Een blog starten? Dit is dé manier hoe je dat kan doen

LEEF JOUW DROOM!

Een blog starten? Dit is dé manier hoe je dat kan doen

Een blog schrijvenEen blog starten wordt vaak gezien als hele happening, maar dat valt allemaal wel mee. Toch zijn er in het begin veel vragen of het zinvol is om een blog te starten, of je nog wel gevonden gaat worden in Google en of je er daadwerkelijk geld mee kan verdienen.

Waarom zou je trouwens een blog starten? Vandaag hebben we het over professioneel bloggen en dan bedoel ik niet dat je een bedrijf moet hebben, maar een serieuze website met een goeie URL.

Er zijn natuurlijk duizenden website die bloggen en op alle onderwerpen heb je wel een geduchte concurrent zitten, maar als er voorgaat kan jij ook een plek op Google krijgen. Met uitleg en tips gaan we kijken hoe jij een blog kunt opstarten en wat je er allemaal voor nodig hebt.

BIJKIJK HIER HET E-BOOK

Start een professionele blog 

We gaan er vanuit dat je een serieuze blog wilt starten. Je hebt hiervoor een eigen URL nodig en een hostingpakket, de motor van jouw website. Je kan ook via wordpress.com een eigen website opstarten. Hier hoef je alleen maar wat gegevens in te vullen en je website staat. Je krijgt dan alleen een URL zoals; goedgeldverdienen.wordpress.nl, de vraag is of je dat wilt.

Naar mijn mening is het beter dat je een eigen URL aanschaft met hostingpakket en je heel even verdiept in een website bouwen. Iedereen kan een website opzetten het is niet meer zo lastig als 5 jaar geleden. Als je een eigen URL hebt wordt je ook beter gevonden door Google waardoor er meer bezoekers naar je website komen.

Het is dus beter om een eigen URL en hostingpakket aan te schaffen dan zomaar een blog starten die niet heel veel mensen zullen lezen. Bij Neostrada kan jij een URL aanschaffen en een hostingpakket uitzoeken.

Vandaag de dag nog een blog starten?Ik wil bloggen E-book

Er zijn ontzettend veel websites die bloggen. Er zijn heel veel concurrenten. Wordt mijn blog nog wel gevonden in Google? Is het wel zinvol om een blog te starten? Met een professionele website is het zeker zinvol om een blog te starten.

Ook al zijn een veel concurrenten, als je goed kijkt kan jij met jouw persoonlijke blog en prima tussenkomen. Het is vooral belangrijk dat jij nieuwe content toevoegt, niet van een andere website, maar echt van jezelf.

Zorg dat er in jouw blog een persoonlijke slag ligt en dat mensen er echt wat mee kunnen. Blog regelmatige, naar mijn mening minimaal 1 keer week en zorg dat je blog er goed en fris uitziet.

google houdt van structuur en vindt het belangrijk dat er elke keer nieuwe en relevante content verschijnt op jouw website. Een blog starten is één, maar een blog onderhouden is twee.

Kijk ook naar artikelen die al een jaar op je website staan, pas jaartallen aan en update de content. Zorg dat je actief bent op je website, dan zal je al sneller hoger komen in Google.

BIJKIJK HIER HET E-BOOK

Gevonden worden in Google

Vaak levert dit de grootste strijd op, gevonden worden in Google. Wees er op voorbereid dat het even kan duren voordat je goed gevonden wordt in Google. Hier gaan echt een paar maanden overheen. Google wil eerst weten of je geen eendagsvlieg bent of dat je daadwerkelijk een volhouder bent.

Ook met mijn eigen blog duurde het eerst 6 tot 8 maanden voordat de bezoekers aantallen omhoog gingen. Hiervoor komen er geen of nauwelijks bezoekers op je website. Het is in het begin dus vooral volhouden en doorgaan totdat het is gelukt. Weet dat de meeste mensen binnen 3-4 maanden stoppen omdat het ze helemaal niks oplevert.

Google wil graag actie zien op jouw website, doormiddel van bloggen kan jij aan Google laten zien dat je zeker meer wilt met je website. Zorg dat er wekelijks nieuwe content, blogartikelen, op je website staan en vernieuw ook oude content.

Kijk naar je concurrenten die hoog in Google staan, wat doen hun beter en wat voor extraatje geven zij om er beter uit te springen, zorg dat jij hoger springt. Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van doorgaan en volharde totdat het is gelukt.

Ik wil bloggen telefoonHoe lang moet een blogbericht worden?

Hier zijn beste veel verschillende meningen over en toch ga ik ook de mijne delen. Als ik kijken naar mijn concurrenten hebben ze blogs van minimaal 800 woorden. Voor een blog is dat redelijk. Kijk dus vooral hoe jouw concurrenten het doen! Het ligt helemaal niet aan het aantal woorden dat je gebruikt, maar aan de waarde die jouw content bied.

