Bloggen in 2021 | Van blog naar bezoeker van bezoeker naar klant

LEEF JOUW DROOM!

Bloggen in 2021 | Van blog naar bezoeker van bezoeker naar klant

Blog schrijven

Leren bloggenBloggen waarom zal je daar mee beginnen? Er zijn al ontzettend veel website en talloze blogs en dat terwijl er per dag tientallen bijkomen. Heeft bloggen op dit moment nog wel zin?

Ja, dat is een terechte vraag. Waarom zal je nu nog gaan bloggen in anno 2021? Omdat je nog steeds een kans hebt om gevonden te worden! Daarom is het nog steeds verstandig om te gaan bloggen.

Wij hebben het allemaal druk met van alles. Als ondernemer heb je wel meer te doen, als vader of moeder moet je overal voor zorgen of je hebt gewoon een hele drukke baan. Toch kan jij ontzettend veel klanten uit Google halen, dus uit je blog.

Natuurlijk kan jij je blog ook laten schrijven zodat jij tijd hebt voor andere dingen. Is zeker een mogelijkheid tenzij het een persoonlijke blog wordt.

Een blog laat zien dat jij de expert bent op jouw vakgebied. Je hoeft niet honderden blogs per jaar te schrijven. Maak gewoon per maand een hele lange blog over een bepaalt onderwerp. Maak het makkelijk voor jezelf.

Bezoekers die dan op jouw website komen hebben een bepaalde vraag, bepaalde behoeften, die jij hoogstwaarschijnlijk kan vullen. Ze komen tenslotte niet voor niets op jouw website terecht.

Bezoekers worden klanten, daar doe je het voor

Website bezoekers, via jouw blog, worden winkelbezoekers en winkelbezoekers worden klanten. Zo haal je meer klanten uit Google. Dit is uiteindelijk waar je het voordoet.

In de blog ga ik op de onderstaande punten verder in. Bedankt voor het lezen.

Waarom gaan bloggen?

Werkt het nog? Bloggen in 2021? Er zijn al zoveel blogs en dan kom ik er ook nog bij. Ben jij een expert in jouw vakgebied? Kan jij kennis overbrengen bij mensen? Ben jij niet bang om ‘moeilijke’ vragen te krijgen?

Ja! Dan is er zeker nog een kans om te slagen met jouw blog.

Jouw klanten hebben tientallen vragen voordat ze jouw product kopen. Omdat jij expert bent verwachten ze dat jij hier een antwoord op hebt. Dit klinkt herkenbaar toch?

Als jij jezelf verplaatst in jouw klant en je maakt een lijst met 10 concrete vragen die het meest gesteld worden. Bekijk of je hier een blogartikel van kan maken met minimaal 400 woorden. Hier heb je alleen al een voorbeeld hoe je meer mensen via Google kan bereiken.

Als het grootste gedeelte van jouw klanten dezelfde vraag stelt kijken ze vaak ook even op s ’werelds grootste zoekmachine: Google

Als jij dus de expert bent en jij kan dit vertolken naar een blogartikel, dan gaan er zeker klanten komen naar jouw winkel. Wat is jouw prioriteit?

Bloggen is helemaal niet moeilijk

Als expert op jouw vakgebied vind je het vast makkelijk om met klanten om tafel te gaan zitten en alles te vertellen over jouw producten. Waarom zal bloggen dan wel moeilijk zijn?

Je kan het niet leuk vinden. Daar heb je zeker een punt, maar dan is het nog niet moeilijk. Het schrijven is ook lastig, al die d’tjes en t’tjes. Je hebt vast wel een werknemer of familielid die dit kan checken.

Kortom: je hebt totaal geen excuus dat bloggen moeilijk is. Dat weet je pas als je het 10 keer hebt gedaan. Dan kom je erachter dat het totaal NIET moeilijk is. Dat zal je vanzelf wel merken.

7 redenen om te beginnen met bloggen

Er zijn echt genoeg reden te bedenken waarom het goed is om te gaan bloggen. Vraag jezelf af of jij hier tijd in wilt stoppen. Het is zonden om het natuurlijk niet te doen, maar jij maakt zelf die keuze. Achteraf kan je dan niet gaan klagen, jij hebt die keuze gemaakt.

