Geld verdienen met affiliate marketing? Zo doe je dat!

LEEF JOUW DROOM!

Geld verdienen met affiliate marketing? Zo doe je dat!

Geld verdienen met affiliate marketingHoe kan jij nou geld verdienen met affiliate marketing? De brandende vraag van zoveel mensen. Wij laten jouw stap voor stap zien hoe jij nou geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Iedereen wil namelijk wel geld verdienen en iedereen wil wel succesvol worden. Waarom lukt dat een grootdeel nou niet en waarom hoor je nou niet veel over affiliate marketing? De vragen waarop wij jouw antwoord gaan geven.

Affiliate marketing is niet de manier om snel rijk te worden en die gedachten wil ik jouw dan ook niet geven. Je kan zeker succesvol worden met affiliate marketing, want ik mijn artikel ervaringen met Jacko Meijaard verdient Jacko meer dan €10.000, – per maand met affiliate marketing. Dus rijk worden met affiliate marketing kan zeker, maar het duurt wel even.

En ik denk dat rijk worden altijd samengaat met hard werken. Zeker op het begin moet je hard werken. Op het begin moet je alles leren en leergierig zijn, doorzettingsvermogen hebben en door blijven gaan totdat het is gelukt.

Na het begin is gelegd, als de fundering staat, dan begin jij langzaam succesvol te worden met je business. En bij de ene duurt dat 5 maanden en bij de ander 11 maanden. Het gaat erom dat de fundering staat.

Bekijk de video over affiliate marketing

Contents

Wat jij kunt bereiken met affiliate marketing

Omdat wij positief willen beginnen lijkt het mij een goed idee om te vertellen wat je allemaal kan bereiken. Dit zal voor iedereen anders zijn en daarom moet jij hieraan ook je eigen invulling geven. Het makkelijkste is om even er over na te denken wat jij wilt bereiken met affiliate marketing.

Zelf schrijf ik doelen op. Mijn hoofddoel is om een passief inkomen te genereren uit affiliate marketing. Je kan ook als doel hebben dat je over 12 maanden minimaal €200, – per maand verdient met affiliate marketing.

Hierin moet jij geloven en als jij dit elke week leest ga jij bedenken hoe je dit kan bereiken. De ene wilt een passief inkomen halen uit affiliate marketing en de ander wilt het alleen als extra inkomsten. Zo is er voor iedereen iets wat hij of zij kan bereiken met affiliate marketing.

Zelf vind ik Jacko het levende voorbeeld. Jacko is nou al 10 jaar bezig met affiliate marketing en verdient meer dan €10.000, – per maand. Zijn droom was om €7500, – per maand te verdienen. Je ziet dus dat hij dit allang bereikt heeft en dat hij er al ver overheen zit.

Dit is echt wat er mogelijk is als jij met affiliate marketing aan de slag gaat.

Welk platvorm ga jij gebruiken

Met affiliate marketing verschillende platvormen gebruiken. Je kan een website opstarten, op Instagram, Facebook, Podcast en ga zomaar door. Wel moet jezelf de keuze maken waarop jij bekendheid wil krijgen. Bedenk dus met welk platvorm jij aan de slag gaat.

Persoonlijke mening

Zelf zal ik voor een website gaan. Hierop kan jij namelijk op lange termijn veel beter scoren. Ik heb laatst een training gevolgd en daarop werd vertelt dat veel ondernemers, want zo mag jij je wel gaan noemen :), zich focussen op sociale media. Is dit dan niet de bedoeling? Natuurlijk is dat prima, maar je moet daar niet de focus opleggen.

Het beste is om te beginnen met een website en daar artikelen te schrijven zodat je er echt wat aan hebt. Een post op Instagram is na 2 dagen al weer uit het zicht. Je krijgt er dan geen reacties meer op en dat vinden wij allemaal normaal, je moet dus elke dag een nieuwe post plaatsen wil je aandacht krijgen.

