Groei mindset oefeningen | Voor zelfvertrouwen, eigenwaarden en een positieve gedachtegang

LEEF JOUW DROOM!

Groei mindset oefeningen | Voor zelfvertrouwen, eigenwaarden en een positieve gedachtegang

groei mindset oefeningenWij leven in de mooiste tijd van de wereld. Er is ontzettend veel mogelijk, we hebben een goed land, je kan leren en je eigen mening geven. Dit is iets wat we moeten waarderen en zeker voor strijden om dit te behouden.

Dankbaar zijn is één van de oefeningen om een groei mindset te creëren. Dankbaar zijn voor alles wat je hebt en dankbaar zijn voor alles wat je in de toekomst graag wilt hebben. Wees dus al dankbaar op voorhand dat je iets hebt.

zo wil ik positief beginnen met dit artikel omdat we een groei mindset willen creëren. Daarom ben jij goed bezig! Fijn dat jij jezelf wilt ontwikkelen en positiever in het leven wil gaan staan, wil groeien en zo een voorbeeld wilt zijn voor je omgeving.

Ik geef jou 4 tips om een groei mindset te creëren. Het zijn praktische tips om ‘snel’ toe te passen en zo een stuk positiever in het leven te staan.

Van fouten maken leer je heel veel 

We leven in een maatschappij en dit is vooral op school waarin gezegd wordt dat je geen fouten mag maken. Voor elke fout krijg je een punt minder. In de mindset van die persoon komt elke keer dat zinnetje voorbij: Fouten maken mag niet.

Zelfs op school wordt dit al geleerd en worden dus kinderen van jongs af aan al geprogrammeerd dat fouten maken niet goed is, niet mag en dat je daarvoor minpunten krijgt.

Fouten zijn de leerervaringen in het leven

fouten makenOmdat we in onze maatschappij ons zo focussen op resultaten en niet op leerervaringen worden fouten verkeerd opgepakt. Terwijl je van fouten juist heel veel kan leren. Je kan zien hoe die persoon denkt, waar die geen rekening mee heeft gehouden, wat die vergeten is of een beperkende gedachten wat hem of haar tegenhoudt.

Leer jezelf en/of andere dat fouten maken niet erg is. Het zijn juiste de leerervaringen in het leven. Door fouten te maken leer je juiste meer dan dat je alles perfect doet. Ga anders naar je fouten kijken, wat kan je beter doen, hoe zorg je dat het de volgende keer wel goed gaat. Zo zorg je ervoor dat je dagelijks leert.

Blijf jezelf ontwikkelen

Zodra je van school bent begint het leven pas echt. Je hersenen stoppen dus niet met groeien als je gaat werken. Juist dan beginnen ze met groeien omdat je in een heel andere wereld terecht gaat komen. Het werkleven is heel anders dan het school leven en je zal je hierop moeten aanpassen.

Sta open voor ontwikkeling. Het is niet zo dat je hersenen stoppen met groeien als jij van school gaat. Naar mijn mening blijf je elke dag leren, elke dag groeien je hersenen, elke dag weet je weer een beetje meer. Juist als je ouder wordt krijg je levenservaring en ook daardoor groeien je hersenen.

Blijf jezelf ontwikkelen, blijf opstaan om te groeien elke dag weer een beetje meer. Zo kan je bereiken wat je op dit moment nog niet hebt bereikt.

Focus niet op resultaten

Al op school leren we met een punten systeem. Hoe minder fouten je maakt hoe beter je scoren is op toetsen. Terwijl die scoren juist niet belangrijk zijn. Het is goed om scholen te hebben en dingen te leren, maar fouten maken is iets wat scholen liever niet hebben. Kinderen, studenten en volwassenen worden hiervoor gestraft omdat ze de stof niet goed genoeg kennen.

Juiste de fouten die je maakt moeten niet worden gestraft maar worden behandeld als onvoldoende kennis. Op die punten moet jij nog meer leren over een bepaald onderwerp omdat je dat nog niet onder de knie hebt. Je zult nogmaals de stof moeten ingaan.

Je kan fouten dus zien als een leermeester. Het laat zien wat je nog niet weet en waar je de aandacht aan moet richten. Leg je focus dus niet zo op de resultaten, maar op de fouten die je hebt gemaakt. Zodra jij ziet waarom je die fout hebt hebt gemaakt heb jij die dag wat geleerd.

Neem een succesvol persoon als voorbeeld 

opgewekt en positiefSuccesvolle personen zijn er genoeg in de wereld. En al die personen zijn ook zeker niet zomaar succesvol geworden. Ze hebben daar ook hard voor gewerkt, veel voor moeten doen en laten, maar ze hebben ook allemaal een voorbeeld gehad die ze volledig kenden.

Dat moet jij ook doen. Neem een succesvol persoon die je als voorbeeld ziet. Bekijk, lees en zoek alle mogelijk informatie op om na te gaan hoe die persoon zijn succes heeft bereikt. Wat dreef hem, (praat even in de hij vorm) wat voor tegenslagen moest hij overwinnen, hoe is hij succesvol geworden, wat voor fouten heeft hij gemaakt en hoe heeft hij die overwonnen.

Zo voorbeeld is heel krachtig, omdat je dan ziet dat ook bij die ‘bekende’ personen niet alles vanzelf gaat zoals heel veel mensen denken. Neem diegene als voorbeeld en trek daar de lessen uit die voor jij nodig hebt en zorg dat jezelf succesvol wordt.

Groei mindset oefeningen

met deze 4 tips kan je al zeker een stuk verder komen je mindset te laten groeien. Blijf rustig als het niet in één keer lukt, het kost gewoon tijd om te groeien in je mindset. Een groei mindset komt er niet vanzelf. Je zult hard moet werken om dit te krijgen, maar al na een paar weken zal jij resultaat zien. Niet in cijfers:-) maar wel in je mindset en jezelf al persoon.

Je gaat jezelf meer waarderen, kom voor je standpunten uit en zal ook positiever in het leven staan. Als je alleen al elke dag opstaat met een glimlach op je gezicht zal di aan invloed hebben op jezelf en op andere.

Zorg dat je met de groei mindset oefeningen bezig gaat en laat andere zien dat je mindset daadwerkelijk invloed heeft op jou hele persoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.