Geld verdienen met Instagram! Hoe doe je dat dan?

LEEF JOUW DROOM!

Geld verdienen met Instagram! Hoe doe je dat dan?

InstagramFoto’s maken is echt helemaal jouw ding, en elke dag met sociale media bezig zijn doe je ook graag! Originele ideeën bedenken is voor jouw ook niet het moeilijkste en een competitie is ook wel helemaal weg gelegd voor jouw.

Dan is Instagram helemaal jouw ding! Het moet helemaal voor jouw zijn weggelegd om geld te kunnen verdienen met Instagram. Om volgers te krijgen, om te kunnen onderhandelen en om zo een prachtig bedrijf op te zetten helemaal vanuit Instagram.

Lijkt dit jouw wat? Later als je ouder bent te vertellen aan mensen, misschien wel jouw kleinkinderen, dat jij vanuit Instagram jouw eerste business startte en vandaaruit een groot bedrijf groeide?

Iedereen zal dat geweldig vinden, maar je moet het eerst nog even waarmaken. Pak die kans en ga aan de slag. Start een Instagram-kanaal op en ga helemaal los. Volg de tips in dit artikel en start met jouw eigen business.

Hoeveel volgers heb je nodig? 

Met ruim 600 miljoen actieve gebruikers per maand kan jij best een groot aantal volgers krijgen. Dit vertel ik omdat jij zo de mogelijkheden van Instagram moet gaan zien. Er zijn zoveel gebruikers dat het ook voor jouw mogelijk is om een goed account neer te zetten.

Door als doel te hebben minimaal 10.000 volgers te krijgen kom jij in de buurt van het leuke geld verdienen. Uiteraard moet jouw account ook goed zijn en is het goed om een trouwe achterban te creëren.

Er wordt geschat dat 10% van jouw volgers jouw bericht like dus als jij 10.000 volger heb, dan heb je 1000 likes. Je snapt dat er voor jouw wel wat werk aan de winkel is. Ga ervoor en zorg dat jij jezelf van andere onderscheid en dat jij een goede planning hebt. Zo krijg je al snel meer rust en kan jij gave dingen bedenken.

Kan minder dan 10.000 volgers ook? 

Jazeker is dat mogelijk! Denk natuurlijk niet te moeilijk. Als jij van modeltreinen houdt en jij gaat daar een Instagram-account mee starten, dan kom je veel langzamer aan de 10.000 volgers als je het gaat hebben over sporten of gezond worden. Met modeltreinen zal je dus veel minder volgers nodig hebben en heb je al misschien aan 2000 volgers genoeg.

Zoek rustig je ‘concurrenten’ op en kijk hoe zij dat doen. Bedenk hoe jij jezelf kan onderscheiden, wat je anders gaat doen en wat voor gave acties jij kan Sociale Mediabedenken. Zorg dat jij een trouwe achterban opbouwt om zo boven die 10% zitten die jouw berichten like.

Als jij een kanaal hebt met 1000 volgers en met elk bericht die jij op je account zet en die 80% van jouw volgers like, dan ben je beter dan iemand die 10.000 volgers heeft en waar nog geeneens 10% van de volgers zijn of haar berichten like.

Het is belangrijk om een trouwe achterban te hebben zodat ze reageren op jouw post, dat ze actief zijn op jouw kanaal en dat jij zo een groeiend kanaal kan creëren.

Hoe verdien je dan geld met Instagram? 

Zoals je ziet gaat het niet over rozen. Je moet er echt wat voordoen om misschien wel een passief inkomen te genereren op Instagram. En als jij dit wilt gaat het jouw ook zeker lukken! Dan hoef je dus niet negatief te denken dat het niet lukt, want als jij dit wilt dan gaat het jouw lukken. Probeer dan ook zeker zo te denken wat de geeft een positieve weerklank naar jouw omgeving en volgers.

Er zijn vele manieren die leiden naar Rome, dus ook met Instagram zijn er verschillende manieren om geld te verdienen. Grootte Instagram-accounts werken vaak samen met bedrijven, zij krijgen dan per post/bericht betaald en zo verdienen zij hun geld.

