Bovenaan in Google? Hoe krijg je dat anno 2021 voor elkaar?

LEEF JOUW DROOM!

Bovenaan in Google? Hoe krijg je dat anno 2021 voor elkaar?

Bezoekers bijhouden

Bovenaan in Google, dat is de droom die iedere website eigenaar heeft. Vandaag kan die droom werkelijkheid worden. Niet gelijk vandaag, maar je kan er wel mee beginnen, want het kost tijd.

Gratis bezoekers naar je website krijgen via Google kost simpelweg tijd, heel veel tijd. Heb je dat niet? Dan moet je prioriteiten gaan stellen of Google Ads gaan gebruiken en gaan betalen voor jouw website bezoeker.

Heb je tijd of maak je tijd, dan doe jij er goed aan om gratis bezoekers naar je website te krijgen.

Want als de betaalde variant in Google nou wegvalt, waar komen dan al jouw bezoekers vandaan? Die heb je dan niet meer en daarom moet je op meerdere kanalen gaan werken zodat niet gelijk heel je verdienmodel in elkaar stort.

Contents

Website bovenaan in Google

Je website bovenaan in Google krijgen lukt je niet zomaar. Daar is echt wel discipline en een harde werklust voor nodig. Maar het is niet onmogelijk. Als je kijkt naar je concurrenten die niet heel veel doen aan hun website of die wel bloggen maar niet de beste content neerzetten, dan is er voor jouw heel veel te winnen.

En ik denk dat er in alle branches wel een mogelijkheid is om gratis bovenaan in Google te gaan staan. Natuurlijk kan je gaan betalen om bovenaan in Google te staan en als je daarvoor het budget hebt raad ik dat ook zeker aan. Aan de andere kant zeg ik wel dat je ook moet zorgen voor gratis bezoekers uit Google. Bezoekers die op jouw website komen zonder dat jij daarvoor moet betalen.

Dit kan je bereiken doormiddel van sociale media zoals; Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Pinterest. Ook die laatste is mogelijk al is die nog vrij nieuw. Ook bijvoorbeeld YouTube inzetten om jouw kanaal te vergroten kan een hele goede optie zijn.

Dit is wel allemaal extra werk en ik kan begrijpen dat je daar niet altijd tijd voor hebt. Toch raad ik je aan om één van deze kanalen te ‘gaan’ gebruiken om zo jouw bereik te vergroten.

Je kan ook gaan bloggen op jouw website. Wat voor vragen hebben jouw klanten? Waar willen ze meer over weten? Bloggen is heel interessant voor iedere website en als jij meer gratis bezoekers wil naar jouw website, dan zal ik daarmee beginnen.

START NU DE CURSUS HOGER KOMEN IN GOOGLE

Bloggen op jouw website

Door te gaan bloggen op jouw website kan je veel meer bezoekers trekken dan je nu doet. Een blogartikel is een altijd te gebruiken. Mensen kunnen over 5 jaar nog via dat artikel jouw website gaan bezoeken en dat is het mooi van bloggen. Over het algemeen wordt het niet oud.

Door te gaan bloggen kan je dus heel veel bezoekers naar je website krijgen, maar dan moet je het wel op de goede manier doen. Het is de juiste waarde leveren aan de bezoeker. Je moet antwoord geven op de vraag die ze op Google hebben ingetypt. Als je dat niet doet is de bezoeker ook weer zo weg en heb je er helemaal niks aan.

Met een moeilijk woord moet je jouw blogartikelen optimaliseren voor Google. Dat betekent dat Google jouw artikelen technisch gezien interessant moet vinden en dat bezoekers er ook daadwerkelijk wat aan hebben.

Je begrijpt nu dus wel dat er wel wat bij komt kijken, maar dat het voor jouw website een groot pluspunt is. Ik zeg daarom:

Start met bloggen en jouw website gaat vooruit

En dat is ook echtwaar. Start met bloggen, ga je erin verdiepen en zorg dat jij beter wordt dan de concurrenten.

Bovenaan in Google op de lange termijn 

Website voor verschillende apparatenDoormiddel van bloggen kan je dus echt meer bezoekers naar je website sturen dan helemaal niks doen. Dit gaat allemaal niet over 1 dag werken, maar het maanden volhouden.

