Business en corona

LEEF JOUW DROOM!

Business en corona

Jouw business en het coronavirusIedereen heeft het erover. Het is het gesprek van de dag, en iedereen heeft er wel een mening over. Corona, het virus dat ons nu twee weken lang teistert.

Wat betekent het eigenlijk voor jouw en voor jouw business? Business en corona wat heeft het met elkaar te maken?

Wij gaan er naar kijken en we laten je weten hoe je hiermee moet omgaan in jouw business.

Wat is corona

Voor de mensen die alles hebben gemist of het allemaal gewoon niet helder hebben, corona is een virus die door de hele wereld gaat.

Corona bestaat al langer dan wij denken. Hoelang precies weten wij niet, maar het is een virus en bestaat al langere tijd.

Corona is hetzelfde als griep alleen in een heviger variant. Voor corona is nog geen medicijn op de wereld en hier wordt dus hard aan gewerkt. Vaak duurt dit 2 jaar voor dat het medicijn gebruikt mag worden.

Voor de meeste mensen is dit virus niet dodelijk. Als je kwetsbaar bent en denk dan aan: rokers, last hebben van luchtwege, diabetes en andere ziektes en ouderen vallen onder deze kwetsbare groep.

Personen tot 20 jaar hebben eigenlijk het minste kans op deze groep, mits ze gewoon gezond zijn.

Wat betekent corona voor jouw

Jouw business en het coronavirus geen handen schuddenAls jij gewoon gezond bent is er niks aan de hand. Wel is het dagelijks leven anders dan anders, want je kan bijvoorbeeld minder dingen doen in je vrijetijd. Ook wordt het rustiger op straat.

Kortom: als jij je gezond voelt niks aan de hand, maar je merkt corona wel in het dagelijks leven.

Als jij minder weerstand hebt of je gewoon ziek voelt wordt het aangeraden om thuis te blijven. Ziek thuis lekker uit en ga je vooral niet bang maken dat jij corona hebt. Mocht je echt klachten krijgen die er mee te maken hebben, kan je altijd je huisarts raadplegen.

Voorkom corona bij jouw dus: 

  1.  Was je handen
  2.  Geen handen schudden
  3.  Kom niet teveel aan je gezicht
  4.  Ga niet naar plaatsen met meer dan 100 man
  5.  Voel je je niet lekker, ga niet naar ouden mensen (Opa en Oma)
  6.  Vermijdt als je ouder bent of kwetsbaar het openbaar vervoer

Economie en corona

Voor de economie heeft corona grootte gevolgen. Op veel plekken mag je niet meer komen of ziet het bedrijf gewoon dicht. Denk aan theaters, bioscoop en ga zomaar door. Plaatsen met meer dan 100 man is verboden.

Hierdoor moeten bedrijven dicht en wordt het kostenplaatje wel heel erg hoog. Er zullen zeker mensen ontslagen worden en bedrijven gaan zeker failliet door de coronacrisis.

Ook houden de mensen de hand op de knip en willen gewoon geen geld uitgeven. Omdat het nu allemaal onzeker is wat er gaat gebeuren willen de mensen geen geld uitgeven waardoor de economie er ook ondergaat lijden.

Business en corona

Om het gelijk maar aan te geven. Naar mijn inzicht is je gezondheid belangrijker dan je business. Waarschijnlijk ook je gezondheid van je werknemers mocht je die hebben. Lees ook het artikel business en gezondheid.

Als je namelijk niet gezond bent kan je vaak minder goed aan je business werken en komt er minder van terecht waardoor je minder succesvoller bent. Natuurlijk is het vervelend als je er zorgen over hebt of je het wel of niet gaat reden, maar je gezondheid staat hopelijk hoger dan je business.

Ook voor andere mensen is het corona vervelend en het is het beste om de overheid te volgen in de maatregelen die hun nemen. Je kan natuurlijk iets verder gaan dan de overheid, maar bedenk wel dat je het nog even vol moet houden. Het corona is niet zomaar voorbij en duurt minimaal nog twee weken.

Naar onze mening gaat het corona nog verder uitbreiden en zal Nederland waarschijnlijk op slot gaan, en zal het dagelijks leven volledig ontregeld worden, maar dit is een mening.

Hopelijk ga je hier geen slaatje uitslaan

Ook heb je van die mensen die hier een slaatje uit gaan slaan, maar dat willen wij echt afraden. Ga niet bijvoorbeeld mondkapjes verkopen op een webshop die je snel inricht met torenhoge prijzen. Dit is niet het moment om succesvol te gaan worden met andermans probleem.

Je mag ook nu succesvol worden, maar doe dat dan wel op een eerlijke manier.

Dit was dan het extra artikel over corona met hoe jij het kan doen in jouw business en wat je tegen corona kan doen. Hou je vooral rustig en blijf binnen in het geval je niet helemaal fit bent. Ga er geen slaatje uitslaan om nu ‘rijk’ te worden door bijvoorbeeld mondkapjes voor torenhoge prijzen te gaan verkopen.

Succes en het allerbeste met jouw gezondheid.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.