Op jouw website is dat anders. Je blogartikelen kunnen altijd worden gelezen. Over 2 jaar staan je artikelen nog steeds online en kunnen ze nog steeds gelezen worden. Natuurlijk moet je wel elke week opnieuw een artikel plaatsen, maar als je 3 jaar verder kijkt, dan wordt jouw eerste blogartikel wel elke dag gelezen en bij Instagram is dat niet zo.

Ga dus voor de lange termijn en begin met een website. Bij elk artikel die jij plaats kan je weer een slogan uithalen of een stukje tekst wat jij op Instagram kan zetten. Zo kan je met één blogartikel een Instagram post doen, iets op je verhaal zetten en eventueel ook nog een filmpje maken.

Jacko Meijaard over website gaan gebruiken

Start met affiliate marketing

Het kiezen van een partnerprogramma 

Er zijn verschillende partnerprogramma’s voor affiliates. Het bekendste is misschien wel bol.com. Hierop kan jij je aanmelden, maar je moet dat al wel een draaiende website hebben. Wil je dus fysieke producten gaan promoten, kies dan voor bol.com. We komen er straks ook nog op, maar begin niet gelijk heel veel producten te promoten en te strooien met Affiliate-links, dit vindt google niet zo heel leuk.

Ook PayPro is een goed programma waar je je bij kan aansluiten. Die programma is vooral gericht op het internet en bied allemaal online cursussen aan en E-books. Dus wil jij online producten gaan promoten kies dan voor PayPro. Je betaald bij PayPro helemaal niks en je kan jezelf gratis inschrijven.

TradeTracker is het grootste programma van Nederland. Op dit programma kan je alles vinden wat je maar kan bedenken. Wel moet je een draaiende website hebben en moet je voldoen aan de cookie richtlijnen.

Kies wat voor website jij wilt beginnen en kies daarna welk programma jij gaat nemen.

Van niks naar meer

Nu je de basis hebt gelegd kan jij beginnen met je website op te bouwen. Je moet content gaan maken. Je moet blogartikelen gaan schrijven om hoger te Tip voor jouwkomen in google en zo gratis bezoekers naar je website te krijgen. Zo bouw je dus van niks naar meer. 

Probeer elke week een blogartikel te schrijven, geef aandacht aan je artikel en plaats er 1 of 2 Affiliate-links in. Schrijf wel een goed artikel waar mensen wat aan hebben, op het internet is genoeg te vinden hoe je goede teksten kan schrijven. Je kan natuurlijk ook meerdere blogartikelen per week schrijven, maar dit moet jezelf uitzoeken. Wat jij makkelijk vindt. 

Het gaat erom dat jij blogartikelen gaat schrijven zodat je gratis bezoekers naar je website kan laten komen. Wel moet je hierbij goed realiseren dat het tijdkost voordat je begint te scoren in google. 

Stap voor stap begeleid worden bij je website

Vindt jij het moeilijk om een website op te zetten? Dat is begrijpelijk, zelf wist ik er in het begin ook niks van, maar als je er eenmaal mee bezig gaat ga jij vanzelf dingen ontdekken. Op het begin ben ik wel begeleid door Jacko. Omdat ik niks wist van affiliate marketing en ook niks van internet ben ik de cursus gaan volgen en nu weet ik hoe ik affiliate marketing kan toepassen op een website. 

Waarom verdienen mensen geen geld met affiliate marketing

Als het allemaal zo ‘makkelijk lijkt, waarom verdienen veel mensen dan geen geld met affiliate marketing? Een vraag die nu bij jouw kan opborrelen. Er zijn zeker wel mensen die met affiliate marketing geld verdienen, maar die dit doen achter de schermen. Veel mensen denken dat het niet kan en dat het allemaal doorgestoken kaart is. 