Met 1 blog per maand ga je er misschien wel op vooruit, maar het is de moeite niet. Bloggen betekent echt elke week een nieuw artikel op jouw website wat waardevol is en waar bezoekers ook echt wat aan hebben.

Natuurlijk is het artikel de ene keer langer dan een ander keer, maar met 200 woorden ga je niet veel verder komen. Hierin is het ook weer kijken naar concurrenten en er zorgen dat jij daarboven uitkomt.

Dus ga ook echt voor de waardevolle content en vertel bezoekers alles wat je kan vinden en wat jij weet.

Bloggen kost simpelweg dus tijd en veel onderzoek. Wat kan je het beste over bloggen, wat zijn zoekwoorden wat mensen op zoeken en ga zomaar door. Wel is het zo wie in bloggen tijd investeert haalt dat er ook zeker weer uit. En misschien niet binnen een paar maanden, maar na 1 jaar moet je toch duidelijk verschil kunnen zien in jouw website bezoekers.

Google zet je mobiel op nummer 1

Toen ik onderzoek deed naar Google kwam ik op een interessant stuk uit. Google zet namelijk de telefoon op nummer 1 en de computer/laptop gaat steeds meer naar de achtergrond. Als ik kijk op websites zie ik toch heel veel websites die zie richten op bezoekers die op een computer/laptop kijken.

Natuurlijk moet je kijken op wel apparaat je bezoekers binnenkomen, maar toch zullen bij de meeste websites de bezoekers via de telefoon binnenkomen. Dit kan je zien op Google Analytics. Dit is een tool van Google waarop al je website gegevens bijgehouden worden. Hier kan je dus het aantal bezoekers zien, op welke pagina je bezoekers zitten, hoelang je bezoekers op je website zijn, waar ze vandaag komen, via wel apparaat en nog veel meer. Dat is heel interessant om te weten omdat jij hierop in kan spelen.

Zo kan je dus ook weten via welk apparaat jouw bezoekers binnenkomen. Vaak is dit via de telefoon en moet je hiervoor een website hebben die ook geschikt is voor een telefoon. Nu zijn de meeste website dat wel, maar als nog is het belangrijk dat je weet waar je op moeten letten. De telefoon of laptop, zo kan je goed inspelen op je bezoekers.

Als de telefoon niet goed is en bezoekers gaan weer snel weg zal Google jouw website afstraffen. Hierdoor kan je dus veel verliezen, zorg dat je dit vooraf op orde hebt.

ZO KOM JE HOGER IN GOOGLE

Video toevoegen aan je website

We hadden het al even over externe kanalen en daar is YouTube er één van. YouTube is na Google de grootste zoekmachine die er is. Veel bedrijven maken daar nog helemaal GEEN gebruik van, terwijl er heel veel te vinden valt. Elke seconde wordt en voor een vermogen aan tijd geüpload op YouTube aan kijk- en luistermateriaal.

Vaak is het een ultieme kans op via YouTube bezoekers naar jouw website te scoren. Ook voor YouTube geldt weer dat het echt een paar maanden kost voordat er echt wat gebeurt. Eerst wordt er niet veel gekeken, maar na een paar maanden, misschien wel een jaar zullen er mensen naar gaan kijken.

Natuurlijk moet je er alles aan doen om leuke video’s te maken. Richt je YouTube-kanaal goed en overzichtelijk in. Upload elke week minimaal 1 video en wees actief.

Het voordeel van YouTube video’s is dat je deze ook op je website kunt toevoegen. Je kan ze zo neerzetten in de code. Hieronder staat een video hoe je dat kan doen. Hierdoor houdt je bezoekers langer op jouw website, wat dus echt goed is voor jouw website en krijg je gelijk weer een nieuwe kijker op YouTube erbij. Het is voor jouw een win-win situatie. Ook Google prijst dit aan omdat je varieert in je blogartikel.

YouTube video plaatsen in de code van jouw website

Hoger in Google in beeld

Om het allemaal nog duidelijker te maken hebben wij een video gemaakt om hoger te komen in Google. Hoe doe je dat, waar moet je op letten en hoelang duurt het allemaal. Er zit ook een stukje herhaling in wat we zojuist hebben besproken, maar het zal je zeker weer nieuwe dingen leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.