Hoe begin je met affiliate marketing?

LEEF JOUW DROOM!

Hoe begin je met affiliate marketing?

Affiliate marketing

Hoe begin je met affiliate marketing? Dit start je echt niet zomaar. Je loopt er waarschijnlijk al een tijdje mee rond en besloot op onderzoek uit te gaan. Zo kwam je terecht op mijn website, dankjewel!

Ik ben blij dat je er bent en hoop ook dat jij dit artikel echt goed doorleest zodat je zo meteen weet hoe affiliate marketing in elkaar zit en wat je ervoor moet doen. Eerst wil ik jou vragen om deze inleiding door te lezen en dan jouw keuze te maken die jouw leven volledig kan veranderen.

Ben jij een persoon die van hard werken houd en openstaat om nieuwe dingen te leren? Ben jij een persoon die ervoor gaat en zich vastbijt om succesvol te worden en niet binnen 1 maand of binnen 2 jaar opgeeft?

Dan ben jij inderdaad echt serieus en raad ik jou aan om direct met deze gratis cursus te beginnen die ik zelf gemaakt heb over affiliate marketing. Voel je NIET verplicht om dit te doen, maar als jij JA kan zeggen op de bovenstaande vragen dan weet ik zeker dat jij succesvol kan worden met affiliate marketing.

Dat betekent dus dat jij rustig 5000,- per maand kan verdienen, dat heb je helemaal zelf in de hand.

 

Contents

Kies een niche/onderwerp waar jij wat mee hebt 

Je wilt toch eerst meer informatie ontvangen over affiliate marketing en dat is jou goedrecht. Je moet je niet door andere mensen laten leiden…

Kies een niche/onderwerp waar je wat mee hebt. Je eerste website starten als je met affiliate marketing begint is altijd een uitdaging. Wat voor niche/onderwerp ga je kiezen? Probeer in het begin een niche te kiezen waar je wat mee hebt. Vindt je het leuk om over reizen te gaan bloggen? Vindt je het onderwerp ‘geld verdienen’ interessant? Weet je veel over verzekeringen of meer over telefoons en abonnementen?

Doe iets wat je al veel over weet en waar je makkelijk over kan schrijven. Dit maakt het voor jou een stuk makkelijker om het vol te houden en je zal sneller succesvol worden.

Dus zoek een niche waar jij velling mee hebt en wat je leuk lijkt.

Domeinnaam en hosting regelen 

Als jij een niche hebt gevonden ga je een domeinnaam bedenken en registreren. Hoe gaat jouw website heten, wat wordt de URL? Het moet simpel zijn en makkelijk te onthouden. Maak het mensen niet te moeilijk.

Je kan bij Neostrada een domeinnaam registeren en ook een hosting regelen voor je website. Je hosting heb je nodig want dat is de motor van je website. Die slaat alles op en zorgt ervoor dat je website volledig draait.

Je betaald ongeveer per jaar € 60,- voor je domeinnaam en hosting, dus dat moet wel lukken. Zodra je dit hebt kan je WordPress gaan instaleren en je website inrichten.

WordPress instaleren 

WordPress instaleer je zodra je jouw domeinnaam en hosting hebt geregeld. Je kan nu namelijk inloggen bij je hostingpartij, in mijn geval Neostrada en als je inlogt kan je WordPress downloaden.

Dit verschilt vaak per hostingpartij dus kijk even op hun website hoe het zal moeten. Vaak moet je inloggen in op je account, daarna inloggen op je cpanel, het besturingssysteem van je website, hier kan je dan WordPress instaleren en een wachtwoord aanmaken.

Dit laat Neostrada zelf ook helemaal zien, dus als je daar je domeinnaam en hosting hebt geregeld kan je het beste dit artikel lezen: Hoe installeer ik WordPress.

Het juiste thema zoeken en beginnen met artikelen 

Website startenAls je dan het bovenstaande hebt gedaan en op je website bent zie je nog niet heel veel. Het wordt tijd om je website te vullen met content en het verder in te richten.

Ga op je website naar thema’s en kies daar een thema uit die bij jouw niche past. Kies deze zorgvuldig uit, want deze moet een aantal jaren mee! Je kan niet elke maand veranderen van thema want dan moet je veel veranderen. Dit zeg ik vanuit ervaring, dus mijn tip: kies nu en blijf bij je keuze.

Ga dan bloggen over het onderwerp waar jij voor gekozen hebt. Misschien weet jezelf al wat er speelt in jouw marktgebied, maar zoek dit ook uit op Google. Waar zoeken mensen op en welke vragen leven er onder de bezoekers.

Probeer structureel content op je website te plaatsen. Niet 1 keer of na 5 blogs zeggen dit is genoeg. NEE, schrijf elke week 1 blogartikel. Dit is verder geen vaste regel, maar Google wil zien dat jouw website actief is en er nieuwe informatie opkomt. Je zult hard moeten werken om van je website een succesvol bedrijf te maken.

Dus begin met schrijven en ga daarmee door!

Meld je aan bij een affiliate netwerk 

Wat voor producten promoot jij? Je moet je namelijk aanmelden bij een affiliate netwerk waar je producten kan promoten. Dit kan natuurlijk op bij sommige website zelf zoals Bol.com of bedrijven waar je een deal mee kan sluiten, maar dit is vaak in het begin helemaal niet zo.

Je moet dus op zoek naar affiliate netwerken. Daar heb ik uitgebreid een blog over geschreven dus verwijs ik je graag daar heen. Succes met aanmelden we hebben dit allemaal zo uitgebreid mogelijk voor je beschreven. Lees het blogartikel over de verschillende affiliate netwerken.

Ga door met content maken en plaatsen op je website 

Je aanmelden bij een affiliate netwerk is de laatste stap die je moet zetten. Nu is het alleen nog maar heel veel content maken. Dit kunnen blogartikelen zijn waardoor je website gaat groeien, dit kunnen podcasts zijn die je ook op je website kan zetten en dit kunnen ook YouTube video’s zijn wat ook steeds belangrijker wordt voor Google.

Zorg dat je een content kalender maakt en dat je zoekwoordonderzoek doet. Als je nog niet weet wat zoekwoordonderzoek is, is het makkelijk dat je mijn website in de gaten houdt, want binnenkort komt daar een blogartikel en een YouTube video over uit.

Dus had jij je nog niet geabonneerd op mijn YouTube kanaal kan je dat vandaag nog doen?
Blijf in ieder geval bouwen aan je website en zorg dat jij je website elke dag een beetje beter maakt.

Hoe begin je affiliate marketing, wordt succesvol en groei door!

Begin met affiliate marketing, wordt succesvol en groei door. Succesvol worden komt niet vanzelf. Het komt door hard en slim te werken. Door verder te gaan waar andere stoppen, daar slimmer en creatiever te zijn waar andere ophouden en daar een drive die je door laat gaan totdat je succesvol wordt.

Affiliate marketing leer je niet in één dag. Je blijft elke dag nieuwe dingen leren en elke dag zal je meer weten hoe bepaalde dingen moeten. Zorg dat je blijft groeien. Je hebt niet opeens een business neergezet waar mensen lopen te springen om iets te kopen. Je zult verschil moeten maken en hard moeten werken om een succesvol bedrijf neer te zetten.

Ga boeken lezen, volg cursussen, ga door en blijf niet stilzitten. Veel succes met het begin van jouw affiliate marketing project!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.