Het stappenplan om jouw doelen te stellen en te bereiken

LEEF JOUW DROOM!

Het stappenplan om jouw doelen te stellen en te bereiken

Stappenplan doelen

Binnenkort is het vakantietijd en iedereen is druk bezig zijn vakantie te plannen, sommigen van jullie zullen dat al een aantal weken terug hebben gedaan, vakanties worden altijd ruim van te voren gepland om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en lekker rust te hebben.

Daar is helemaal niks mis mee! Natuurlijk is het verstandig om vooruit te plannen zodat je verzekerd bent van een heerlijke vakantie, maar als we dat nou altijd deden: plannen maken voor in de toekomst, weten waar je naartoe wilt, doelen stellen en die bereiken!

Wij vinden het niet nodig om doelen te stellen

We vinden het vaak niet nodig om doelen te maken voor ons leven. De meeste mensen weten niet waar ze over één jaar willen staan en ze weten al helemaal niet waar ze over 5 of 10 jaar willen staan.

Misschien herken jij dit bij jezelf wel, met vragen zoals; Waarom zal ik doelen stellen en proberen die te bereiken? Ik kan mijn leven toch niet uitstippelen, ik ben in loondienst dus doelen stellen heeft geen zin, ik ben veel te druk met mijn onderneming, daar heb ik geen tijd voor.

Allemaal smoesjes die we verzinnen om géén doelen, geen plannen te maken voor ons leven. Ondertussen maken we wel plannen voor onze vakanties, je bruiloft, voor vrije dagen, wat je deze week gaat eten, bij wie je volgende maand op bezoek gaat. We maken wel degelijk plannen, alleen niet voor ons leven!

Als we gaan rijden met de auto weet jij je eindbestemming, anders kom je niet aan. Ga je met het vliegtuig weg, dan weet je waar dat vliegtuig naartoe vliegt, anders kom je op de verkeerde bestemming aan. Op de meeste gebieden in het leven weten we precies waar we naartoe reizen, maar waar reis jij naartoe met je leven? Wat wil jij bereiken in jouw leven?

Als we niet weten naar welke haven we koers zetten, is geen enkele wind gunstig

Als jij geen doelen stelt voor jouw leven is dat net een schip zonder stuur. Je dobbert wat rond op zee en je weet niet waar je naartoe gaat, je bent de speelbal van de wind.

In het boek ‘Rijke pa Arme pa’ wordt aangegeven dat je met je leven laat sollen als jij geen doelen stelt. Of je stelt doelen en jij pakt het leven aan of je doet niks en het leven solt met jou!

Doelen stellen en bereiken

Hoe kom ik achter mijn dromen

Als jij bepaalde dingen wilt in je leven moet je doelen stellen en die bereiken. Je moet er elke dag mee bezig zijn en niet stil gaan zitten voordat je jouw doel bereikt heb.

Vragen stellen helpt jou om erachter te komen wat je wilt. Vaak weet je het wel, maar dat is heel diep weggestopt. Stel vragen zoals; Wat wil ik bereiken in mijn leven? Waar wil ik staan over 1 jaar? Waar wil ik staan over 5 jaar? Hoeveel geld wil ik verdienen? Wil ik ondernemer worden of juist weer in loondienst gaan? Wil ik meer vrijheid en wat is vrijheid voor mij?

Allemaal uitgebreide vragen waar je echt even over na moet denken. Schrijf jouw vragen op papier met het antwoord eronder, slaap er 1 nacht over en bekijk de vragen en antwoorden nogmaals. Is dat nog steeds het juiste antwoord? Dan weet jij wat je wilt.

Het leven heeft heel veel te bieden en wij als mensen kunnen enorm veel bereiken op allerlei gebieden, we hebben een bijzonder grote wilskracht, alleen die moeten we weer ontdekken en naar boven zien te krijgen.

Als jij iets wilt betekenen voor deze wereld kan jij het beste jezelf ontwikkelen en zorgen dat jij jouw droomleven gaat leven. Dan ben je positief, doe je wat je leuk vindt en kan jij een inspiratiebron voor andere zijn.

Het stappenplan om jouw doelen te bereiken

Bestaat er een stappenplan om je doelen te stellen en te bereiken? Kan je echt een stappenplan doorlopen en als je dat voltooid hebt komen al je doelen uit? Ik begrijp dat je wat sceptisch bent maar zo makkelijk is het echt!

Dit ‘stappenplan’ heb ik uit het boek; ‘Think and grow Rich, Denk en wordt Rijk. Een boek dat rond de grote depressie is geschreven, 1937. Napoleon Hill is de schrijver van dit boek en Michael Pilarczyk heeft het boek vertaald naar het Nederlands.

