Hoe werkt affiliate marketing? Alles wat jij moet weten!

LEEF JOUW DROOM!

Hoe werkt affiliate marketing? Alles wat jij moet weten!

Affiliate marketing toepassen op je websiteEr wordt veel verteld over affiliate marketing, maar hoe werkt affiliate marketing? Lees je daar iets over? Je kan alles over affiliate marketing vinden, maar hoe je het moet doen moet jezelf maar uitzoeken.

Maar er wordt niks verteld hoe jij het in de praktijk moet toepassen! Hoe moet jij nou affiliate marketing gaan toepassen en waar moet je beginnen? Wat heb je er allemaal voor nodig en waar moet je op letten.

Alles wat jij over affiliate marketing moet weten komt in dit artikel aanbod en wij geven jouw een kijkje in de keuken van affiliate marketing. Alles wordt verteld over affiliate marketing en geen ding blijft achter de schermen. Ook geven we jouw direct tips die jij gelijk kunt toepassen op jouw website of sociale media kanalen.

Contents

Wil jij succesvol worden? 

Succesvol worden, wie wil dat nou niet? Maar ben jij bereid om ervoor te werken? Iedereen wil succesvol worden. De één wil het in zijn bedrijf waar hij of zij werkt, de ander wil op politiekgebied succesvol worden en wij willen als ondernemer succesvol worden, tenminste dat neem ik aan als je dit leest. Maar wat maakt ons succesvol?

Wordt je pas succesvol als je genoeg geld verdient en je goed en fijn kan leven? Ben je pas succesvol als je 5 keer per jaar op vakantie kan naar een warm land? Ben je pas succesvol als je heel Amerika hebt gezien?

Succesvol ben je vanaf het begin

Als jij dit succesvol wilt noemen kan je beter gewoon in loondienst blijven, want dan zal dus heel je leven niet succesvol worden omdat jij nooit tevreden kunt zijn. Als je namelijk 5 keer per jaar op vakantie kan is de lol er snel vanaf, dan vindt jij dit normaal worden en voel jij je niet succesvol meer. Succesvol is belangrijk voor je mindset (gedachten, denken), en als jij dus geen goede mindset hebt, zal jij je niet succesvol gaan voelen.

Naar mijn idee, en ik hoop hierna ook van jouw, want jij wilt succesvol worden… is succesvol zijn er al vanaf het begin dat jij begint met jouw business. Dan begint jouw succesvolle leven, dan begin jij succesvol te worden. Dan bouw jij namelijk zelf iets op wat er nog niet was, je begint helemaal onderaan, en je begint dus te leren.

Hiermee begint gelijk jouw succesvolle leven omdat succesvol gepaard gaat met leren, ontdekken, falen, fouten maken, en doorgroeien. Dit is de sleutel van succesvol worden en als je dat begrijpt zal jij je vanaf het begin succesvol voelen.

En wil jij net zo succesvol worden als Jacko? Met hard en slim werken kom je heel ver, blijf wel consistent bouwen aan je website. Check ook mijn verhaal over Internet Succes Gids, iets om nooit te vergeten. 

De fout die ik maakte

Zelf was ik hier helemaal niet van bewust en had ik helemaal niet het gevoel dat ik succesvol was. Bij mij was het juist de vraag of ik wel goed bezig was en of ik niet een verkeerde stap maakten. Had ik nu niet teveel risico genomen en kan ik Jacko Meijaard van wie ik de cursus hebt gekocht wel vertrouwen?

Dit waren bij mij toen allemaal vragen die bij mij speelde en het idee van succesvol worden of zijn was erbij mij totaal niet! Die fout die ik dus heb gemaakt moet jij niet gaan maken, je zal genoeg fouten maken waarvan jij gaat leren dus deze kan jij nu al voorkomen. Natuurlijk zullen er vragen bij jouw opborrelen, maar probeer altijd te blijven denken dat jij succesvol bent.

Je begint namelijk aan een online business wat tof is en wat je ook zeker vol moet houden, want het gaat je uiteindelijk belonen. Maak niet die zelfde fout als mij en zeg tegen jezelf dat je succesvol bent, alleen dan zal je slagen.