Veel mensen geloven simpelweg niet dat je een passief inkomen kunt halen uit het internet, en die gedachten leeft nog steeds in 2020. We leven volop in de digitale wereld, maar van het internet leven is onmogelijk. Zo wordt er echt overgedacht. 

Dit is dan ook de reden dat mensen geen geld verdienen met affiliate marketing of alleen een kleine bijverdiensten. Het zijn wel meer mensen dan we denken die affiliate marketing toepassen op hun websites, maar dan zien de meeste mensen niet. 

Als je begint met affiliate marketing is het verstandig om je gedachten te veranderen door te denken dat je wel geld kunt verdienen op het internet. Als ik het kan dan kan iedereen het, ik had het eerst ook niet verwacht, maar het is tot nu toe toch gelukt om binnen 5 maanden mijn eerste commissie te pakken. 

Grote tip: De reden waarom mensen stoppen

Ik ga jouw deze tip geven om te voorkomen dat jij gaat stoppen. Ik wil er alles aan doen om jouw door te laten gaan en van jouw business een succes te maken. Veel mensen onderschatten hoeveel tijd het kost om met affiliate marketing succesvol te worden. Het duurt echt even voordat jij je eerste commissie zal verdienen. Ga gewoon van 5 tot 6 maanden uit voordat jij je eerste commissie verdient, dan voorkom jij tenminste een teleurstelling. 

Je gaat dus eerst 5 maanden blogartikelen schrijven en kennis opdoen voordat jij daadwerkelijk geld verdient. Probeer ook zeker minimaal 1 keer per week een blogartikel op je website te plaatsen. Ik heb dat een paar keer niet gedaan en daar heb ik echt spijt van, dus leer van mijn fout! Plaats echt elke maand een blogartikel van minimaal 1000 woorden. 

Motivatie

Mijn ervaring over EuroclixDe reden dat mensen nou stoppen is dat het te lang duurt voordat ze wat verdienen, ze stoppen na 4 weken al met affiliate marketing omdat het niet werkt, maar waren ze doorgegaan hadden ze die eerste commissie gepakt. Hou daar dus rekening mee. 

Vaak ontbreekt het aan motivatie om door te gaan omdat je nog geen commissie hebt gepakt, probeer daarom het YouTube-kanaal van Jacko te volgen en ook zijn podcast te luisteren om daar motivatie uit te halen. Er staan genoeg filmpje en podcasts online om motivatie uit te halen. 

Bedenk ook dat het even duurt voordat google jouw artikelen waarde gaat geven. Google wil actie zien op jouw website en niet dat er eens in de zoveel tijd wat veranderd. Google wil beweging zien op jouw website. 

Dus de grootste tip die ik jouw wil meegeven is: Hou vol, bereid je voor dat het even duurt voor jouw eerste commissie en kijk en luister YouTube filmpjes en podcast ter motivatie. 

Geld verdienen met affiliate marketing

Dit is in grote lijnen hoe je met affiliate marketing geld kunt verdienen en hoe je dit op moet zetten. Je hoeft echt geen technische kennis te hebben, want dat had ik ook niet. Probeer het gewoon en maak fouten, probeer het nog een keer en wordt succesvol. Elk succesvol persoon heeft dingen getest, geprobeerd en is onderuit gaan.

Maar wat maakt succesvolle mensen nou zo bijzonder? Ze blijven doorgaan en leren van hun fouten. Ze stoppen er niet mee want ze willen iets bereiken en geloven ook dat het kan. Blijf dus doorgaan en leer van je fouten. Ga meer leren over websites en affiliate marketing en wordt een expert. 

Er zit echt toekomst in affiliate marketing. Ook grote bedrijven zoals bol.com, Wehkamp, maar ook luchtvaartmaatschappijen, zorgverzekeraars, en ga maar door. Ze doen allemaal mee aan affiliate marketing. 

Wil je meer leren over affliate marketing en hoe het in zijn werk gaat? Check de cursus van Jacko Meijaard en ga ervoor. 

Bekijk de video en beslis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.