Napoleon Hill heeft ruim 20 jaar lang onderzoek gedaan hoe het kwam dat er mensen rijk worden en dat er mensen arm blijven. Als we het over Nederland hebben wordt ieder gezond kind met dezelfde kansen geboren. Iedereen in Nederland die gezond is kan rijk worden, het ligt helemaal aan jou als persoon.

het stappenplan om jouw doelen te bereiken

In opdracht van Andrew Carnegie heeft Napoleon Hill ruim 20 jaar lang onderzoek gedaan hoe het komt dat de ene persoon succesvol wordt en de andere persoon niet. Andrew Carnegie was een succesvolle staalmagnaat en geloofde dat als ‘het geheim’ ‘de universele wijsheid’ op de juiste manier op onderwijsinstellingen wordt toegepast, het de opleidingstijd op scholen met de helft verminderd kan worden.

Die ‘universele wijsheid’ is beschreven in het boek; ‘Think and grow Rich.’ Omdat het boek al meer dan 70 miljoen keer verkocht is over de hele wereld en er duizenden mensen door succesvol zijn geworden ben ik er van overtuigd dat het zeker mogelijk dat je door dit ‘stappenplan’ je doelen kan bereiken.

Hiervoor is wel een uiterst correcte naleving van het ‘stappenplan’ vereist, je moet er wel wat voor doen!

  1. Bepaal het exacte bedrag wat je verlangt.

Hoeveel geld heb jij nodig om je doel(en) te bereiken? Bepaal echt een concreet bedrag! Het werkt niet als je zegt: ‘Ik wil veel geld verdienen’ of ‘Ik wil rijk worden.’ Je moet echt een concreet bedrag vast stellen wat je verlangt, wat je nodig hebt om jouw doel te bereiken.

  1. Bepaal exact wat je ervoor over hebt om in ruil dat geldbedrag te ontvangen.

Wat wil jij doen om het bedrag te ontvangen? Wil je hard werken, vroeg opstaan, niet op vakantie gaan? Wat heb jij ervoor over om dat bedrag te ontvangen?

  1. Bepaal de datum waarop je het geld bedrag dat je verlangt in bezit wilt hebben.

Wanneer wil je het bedrag in bezit hebben? Wees een beetje realistisch. 1 miljard euro binnen een maand wordt een grote uitdaging als je snapt wat ik bedoel. Persoonlijk heb ik 3,5 maand gesteld om een bepaald bedrag per maand via mijn online onderneming te verdienen.

  1. Stel een concreet en duidelijk plan op om je verlangen om te zetten in werkelijkheid. Begin direct aan de uitvoering van dit plan, ongeacht of je er klaar voor bent of niet.

Hoe wil je het doel gaan bereiken? Hoe krijg je dat bedrag bij elkaar? Wat is je plan, denk hier over na en schrijf dit per direct op. Begin gelijk te werken en zorg dat jij het voor elkaar krijgt.

  1. Schrijf een heldere, beknopte verklaring met daarin de hoeveelheid geld die je wilt verkrijgen, noem de tijdslimiet waarbinnen je dit bedrag wilt realiseren, bepaal wat je bereid bent te doen en wat je ervoor bereid bent te laten in ruil voor het ontvangen van het verlangde geldbedrag en beschrijf ten slotte het plan waarmee je het geld bij elkaar gaat verzamelen.

Hier komt een herhaling van de bovengenoemde stappen. Je hebt een concreet bedrag bepaald, je weet wat je ervoor wilt doen en wat je ervoor wilt laten, je weet de datum wanneer je dit bedrag wilt ontvangen en je hebt ook een plan geschreven hoe jij je doel wilt bereiken.

Vat dat allemaal samen in één document (verklaring) en ga dan door naar de belangrijkste en laatste stap!

  1. Lees je schriftelijke verklaring twee keer per dag hardop, vlak voordat je ’s avonds naar bed gaat en ’s ochtends direct als je wakker bent. Zie, voel en geloof dat je het geld al in je bezit hebt.

Het doorlezen is uitermate een belangrijk element om daadwerkelijk je doel te bereiken. Je mindset, je denken en doen worden helemaal vervuld om je doel te bereiken. Wij als mensen hebben zo bijzondere brein die alles op alles zet om jouw doel te bereiken omdat je er zoveel aan denkt.

De laatste zin moet je nogmaals doorlezen: ‘Zie, voel en geloof dat je het geld al in je bezit hebt.’

Je moet met je hele wezen geloven dat je dat verlangde geld bedrag al in je bezit hebt. Visualiseer jezelf naar de eindstreep. Wat voel je, wat zie je als je jouw doel bereikt heb?

De laatste stap is één van de moeilijkste stappen die je moet zetten. Dat is de enige stap die vraagt om het dag in dag uit vol te houden. Hier komt discipline bij kijken en dat vinden wij vaak lastig. Wees streng voor jezelf en zorg dat jij elke dag je verklaring hardop voorleest zodat je jouw doel gaat bereiken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.