Hoe werkt affiliate marketing 

Ik ga jouw gewoon precies vertellen hoe affiliate marketing in zijn werk gaat en hoe jij dit kunt opstarten. Met voorbeelden probeer ik dit te ondersteunen zodat het begrijpelijk wordt en ik wil jouw ook zeker tips geven om toe te kunnen passen.URL voor website

Zelf heb ik veel gehad aan de cursus van Jacko Meijaard die van affiliate marketing leeft, hij verdient hier veel geld mee, en laat dat in een cursus zien hoe jij dit helemaal kan opstarten. Je kijkt dus gewoon over zijn schouder mee. Door hem ben ik ook met affiliate marketing begonnen en heb er nog geen spijt van gehad.

En ja, ook ik heb van die dagen dat ik er mee wil stoppen, dat ik er geen zin meer in heb en dat ik er echt klaar mee ben. Uiteindelijk kijk ik naar de toekomst en waar ik nu sta en dan ga ik altijd weer door. Ik haal mijn motivatie uit de podcast van Jacko en ook op YouTube kijk ik video’s die mij motiveren en waardoor ik weer actie onderneem.

Het is zeker de moeite waard om even naar de cursus te kijken, maar lees natuurlijk eerst mijn ervaring met Jacko Meijaard. Een eerlijke ervaring wat ik ook echt ervaar. Als jij je leven wil veranderen en echt met affiliate marketing aan de slag wilt gaan is de cursus van Jacko een aanrader. Niet perse omdat ik er dan geld mee verdien, dat ook natuurlijk:)

Maar vooral omdat je er ook echt wat aan hebt. Jacko wil jouw en mij echt verder helpen en probeert ons een vrij leven te geven, maar dan moeten wij wel zelf actie ondernemen. Als we dat doen kunnen we in principe hetzelfde bereiken als Jacko.

Informatie zoeken

Als jij met affiliate marketing wilt beginnen is het belangrijk dat je eerst begint met zoeken naar informatie over affiliate marketing. Voordat je dan daadwerkelijk met een cursus begint of dat je het gaat opstarten heb jij al informatie gewonnen.

Check ook niet 1 artikel maar check er meerdere en schrijf je hoofdlijnen ook op. Zo hoef je het niet allemaal te onthouden en bewaar je ook nog eens de informatie in een boekje, of in word.

Kijk ook zeker YouTube video’s over affiliate marketing, hierdoor heb je beeld erbij en kan jij het beter begrijpen en je hebt er gelijk een beeld bij. Hieronder heb ik dan voor jouw gelijk een video gevonden die je gelijk kan kijken.

Website opstarten

Naar mijn idee is het makkelijk om een website op te starten. Ook al heb je niet heel veel technische ervaring of zelfs helemaal geen ervaring, toch is dit het beste. Want aan een website heb je op de lange termijn veel meer.

Niet iedereen wil namelijk gaan betalen voor klanten, dus dan moet je organische in Google komen. Je gaat dus blogartikelen schrijven waardoor jouw website in google zal komen. Hierdoor zullen er gratis bezoekers naar je website komen. Natuurlijk gaat hier wat tijd overheen, maar op de lange termijn levert dat dus meer op.

Dus start een website op en begin met blogartikelen te schrijven. Zorg dat er content op je website komt zodat je gratis bezoekers naar je website kan krijgen. Weet je niks over websites en/of affiliate marketing? Jacko wil jouw verder helpen! Check hier waarom je voor Jacko moet kiezen.

Blogartikelen schrijven

Als je nou je website hebt gestart en je hebt de homepagina en blogpagina op orde kan je beginnen met bloggen. Dit is heel belangrijk dat jij dit redelijk vaak doet. google houdt van actie op een website en ook van waarde. Google wil dus dat bezoekers ook echt wat aan jouw content/artikelen hebben. Schrijf dus waardevolle artikelen en doet dit vaak.

Schrijf bijvoorbeeld elke week een nieuw blogbericht en plaats deze op je website. Uiteraard kan je dit ook 2 of 3 keer per doen, maar doe het in ieder geval 1 keer per week.

Ook is het belangrijk dat je blogartikelen schrijft waar mensen op zoeken. Als jij een website hebt over schoenen, dan kan jij een blogartikel schrijven over: “Adidas schoenen kopen“.

Dit kan dan een goede titel voor je blog zijn, hier zoeken mensen op en als jij dan een top artikel ervan weet te maken gaat google jouw van zelf belonen.

Blijven bloggen en verbeteren

Als jij dan een aantal blogartikelen hebt geschreven ben je goed op weg, maar je moet blijven schrijven. Google vindt het namelijk leuk als jouw website nogGeld verdienen met affiliate marketing steeds nieuwe en waardevolle content plaatst. Hiervoor zal google jouw gaan belonen, maar dat duurt vaak even.