Natuurlijk moet je dan een groot kanaal hebben of in een bijzondere niche zitten. Bedrijven kunnen hun ook betalen door hun kanaal meer bekendheid te geven, ze krijgen een product gratis of ze betalen op een andere manier dan met geld.

Uiteraard gaat dit allemaal in overleg met jouw of een andere businesspartner. Ook ligt het eraan of alleen jij wat post op je Insta-account of dat het bedrijf jouw ook bericht in zijn of haar advertenties opneemt of ook op hun Insta-account, website en andere sociale media kanalen neer zet. Houd hier dus rekening mee zodat alles goed wordt vastgelegd.

Verdien geld op Instagram met affiliate marketing

Wat ook goed businessmodel is, is geld verdienen met affiliate marketing! Door een goed Instagram-account op te bouwen is het niet heel moeilijk om via affiliate marketing geld te verdienen.

Ondernemersplan opzetten kost tijdAffiliate marketing houdt in dat jij producten van bedrijven promoot in ruil voor geld. Dit werkt via linkjes. Als mensen via jouw linkje het product kopen krijg jij een bepaalt bedrag van de verkoopprijs. Deze staat vast en is van te voren afgesproken. Dit dan ook zeker één van de makkelijkste manieren om geld te verdienen via Instagram.

Wel is het slim om even na te denken hoe jij dit inricht omdat Instagram geen linkjes onder jouw berichten toelaat. Je kan een bericht in jouw BIO zetten en dat zal ik ook zeker doen. Wel is het handig om dit even uit te zoeken zodat jij precies weet hoe jij dit op Instagram kan toepassen.

Wil je meer weten hoe affiliate marketing in zijn werk gaat of hoe jij dit op een website kan toepassen zodat je ook kan uitbreiden naar een Instagram-account, check dan het artikel: Hoe werkt affiliate marketing! Zeker waardevol om te lezen en het kan jouw alleen maar verder helpen.

Geld verdienen op Instagram met bedrijven

We hebben het natuurlijk al even over bedrijven gehad, maar hoe kom je aan ‘sponsors’ als bedrijven jouw niet benaderen? Het simpele antwoord is; zoek zelf bedrijven op, zoek contact en vertel jouw ideeën! Zorg dat jij een duidelijk planning hebt en dat je wekelijks met jouw ‘business’ Instagram-account bezig bent. Hierdoor zal je slagen en kom je veel professioneler over.

Zoek uiteraard wel bedrijven op in jouw niche en niet zomaar wat kiezen, zorg echt dat je goed overkomt, zelfverzekerd en serieus zodat bedrijven echt kunnen zien dat jij er wat van wilt maken.

Geld verdienen met Instagram is hard werken

Het is niet zo dat je binnen één maand iedereen naar jouw toekomt om met jouw samen te werken. Hou echt in je achterhoofd dat Instagram een lange termijn business is! Het is een geweldig platform, maar je moet er ook echt wat voordoen.

Uit ervaring kan ik je meegeven dat het allemaal makkelijker gezegd is dan gedaan. De belangrijkste tip die ik jouw wil meegeven is; Maak een planning! Zorg dat jij voorbereid bent en dat je al jouw berichten hebt ingepland, niet dat jij elke dag een foto moet maken en op Insta moet gaan zetten, NEE! Als jij er eenmaal inzit moet je door en kan je niet meer terug.

Ik ben begonnen zonder planning en gewoon van start gegaan. Op een moment is dit niet meer fijn omdat je de tijd zit te denken dat er nog iets geplaatst moet worden. Dat wil ik bij jouw voorkomen! Bereid je goed voor en werk rustig een maand vooruit om tegenslagen te voorkomen. Je moet natuurlijk niet van tegenslag uitgaan, maar je kan beter voorkomen dan genezen, doe het dan voor rust in je hoofd.

Een goede voorbereiding is echt 50% van al het werk wat je doet. Maak er wat van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.