Ik noem nog een aantal reden waarom het goed is om te gaan bloggen.

Je wordt gevonden in Google 

Als je gaat bloggen ga je steeds meer blogpagina’s maken op je website. Je gaat steeds meer ‘vragen’ beantwoorden voor je bezoekers die opzoek zijn naar antwoorden.

Omdat je elke keer weer opnieuw een blogartikel publiceert bereik je steeds meer mensen. Hoe langer bezoekers op jouw website blijven, hoe beter jouw website en de betreffende pagina zullen worden.

Je gaat er dus niet alleen financieel op vooruit. Je zal een steeds groter aanstroom krijgen van bezoekers wat uiteindelijk klanten zullen opleveren. Het heeft dus een sneeuwbaleffect!

Check de podcast hieronder waarin ik je vertel over het sneeuwbaleffect. Volg ons natuurlijk ook op Spotify voor jouw wekelijkse podcast!

Je bouwt autoriteit op 

Doordat je steeds aan het bloggen bent ziet Google dat jouw website actief is. Dat er actie wordt gegeven en vragen worden beantwoord die bezoekers eventueel kunnen stellen. Hierdoor groeit jouw website nog meer en zal Google jouw zien als een autoriteit in jouw vakgebied.

Jij hebt veel informatie dus zal Google dat belonen.

Je trekt bezoekers aan die opzoek zijn naar jouw product

Je zal steeds beter gevonden worden in Google. Omdat er een aantal kei goede blogs op jouw website staan zullen steeds meer mensen naar jouw website gaan om een antwoord te vinden op een vraag die ze op Google stelt hebben.

Omdat Google vindt dat jij het beste antwoord geeft zullen ze jouw website bovenaan zetten. Door jouw topblogs zullen bezoekers lang op jouw pagina blijven wat je website en positie in Google weer sterker maakt.

Er zullen zo steeds meer bezoekers komen op jouw website omdat jij antwoord hebt op vragen waar zij meezitten. Al die mensen zijn dus opzoek naar jouw product.

Je krijgt een ontzettend sterke website

Als je veel blogt kan je ook intern gaan linken. Ook in dit artikel staan interne linkjes om mijn website te verbeteren.

Een goed voorbeeld is Wikipedia. Iedereen is weleens op die website geweest. Als je op een pagina komt zie je veel worden in het blauw waar je op kan klikken. Omdat ze daar ook een ‘blog’ over hebben gemaakt kunnen ze daarnaar linken.

Ik heb ook een blog gemaakt over blogartikelen uitbesteden. Die heb ik in de inleiding al aangehaald waardoor ik intern kan linken en mijn website weer verbeter. Zo kunnen bezoekers langer op mijn website blijven en maak ik mijn blogartikelen weer sterker.

Ik wil bloggen E-bookAls jij een aantal blogartikelen hebt geschreven kan jij dit ook zeker doen. Je website zal nog krachtiger worden.

Het levert geld op

De laatste tip die zeker waardevol is. Uiteindelijk zal jouw blog geld opleveren. Bezoekers stellen vragen en komen langs in jouw winkel of nemen een kijkje in de webshop. Als jij een goede marketing hebt zal je proberen om van je bezoeker een klant te maken.

Je blog levert dus op de lange termijn geld op! Durf jij de uitdaging aan te gaan? Wil jij de expert worden in jouw vakgebied op het internet? Start vandaag dan met bloggen.

Van bloggen je werk maken?

Hou je van vrijheid? Je eigen tijd invullen? Doen wat je leuk vindt en op jouw tijden werken? Wil je van bloggen je werken maken?

Dan wordt het tijd dat je dit boek leest!

Esmee leeft al een aantal jaar van haar blog en ze doet wat ze leuk vindt. Ze deel tips en gaat dieper in hoe jij een blog kan starten, kan verbeteren en er geld mee kan verdienen.

Kortom: als jij wilt leven van een blog is dit E-book iets voor jou!

START MET JOUW BLOG LEVEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.