan jij concurrenten voor zijn. Gratis bezoekers uit google halen is geen makkelijke opgave, maar ook zeker geen moeilijke. Gratis bezoeker uit google halen kost gewoon tijd. Voordat je er wat van merkt kan je rustig 6 maanden verder zijn. Als je dit op de lange termijn bekijkt is het zeker wel goed voor je website.

Bedenk dat jouw artikel altijd blijven bestaan en dat je bij adverteren iedere dag, week of maand opnieuw geld moet uitgeven. Als je het lastig vindt om blogartikelen te schrijven kan je hiervoor een cursus volgen of het uitbesteden. In blogartikelen investeren lijkt misschien zinloos, maar het is goed voor je website.

Over 2 jaar kunnen er gewoon een paar honderd bezoekers komen uit google naar jouw website. Puur omdat jij de tijd hebt genomen om blogartikelen te schrijven of te laten schrijven. Nu gaan we naar een aantal onderdelen kijken die écht belangrijk zijn voor website om hoger te komen in google.

START NU DE CURSUS HOGER IN GOOGLE

Contents

Website voor mobiel en laptop

Alle onderdelen die we vandaag ‘behandelen’ zijn even belangrijk. De onderdelen moet je zien als één groot geheel. Er is dus geen betere, het heeft allemaal met elkaar te maken.

Iedereen zit tegenwoordig op zijn of haar telefoon. Neem jezelf als voorbeeld. Hoe vaak kijk jij via je telefoon op een website. Iedereen is vast wel een website tegengekomen dat niet goed te zien was op je telefoon, dus… je klikt gelijk weer weg, op naar een betere website.

Doordat mobiel gebruik enorm is toegenomen is het echt belangrijk dat jouw website goed te zien is op je telefoon. Vanaf dag 1 moet dit goed ingesteld staan, kies hiervoor het juiste thema voor jouw website. Als je dit niet goed hebt staan of jouw website thema, de vormgeving van je website, heeft dit niet goed op orde, dan moet jij veranderen van thema. Google straft jouw website hier volledig op af. Je zult dan niet snel gevonden worden in de resultaten van google.

Dus optimaliseer je website voor telefoons, maar houd ook laptop ook in de gaten. Zeker als jij een duurdere producten op je website hebt staan kopen mensen vaak van hun laptop, dit kan je allemaal zien in Google Analytics.

Jouw website moet snel zijn

IJsje kopenAls je door de stad loopt en het is heerlijk weer heb je vast wel zin in een ijsje. Je ziet dat het erg druk is bij de ijsboer, maar er tegenover zit ook een prima ijswinkel en daar staan maar een paar klanten te wachten.

Dit is een klein voorbeeld van de snelheid die wij als mensen willen hebben. Als we iets willen moeten we dat binnen een paar minuten weten of zelf hebben. Die snelheid wordt alleen maar groter en groter. Als jouw website dus traag is, niet snel genoeg, dan gaan mensen wel naar een andere website, ‘jouw concurrent’, en kopen daar het gewenste product.

Snelheid is belangrijk op jouw website net als alle andere onderdelen die we vandaag zullen ‘bespreken’. Als jouw website niet snel genoeg is, zullen de bezoekers dit doorgeven aan google door er weer snel vanaf te gaan. Dit is een teken voor Google dat of jouw website niet snel genoeg is of dat jouw content, informatie die op jouw website staat, niet genoeg of relevant is.

VINDT HIER HULP MET JOUW GOOGLE CAMPAGNE

Jouw website duidelijk en overzichtelijk?

Kunnen bezoekers gemakkelijk de weg vinden op jouw website? Navigeren ze binnen een paar klikken naar dé belangrijkste pagina’s? Jouw website moet duidelijk en overzichtelijk zijn. Om hoger in google te scoren moet je zorgen dat bezoekers met een paar klikken naar een nieuwe pagina kunnen gaan en niet een heel menu door moeten lopen.

Zijn jouw belangrijkste pagina’s goed en snel te bereiken is jouw menu overzichtelijk of staan er zoveel onderliggende kopjes onder? Je website bezoeker houdt van duidelijkheid en een website eigenaar van verkopen, zorg dat je jouw bezoekers stuurt in de juiste richting.

Start met bloggen en breng jouw website omhoog!

GoogleBloggen is een interessante manier om hoger te komen in google. Er zit wel één kanttekening aan… het kost tijd. door te gaan bloggen kan je veel ‘nieuwe’ bezoekers bereiken in google en die naar jouw website laten komen. Door in te spelen op de vraag van jouw doelgroep en hier interessante artikelen over te schrijven zal je binnen een paar maanden merken dat er meer bezoekers naar je website komen.

Bloggen is dus echt wel interessant, maar het kost gewoon veel tijd. voordat je echt wat merkt ben je weer 4 maanden verder. Ondertussen moet je dus wel blijven bloggen. Het is dus tijd investeren in jouw website dat op de lange termijn uitbetaald wordt.

Door te bloggen kan jouw website wel over 1 of 2 jaar honderden bezoekers gratis naar jouw website halen, zonder dat je er voor betaald. Dit heb je eigenlijk wel gedaan, want je hebt tijd geïnvesteerd in het schrijven van blogartikelen.

Wel is het zo dat je minimaal 1 blogartikel per week ‘moet’ schrijven zodat er wekelijks nieuwe content op je website komt. Hierdoor ziet google dat jouw website actief is en in de gaten gehouden moet worden. Je zult zien dat het een positief effect gaat hebben op jouw website.

Als je het schrijven wat moeilijk vindt of je hebt er geen tijd voor, dan moet je gaan nadenken. Misschien is het prioriteiten stellen, wat is nou echt belangrijk? Als het niet lukt kan je het schrijven ook uit besteden.