Ondertussen is het ook belangrijk dat jij je oude artikelen gaat checken. Dit raad ik echt aan om te gaan doen, want je gaat vanzelf beter worden in het bloggen en je zult zien dat jouw eerste artikelen vele male slechter zullen zijn dan je laatste artikelen. Dit was bij mij wel het geval!

Ook ik moet nog steeds mijn artikelen verbeteren. Een paar artikelen heb ik wel eens verbetert, maar nog lang niet allemaal. Soms begin je ook ergens aan en dan moet je het nog afmaken. Dus ik raad echt aan om dit te doen en daar ook gedisciplineerd in te zijn.

Affiliate-links plaatsen 

Als je affiliate marketing toepast krijg jij een speciale link om naar de verkooppagina van het gepromote bedrijf te gaan. Deze link is persoonlijk van jouw, dus verander niks aan de link. Door deze link krijg jij namelijk je geld. Iedereen die via jouw link het product koopt betaald aan de verkoper en de verkoper geeft weer een percentage aan jouw wat is afgesproken.

Dit is dan gelijk hoe affiliate marketing werkt. Zo simpel is het eigenlijk.

Promoot producten waar je achterstaat 

Ik promoot dus de cursus van Jacko Meijaard. Hiervoor krijg ik een bepaalde vergoeding. Natuurlijk is het geweldig als je een vergoeding krijgt en dat je weer een verkoop hebt gerealiseerd, maar het is wel belangrijk dat je achter het product staat dat je promoot.

Heb je het zelf gekocht en getest? Gebruik je het helemaal zelf? Heb je ‘bewijzen’ dat het werkt? Ook dit is belangrijk. De producten die ik promoot wil ik ook zelf gekocht hebben. Dit kan dan mooi doormiddel van je eigen affiliate-link en dan weet je waar je het over hebt.

Dus ik kan oprecht zeggen dat de cursus van Jacko goed is omdat ik die zelf ook heb gekocht en bekeken. Ik kan foto’s laten zien en alles van de cursus en waarom zou je een product promoten als je er niet achterstaat?

Denk daar dus goed over na en weet wat je gaat promoten.

Aangemeld bij affiliate-netwerk 

Ondertussen heb jij je ook aangemeld bij een affiliate-netwerk. Via dit platform krijg jij je commissies (vergoedingen) binnen en kan jij jouw unieke affiliate-link kopiëren. Hierin kan jij dus ook je producten kiezen wat je wilt gaan promoten. Ook dit leer je in de cursus van Jacko, dus die cursus is echt waardevol:)

Commissies pakken! 

En dan is het zover! Je kan geld gaan verdienen met affiliate marketing. Alle stappen zijn gezet, dan is het nu blijven schrijven van waardevolle content en jezelf blijven verdiepen in affiliate marketing. Ook belangrijk om jezelf te verdiepen hoe je een website goed kan inrichten, maar doe dit pas na dat je website staat en je er ongeveer 10 blogartikelen op hebt staan. 

Laat jouw blogartikelen het belangrijkste zijn van jouw business. Zorg dat je eerst je blogartikel af hebt en ga daarna pas beginnen wat je kan verbeteren. Eerst je artikel schrijven en daarna pas bij leren. Bijleren kan je altijd en blogartikelen moeten eigenlijk elke week op je website komen. 

Ik heb die fout gemaakt dat ik het niet altijd heb gedaan. Ga dit dus voorkomen, leer van mij dat je minimaal elke week 1 blogartikel op je website neerzet. Zo ga jij die bezoekers naar je website krijgen. En ga jij die commissies (vergoedingen) pakken en geld verdienen met affiliate marketing. 

Zo werkt affiliate marketing

En zo heb je gezien hoe affiliate marketing precies in zijn werk gaat. Je moet er inderdaad eerst wel wat werk voor verrichten, maar op de lange termijn loont het zeker. Als jij dit volhoudt ga jij er zeker geld mee verdienen. 

En wil je echt alles goed doen, dan is de cursus van Jacko echt de moeite waard. Hierin leer je ontzettend veel, en je voorkomt fouten die je niet had hoeven maken. Check de cursus! Als het niks is kan je altijd binnen 14 dagen je geld terug vragen en je krijgt je geld van Jacko echt terug. 

Check hier gelijk de cursus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.