Hoe moet je omgaan met geld? De 9 tips die jouw beter maken met geld!

LEEF JOUW DROOM!

Hoe moet je omgaan met geld? De 9 tips die jouw beter maken met geld!

Hoe moet je omgaan met geld? Soms is het makkelijker dan het lijkt. Gewoon niet meer geld uitgeven dan je verdient en eerst de vaste lasten afbetalen dan wat sparen en wat je overhoudt uitgeven. Toch is de werkelijkheid vaak anders.

Zodra jij je salaris op je rekening krijgt gestort begin je met het uitgeven. Je koopt wat kleding, je wilt een nieuw hoesje voor je telefoon, misschien ga je nog wat drinken. En hierdoor kom jij elke maand in een noodsituatie. Je geld is op, of je spaarrekening loopt langzaam leeg.

Wij willen jouw helpen om beter te worden met geld. Je moet grip krijgen op jouw financiële situatie. En om jouw te helpen hebben wij een overzicht gemaakt hoe je jouw inkomsten en uitgaven makkelijk onder een rijtje kunt zetten en zo eerst geld apart legt voor jouw vaste lasten, daarna wat geld om te sparen en ook nog geld om leuke dingen te doen.

Laat een leuke reactie achter onder de blog, en wij sturen dit overzicht naar jouw toe.

Maak een overzicht

Dit hebben wij dan al voor je gedaan, maar om alles toch goed na te lopen nemen we hem toch mee. Een overzicht maken is eenvoudig en het hoeft maar 1 keer, als je het goed doet:-)

Een overzicht laat jouw duidelijk zien wat er binnenkomt en wat je uit gaat. Natuurlijk is het de kunst om zoveel mogelijk geld te sparen, hier heb je later meer aan. Zie het niet als een belemmering, maar als een uitdaging om geld bij jouw zelf te houden.

Zie het als een wedstrijd en die wil jij natuurlijk winnen. Zet de kleinste bedragen op jouw overzicht, ook die tellen mee. Probeer tussen de €100,- en €250,- te sparen. Ga niet onder de €100,- zitten want dat wordt het wel erg weinig.

Als je niet zoveel verdient of volledig moet leven van een studiefinanciering, dan snap ik dat je niet heel veel kunt sparen. Probeer wel iets te sparen, zodat er toch wat geld op je spaarrekening bij komt.

Leef beneden je stand

Om geld te sparen en leuke dingen te blijven doen is het verstandig om beneden je stand te leven. Dit klinkt natuurlijk niet aangenaam, maar het zal een goede keus zijn.

Koop bijvoorbeeld niet altijd merkkleding of ga minder vaak op een terrasje zitten. Let op aanbiedingen in de winkels en ga naar goedkope supermarkten. Er zit veel verschil in supermarkten, maar in Nederland hebben we weinig kans op vergiftiging. Als wordt zoveel gecontroleerd dat het bijna onmogelijk is.

Dus koop rustig je groenten bij een Aldi of een Lidl. Let op aanbiedingen want vaak ben je er echt goedkoper mee uit. Hou alles gewoon goed in de gaten, en ga niet doen alsof je heel veel geld heb. Hierdoor zal je juist geld besparen.

Denk na voordat je het koopt

Voordat je een product aanschaft is het goed om na te gaan waarom je het koopt. Waarom zal je het product aanschaffen en wat heeft het voor meerwaarde? Is het voor plezier wat vaak op korte termijn is, is het voor jezelf als investering of iets anders? Denk altijd na voordat je het aanschaft en of je het echt nodig hebt.Nadenkende vrouw

Vaak kopen we producten omdat andere mensen die ook hebben of dat ze helemaal in zijn. Loop daarom niet mee met de massa. De massa geeft altijd geld uit waar je vaak niet zoveel aan hebt of wat van korte duur is.

Je hebt zelf vast wel spullen die je had gekocht en na 1 maand had je het weg gestopt ergens in een bakje. Ook ik heb dat en probeer er op te letten. Dit scheelt zo weer een paar euro en die kan jij weer sparen.