Je kan een blog schrijven van 2000 woorden, maar als dat niet interessant is voor de bezoeker heeft het helemaal geen zin. Doe voor elke blog goed onderzoek wat je kan vertellen en waar jij de nadruk op wilt leggen. Begin dan gewoon met schrijven en bekijk tegen het einde hoeveel woorden je hebt geschreven.

LEES NU HET E-BOOK
Persoonlijk hou ik altijd minimaal 1000 woorden aan. Ik ben er ongeveer 3 keer ondergebleven, maar met alle andere blogartikelen ben ik over de 1000 woorden gegaan. Zelf heb ik dit geleerd van Jacko Meijaard, mijn coach om een online business op te zetten. Vroeger vond Google het prima als je een blogbericht schreef van 300 woorden, maar vaak is dat gewoon te weinig.

Er is namelijk vandaag de dag heel veel te vertellen over elk onderwerp en dat kan niet woorden samengevoegd in 300 woorden. Dus de hoeveelheid informatie zegt ook heel veel over de lengte van een blogbericht.

Stel in elk blogbericht de waarde bovenaan en daarna pas de hoeveelheid woorden, begin gewoon met schrijven en kijk hoever je komt. De eerste blogberichten kunnen best rond de 700 á 800 woorden zitten, hierin moet je ook groeien. Maak je er ieder geval de eerste 3 maanden niet heel druk om.

Geld verdienen met mijn blog

Sommige mensen doen het voor de leuk, ander willen er ook wat geld aan verdienen. Begrijpelijk als je er best wat tijd in steekt, want per blog ben je toch al gauw 60 minuten van je dag kwijt. Geld verdienen met een blog kan zeer zeker, al is het de eerste paar maanden zeker niet van toepassing of je moet een beetje geluk hebben.

Vaak zie je rond de 7 á 8 maanden een stijging in het aantal bezoekers, mist je jouw website bijhoudt met gemiddeld één blogbericht per week. Vanaf dan begint het financieel gezien leuk te worden. Geld verdienen met een blog kan op verschillende manieren.

1: Bedrijven aanspreken die in jouw niche vallen

Je kan opzoek gaan naar bedrijven die producten verkopen wat met jouw blog te maken kan hebben. Misschien kan je samen een leuke actie verzinnen of bij bepaalde producten iets doen aan de verkoopprijs dat jij een bepaald percentage krijgt. Probeer het gewoon en kijk of bedrijven hier interesse in hebben.

2: E-mailmarketing inzetten

E-mailadressen verzamelen kan ook heel goed werken. Deze kan je ook samen met nummer 1 gebruiken. Je zorgt dat je iets gratis weg te geven heb, bijvoorbeeld een cursus, tips of een E-book. Als mensen dat willen ontvangen moeten ze hun e-mailadres invullen en dan krijgen ze jouw gratis giveaway op de mail.

Hierdoor heb jij een mailadres in handen en kan jij leuke aanbiedingen sturen of informatie op de mail. Dit zorgt vaak voor extra verkopen en eigenlijk wel de meesten van jouw blog. Het is bewezen dat minimaal 80% van jouw bezoekers zomaar weg gaat van jouw website, als ze dan een emailadres achterlaten kan jij mooi nog een verkoop maken die je anders niet zou maken.

3: Affiliate marketing toepassenEen blog starten

Met dit affiliate marketing promoot jij producten van andermans bedrijf. Dit lijkt op het eerste idee, maar het is toch anders. De bedrijven hiervoor zijn al benaderd en samengebracht op een platform.

Bij een affiliate marketing programma worden bedrijven en affiliates samengebracht om hun krachten te bundelen. Jij kan op je website artikelen promoten en in ruil voor elk verkocht product krijg jij een bepaald percentage van de verkoopprijs.

Ook dit kan je weer combineren met e-mailmarketing waardoor een blog starten heel interessant wordt. Met affiliate marketing kan je zeker een leuk bedrag per maand ophalen en jezelf goed van onderhouden.

Een blog starten

Op dit moment kan jij dus een blog starten. Beslis voor jezelf of je dit professioneel aanpakt of dat je het liever bij een lager niveau houdt. Een blog starten vergt tijd, geduld, volharding en discipline. Als je het haalt kan jij jezelf rekenen tot de personen die niet opgeven maar er voorgaan.

Veel mensen starten geen blog omdat ze niet goed kunnen schrijven. Dat maakt helemaal niet uit, want al doende leer men, dus start gewoon en binnen een paar maanden ben jij al heel ver vooruit gegaan met schrijven.

Houd jezelf niet voor de gek en start gewoon een blog als jij dat leuk vindt. Als je het echt wilt moet je gewoon beginnen en zorgen dat het een succes wordt.

START MET JOUW BLOG

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.