Geld verdienen met YouTube

LEEF JOUW DROOM!

Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube klinkt ons allemaal geweldig in de oren, maar is het ook mogelijk? Als je vandaag nog begint met een YouTube-kanaal, kan je hiermee dan ooit geld verdienen?

Het is allemaal heel leuk, de bekende YouTube-kanalen verdienen elke maand een leuk inkomen en jij moet nog beginnen of loopt er al een hele tijd tegen aan. YouTube verdienenHoe kan je ooit geld verdienen met YouTube.

Er zijn zeker mogelijkheden om geld te verdienen met YouTube. Wel is het moeilijker als je geen bedrijf hebt en als je sowieso helemaal vanaf 0 moet beginnen. Uiteraard kan je met veel doorzettingsvermogen geld verdienen op YouTube.

In het begin is het zeker moeilijk om door te gaan omdat er niemand naar je video’s luistert en YouTube alleen maar toekijkt. Wel is het zo dat YouTube oplet of jij regelmatig een video upload zodat YouTube jouw aardig gaat vinden.

Vooraf moet je weten dat het minimaal 1 jaar duurt voordat je een leuk aantal volgers hebt, je video’s meer bekeken worden en dat je pas na minimaal 1 jaar geld kan verdienen. Als jij eigen producten hebt is het eerder mogelijk, maar anders zal ik daar maar op voorbereid zijn.

Geld verdienen met bedrijven op YouTube

Door betaald te worden door bedrijven zal je best wel een aantal volgers moeten hebben om met bedrijven te willen samenwerken. Je kan natuurlijk ook in een hele bijzonder niche zitten waardoor je niet veel volgers moet hebben. Dit komt wel maar zelden voor.

Door bedrijven te benaderen kan je hun product of dienst promoten. Uiteraard gaat dat in goed overleg en als jij niet al te moeilijk bent krijg je vast snel iets voor elkaar. Je kan bijvoorbeeld een product gratis weggeven of gewoon het bedrijf promoten in een eigen video waarin het bedrijf jouw helemaal vrij laat.

Als jij al een groot kanaal hebt en veel trouwe volgers, dan kan jij rustig een paar honderd euro per maand verdienen. Als het gaat om een kleiner kanaal gaat het om een paar tientjes. Uiteraard is dat ook leuk meegenomen:-)

Wel moet je op de richtlijnen van YouTube letten als je bedrijven promoot! Dit moet je aangeven in de video en je moet uitkijken dat je volgers niet boos worden, beide partijen hebben daar helemaal niks aan.

Dus bereid je goed voor en schat zelf in of het dit allemaal waard is, lees anders nog even verder.

Geld verdienen met advertenties op YouTube

YouTube logoDit is wel het bekende idee van geld verdienen op YouTube! Geld verdienen met advertenties. Iedereen op YouTube wordt er gek van als je een filmpje wil bekijken of een podcast wilt beluisteren. Toch werkt het nog steeds, al is er de laatste jaren wel veel veranderd.

Als je begint op YouTube dan kan je niet gelijk geld verdienen met advertenties. Je moet eerst minimaal 1000 abonnees hebben en je moet je aanmelden bij het partnerprogramma van YouTube.

Als jij je aanmeld moeten je video’s in de afgelopen 12 maanden minimaal 4000 uur bekeken zijn. Je ziet dat er dus heel wat bij komt kijken wil je met advertenties geld verdienen op YouTube.

Als je hier allemaal aan hebt voldaan komt eigenlijk de klap op de vuurpijl:-) Je moet je namelijk nog aanmelden bij Google Adsense. Hierna kan jij dan eindelijk beginnen met geld verdienen op YouTube! Uiteraard moet jij je wel aan de richtlijnen houden die YouTube stelt. Dus ga niet lopen schelden en laat ook geen verkeerde beelden zien. Kijk ook uit met je muziek, want daar zijn ze ook heel streng in.

Zoals je ziet heb je een leuke uitdaging om aan te werken. Ik hoor graag als jij de uitdaging hebt gehaald, laat het hieronder weten!

Geld verdienen met affiliate marketing

Wat ook een leuk verdienmodel is, is affiliate marketing. Mocht je nog niet weten wat dit is: Je promoot andermans product, hiervoor krijg jij een link en die kan jij onder een YouTube-video zetten, als er dan iemand via jouw link het gepromote product koopt, dan krijg jij een bepaalt percentage van de verkoopprijs.

Dus eigenlijk is het heel simpel. Je kan hiervoor Paypro gebruiken of TradeTracker gebruiken. Dit zijn tussenpersonen die jouw en een bedrijf samen brengen zodat jij echt je geld krijgt. Ook hier kan je leuk geld mee verdienen op YouTube. Het mooi is dat je gelijk kan starten, je hoeft niet perse zoveel volgers of abonnees te hebben.

Je moet een hele grote doorzettingsvermogen hebben omdat je vanaf 0 moet beginnen. Het duurt even voordat mensen jouw YouTube-kanaal zullen vinden. YouTube richtlijnen zal je hiervoor niet goed vinden, want deze zijn er niet echt. Hou het gewoon normaal en ga niet met linkjes strooien. Je kunt hiervoor gestraft worden door google.

Als je meer wilt weten over affiliate marketing hoe het allemaal in zijn werk gaat, lees dan mijn blog: Hoe werkt affiliate marketing? 

Zelf een product of dienst verkopen

Natuurlijk is het helemaal geweldig als jij zelf een product of dienst hebt. Dan kan jij YouTube gewoon gebruiken als een extra schakel voor jouw bedrijf. Ga je YouTube filmrolvolledig verdiepen in de videowereld en begin een goed en sterk YouTube-kanaal!

Hiermee kan je niet alleen meer omzet maken, je kan ook je bereikbaarheid vergroten doordat jij actief bent op een ander platvorm. Je kan beter gevonden worden en als jij in een interessante niche zit heb je kans dat je snel groot gaat worden.

Als je iemand die het leuk vindt laat verdiepen in YouTube en video’s laat maken, dan kan het op de lange termijn echt goed zijn voor je bedrijf. (Even heel theoretisch) YouTube is na google de grootste zoekmachine, dat betekent dat mensen naar iets zoeken als eerst op google gaan kijken en hierna ook op YouTube.

Dus als jij gevonden wilt worden is dit nu één van de beste kansen, ook omdat het in de toekomst alleen maar groter wordt. Dus doe goed onderzoek en kijk of jouw product of dienst uitgebreid kan worden naar YouTube.

Doorzettingsvermogen

Naast alle verdien ideeën is het verstandig om in je achterhoofd te houden dat YouTube een meerdere maanden plan is. Als jij vandaag gaat beginnen betekent het niet dat jij volgende week 10 volgers hebt. Dit duurt wel even. Uiteraard ligt het aan de niche waarin je zit, maar het duurt altijd een paar maanden voordat jij echt door YouTube geaccepteerd wordt.

Ik wil je totaal niet ontmoedigen, integendeel ik promoot het alleen maar als jij een uitdaging wilt aangaan en iets wilt maken van jouw business en/of leven. Het is top om een business te starten op YouTube of om uit te breiden. Wees er alleen van bewust dat het niet allemaal vanzelf komt, maar dat je er ontzettend hard voor moet werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.