Maak spaarpotjes

Tegenwoordig kan je makkelijk via je bankierenapp spaarpotjes maken voor producten of diensten die je nodig hebt, maar dat wil je bij elkaar sparen. Zelf ben ik het ook aan het proberen en het is reuze handig.

Maak voor bepaalde dingen een spaarpotje aan, bij mij is het gratis, en stort daar automatische of elke maand zelf een bepaald bedrag op. Deze spaarpotjes zijn vaak wel voor de langere termijn bedoelt, dus voor je vaste lasten is het niet handig.

Wel geven die spaarpotjes wat extra werk bij je administratie, maar dat moet je er maar voor over hebben. Ik zal er voor zorgen dat je dit overzicht ook in je mailbox krijgt als je dat wilt. Laat een leuke reactie onder dit blogbericht achter en ik stuur jouw op het ingevulde e-mailadres een mailtje met de bijlage van het financiële overzicht met spaarpotjes erbij.

Wel moet je de spaarpotjes zelf even aanmaken op jouw bankierenapp.

Maak bijvoorbeeld een spaarpotje voor je vakantie, verzorging, boeken, investeringen, enzovoort. Natuurlijk hoef je niet perse elke maand een bedrag naar deze spaarpotjes over te maken, maar elke maand naar 1 of 2 potjes. Net wat jij wilt.

Zo spaar jij elke keer een beetje voor een vakantie of iets anders.

Onderzoek waar jij in kunt investeren

Als jij niet heel veel geld kunt besteden is investeren wat moeilijker dan bij andere. Probeer hiervoor wel je interesse te wekken en ga dit gewoon eens onderzoeken. Ga geld apart houden om later ergens in te investeren. Ga boeken lezen van mensen die investeren en onderzoek hoe je dit moet doen.

Hier heb je later een heleboel aan en heb je kennis om echt te gaan investeren.

Goed omgaan met geld is ook het investeren van geld in aandelen of crypto of in vastgoed. Je kan in zoveel dingen investeren en als je hier uitgebreid voorgaat zitten en je goed inleest eventueel cursus bekijkt en boeken leest, dan kom je een heel end.

Je hebt dan de juiste kennis tot je beschikking en die kennis kan je dan toepassen in de praktijk. Doe er rustig 1 jaar over om je voor te bereiden op jouw investeringen, maar breng het later wel in praktijk.

9 tips over hoe je moet omgaan met geld!Tip voor jouw

1: Zorg dat je geldzaken op orde hebt

2: Zorg dat je een overzichtelijk ‘kasboek’ hebt opgesteld

3: Hou je inkomsten en je uitgaven bij. Wees hiervan goed op de hoogte

4: Bepaald doelen die je wilt behalen, bijvoorbeeld sparen voor een vakantie

5: Zorg je dat je meer te weten komt over geld zodat je in de toekomst geen geldzorgen meer hebt

6: Blijf geld overmaken naar je spaarrekening

7: Voorkomen uitgaven aan producten waar je na 1 maand niks meer meegaat doen

8: Ga voor de aanbieding naar supermarkten en daarna naar een goedkope supermarkt

9: Stop met meedoen aan loterijen, de kans is zo ontzettend klein dat je iets wint dat het geen zin heeft. Houdt dit geld elke maand apart en kijk wat je overhoudt aan het einde van het jaar.

Met deze bovenstaande tips hebben we antwoord gegeven op de vraag; hoe moet je omgaan met geld. Kijk er eens naar en probeer meer over geld te leren. Hoe meer je weet over geld, hoe beter jij geld zult gaan snappen.

Zelfontwikkeling is namelijk zo belangrijk, veel mensen weten dat niet, maar zelfontwikkeling kan echt het verschil maken. Je moet niet alleen maar leren op school en in de praktijk, maar ook gewoon zelf op vlakken die je nodig zult hebben in je leven.

Op financieel gebied moet jij toch de basis kennen, want anders zal je altijd naast je schoenen lopen. Ga dus echt meer leren over geld en meer belangrijke dingen, maar dat voor een andere keer.

Ontzettend veel succes en tot de volgende keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.