Business en gezondheid

LEEF JOUW DROOM!

Business en gezondheid

Business en gezondheid hebben alles met elkaar te makenBusiness en gezondheid, misschien niet het belangrijkste onderwerp over geld verdienen denk je, maar daar kan jij je nog lelijk in vergissen. Denk er maar eens overna. Als jij je gezondheid niet mee hebt, je bent bijvoorbeeld ziek, verkouden, hoofdpijn, en ga zomaar door, doe je veel minder aan je business dan je gezond bent.

Als je niet gezond bent werk je ook niet helemaal voor je plezier aan je business, of wel? Er zijn uitzondering, maar over het algemeen lig je liever op bed of wil je lekker zitten op de bank.

Kortom, business en gezondheid hebben alles met elkaar te maken! 

Voorrecht als jij gezond bent

Zie het echt als een voorrecht als je helemaal gezond bent. Je bent misschien wel eens ziek of verkouden, maar dat is hooguit één keer in het half jaar, voor de rest ben je helemaal gezond.

Zeker als je een business hebt, en eigenlijk geldt het voor alles, het zal beter gaan. Je hebt er meer plezier in, je kan de ‘drukte’ aan, en je hebt het helemaal naar je zin.

Dit heeft niet iedereen. Sommige zijn vaker ziek dan ze willen zijn, andere hebben klachten waar ze dagelijks meelopen en ga zomaar door. Dus zie het echt als een voorrecht dat jij zo gezond bent als een vis, want het is niet vanzelfsprekend.

Business en ziek zijn

Iedereen kan wel ziek worden. Gewoon een griepje hebben is eigenlijk heel normaal. En daar hebben we het hier nu over. Ga je door met je business op het internet of niet?

Mijn advies is, probeer iets te doen, al is het maar een mailtje beantwoorden, of een heel klein berichtje naar iemand sturen. Als je maar iets doet is het goed.

Door dagelijks bezig te zijn met je business groeit je business ontzettend, dus ook als je ziek bent probeer door te gaan.

Wat als het niet lukt? Als het echt niet gaat?

Dat probleem heb ik nou deze eerste week van maart ook gehad. Toen heb ik ook tegen mezelf gezegd, doe maar niks, laat het nu maar gaan. Dit is natuurlijk heel riskant, want ik ben gewend om op woensdag een blogbericht te plaatsen, maar afgelopen week lukte het echt niet.

Ik had mijn blogpost ook nog niet gemaakt, en om er een in elkaar te gaan zetten terwijl je ziek bent, dat vond ik niet zo goed idee.

Maar het is wel riskant om het niet te doen, want dan kan je makkelijker worden om het nog eens over te slaan. Dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren, maar het is wel iets waaraan je moet denken.

Het is dus zelf even kijken, doe ik wel wat voor me business of niet, en hoe sterk sta je in je schoenen als je gewoon geen zin hebt. Een belangrijke beslissing voor jezelf.

Leer moment

Zo zie je direct dat je ziek zijn een leer moment is, als ik nou van te voren mijn blogbericht had gemaakt, dan had ik deze gewoon kunnen plaatsen afgelopen woensdag. Hoe ziek je ook bent, je computer opstarten en even snel op publiceren klikken en klaar, dat kan iedereen wel.

Het is gelijk een leerpunt om iets verder vooruit te werken.

Inspiratie moment

Je ziek zijn kan ook een inspiratie moment zijn. Je kan opeens iets heel anders bekijken dan je had gedaan. Zo kom je op geweldige ideeën. Ook deze blog heb ik in mijn ziek zijn bedacht.

Let op, niet geschreven, maar wel gedacht van ‘kan ik hier een blog over schrijven’ en zodoende kan je dus een inspiratie moment hebben terwijl je ziek bent.

Zo is het soms goed om je business even te laten rusten en er niet over na te denken. Juist dan kom je op leuke ideeën en oplossingen die je anders niet had kunnen bedenken.

Tot woensdag…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.