Gebruik lange zoektermen

Het schrijven van blogberichten kan je om verschillende manieren doen. Vaak ga je in het begin gewoon schrijven met wat er in je opkomt en doe je vooraf geen onderzoek op welk zoekwoord/zoekterm jij wilt scoren. Als jij dus al begonnen was met bloggen, moet je dit heel snel veranderen, anders veranderd er helemaal niks aan je website.

Website statistiekenAls je wel vooraf onderzoek doet ben jij goed op weg, maar kijk je wel naar de juiste zoektermen? Wil je het bijvoorbeeld hebben over afvallen, dan kan jij één de volgende zoektermen gebruiken:

 • snel afvallen – korte zoekterm
 • gezond afvallen – korte zoekterm
 • afvallen tips – korte zoekterm
 • afvallen door wandelen – lange zoekterm
 • afvallen wandelen of hardlopen – lange zoekterm
 • afvallen door wandelen op loopband – lange zoekterm

Je ziet nu dus wel het verschil met korte en lange zoektermen. Als jouw zoekwoord 3 woorden heeft of langer zit je goed, maar doe hier dus onderzoek naar. Hoe specifieker jij schrijft hoe meer bezoekers jij op je website krijgt.

Op de korte zoektermen is er veel concurrentie, al moet je hiervoor niet bang worden, ook die kan jij verslaan met vastberadenheid. In het begin is het gewoon moeilijk om goed te scoren op korte zoektermen, dus zorg dat je eerst de specifieke zoektermen pakt. Hoe specifieker mensen zoeken, hoe beter dat voor jouw is, ze zijn dan echt geïnteresseerd in het onderwerp en misschien ook wel in één van de producten die jij aanbied.

Ga dus voor lange zoektermen en doe hier goed onderzoek naar. Zorg dat jij een plan hebt liggen hoe je alles aan wilt pakken, zodat het duidelijk en overzichtelijk is. Zorg dat je al weet wat je over 2 maanden gaat schrijven, dit scheelt een hoop stress en voorkomt dat jij de deadline niet haalt.

WEBSITE HOGER IN GOOGLE? START JOUW CAMPAGNE

Hoger komen in Google op beeld

Wees open en eerlijk naar jouw bezoeker

Er komt een tijd dat jouw website een bedrijf wordt. Het is dan echt officieel en je hebt een KVK nummer op zak. Zorg dat je dan ook al jouw gegevens op je website hebt staan. Ook in het begin is dat al verstandig. Al heb je in de eerste maanden of jaren nog geen écht bedrijf, zorg dat bezoekers jouw kunnen contacten, weten wie jij bent, maak het persoonlijk.

Optimaliseer ook de afbeeldingen

Alleen maar tekst hebben op je website geeft niet het beste gevoel. Bezoekers willen ook afbeeldingen zien. Dit breekt wat in de tekst en hier kan jij als blogschrijver nog iets leuks mee doen.

Je kan afbeeldingen klik-baar maken zodat bezoekers doorgaan naar een andere pagina of zorg dat er een leuke quote in staat. Schrijf ook altijd in de afbeelding waar die voordient. Wat zegt de afbeelding of wat moet de afbeelding zeggen. Door dit in de afbeelding te schrijven zorg je ervoor dat google ziet waar die voor dient

zorg voor beeldmateriaal op jouw website

Zorg voor beeldmateriaalNaast afbeeldingen is het ook afwisselend dat er een video op je website staat. Door een YouTube video in de code te plaatsen kan je snel en makkelijk een video toevoegen. Zorg dat je geen en weinig video’s upload naar je database van de website omdat video’s veel vermogen vragen van je website. Vaak wordt dat er dus niet beter op.

YouTube video’s doen het echter wel goed op websites. Door uit te breiden naar een YouTube-kanaal bereik je weer meer mensen en kan jij eigen YouTube video’s op je website plaatsen. Dit zorgt er ook voor dat bezoekers langer op je website blijven waardoor je ook weer hoger in google komt te staan.

Jouw website op nummer 1 in Google!

Uiteindelijk wil jij jouw website hoger hebben in google. Met deze bovenstaande punten gaat dat zeker lukken! Dat het allemaal makkelijk gaat zal ik niet zeggen, je moet er zeker wat voordoen. Wel is het zo dat de aanhouder wint.

Vergeet niet dat het tijd kost om hoger in google te komen. Er gaan rustig een paar maanden overheen voordat jij merkt dat er meer bezoekers naar je website komen. Start gewoon met het verbeteren van jouw website en zorg dat je op de bovenstaande punten goed scoort in google.

Om voor jouw alles overzichtelijk te hebben staan hieronder de belangrijkste punten nogmaals aangehaald:

  • Maak jouw website schikt voor zowel mobiel als laptop. Kijk via Google Analytics hoe bezoekers jouw website bekijken en speel hierop in.
  • Zorg dat jouw website snel is. Pagina’s moeten snel laden en bezoekers willen snel schakelijken, zorg dat dit op orde is.
  • Alles duidelijk en overzichtelijk. Bezoekers willen niet eerst 3 keer het menu doorzoeken voordat ze de juiste pagina vinden. Alles moet goed staan.
  • Ga bloggen. Door te bloggen kan je veel gratis bezoekers naar je website krijgen. Door vooraf goed onderzoek en kijk waar je op moet letten.

Dit zijn dé belangrijkste punten nogmaals herhaald zodat jij precies weet wat jouw te doen staat. Als jouw website nu niet door het dak schiet is het is bijzonders aan de hand.

START NU DE CURSUS HOGER IN GOOGLE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.