Affiliate Marketing Programma in Nederland | Deze moet jij kiezen

LEEF JOUW DROOM!

Affiliate Marketing Programma in Nederland | Deze moet jij kiezen

Affiliate marketing programma in Nederland. Er zijn er zoveel en welke moet je dan kiezen. Zeker als beginnende affiliate kan het moeilijk zijn om de juiste eruitOnline business waar je maar wilt te halen. Daarom is het zeker niet verstandig om je bij elk affiliate marketing programma aan te sluiten. In dit artikel lees je wat naar mijn idee het beste affiliate marketing programma is en welke nou de grootste is van Nederland.

Wel is het zo dat niet één affiliatie marketing programma het beste is. Je moet het juiste programma hebben voor jouw website. Als jij fysieke producten wil promoten of al zo website hebt opgezet, dan is het beter om je aan te melden bij Tradetracker en niet bij PayPro.

Het betekent dus niet dat je echt één goed platform hebt, het gaat erom welke producten jij wilt promoten en bij welk platform jij dan het beste kunt aansluiten.

Contents

Wat voor producten wil jij promoten

Als jij nog geen website hebt is het gelijk goed om hierover na te denken. Wat voor producten wil jij promoten? In wat voor niche wil je gaan zitten? Je kan denken aan online producten zoals cursussen, E-books en online lessen. Je kan ook in de niche stappen van reizen al is dat op dit moment niet het beste, maar in de toekomst zal het zeker weer aantrekken.

Je kan ook in een niche gaan zitten van verzekeringen of software. Een niche/onderwerp is echt belangrijk. Zeker als beginnende affiliate moet je een niche beginnen wat je leuk vindt en waar je meer over wilt leren. Begin dus in een niche wat je aanspreekt.

Website en hosting aanschaffen

Als jij je niche hebt gekozen is het zoeken naar een website naam de volgende stap. Hoe moet jouw website gaan heten, kijk ook zeker naar wat ‘concurrenten’ in jouw niche/onderwerp wat hun namen zijn. Het moet wel iets te maken hebben met de niche of je moet het goed kunnen duidelijk maken.

Als je een Nederlandse website opstart zal ik gewoon een .nl aanhouden, mocht die bezet zijn, kijk dan verder naar .com.

Bij sommige affiliate marketing platvormen moet je perse een website online hebben staan, vandaar dat je dus eerst een website moet aanmaken, anders kan jij je niet aanmelden bij een affiliate marketing platform.

Aanmelden bij een affiliate marketing platform

Nu komen we bij hét belangrijke gedeelte van de blog. Je aanmelden bij een affiliate marketing programma. Welk moet jij nou kiezen en waarom? We zetten een paar platvormen hieronder neer en zetten overzichtelijk neer wat voor producten ze aanbieden. Let vooral op of jouw niche/onderwerp er tussen kan zitten. We zetten ook een link erbij zodat je gelijk kan kijken welke campagnes het platform aanbiedt.

1: TradeTracker.com 

Om je aan te melden moet je al een website hebben die draait. Dat betekent dat je een hostingpakket en een URL moet hebben, ook moet jij je website hebben ingesteld in de basis. Persoonlijk vind ik dat je al je homepage moet afhebben en minimaal 1 blog artikel online hebben staan. Zo kan je ook eventuele afwijzing voorkomen.

Je moet een rijtje gegevens invullen waaronder dus je website URL en deze indienen bij TradeTracker. Hierna krijg je een mail, vaak binnen 2 minuten, waarop jij je mailadres moet bevestigen dat jij het bent. Als je dit hebt gedaan gaat TradeTracker je account controleren of je wel geschikt bent voor de campagne, het onderwerp dat je aangeeft bij het aanmelden.

Daarom is het belangrijk dat jij een website hebt die draait, zodat TradeTracker bij het controleren daar NIET tegen aanloopt.

Bij TradeTracker heb je zeker grote merken, je moet dan denken aan; G-Star, AliExpress, Vodafone, Disneyland en Tui. In verschillende categorieën. Zeker in de campagnes van Gezondheid en verzorging, Reizen en Vakanties en Wonen, huis en tuin is er veel op TradeTracker te vinden.

TradeTracker campagnes

Zoals je op de afbeelding hierboven ziet heeft TradeTracker een groot aantal campagnes in allemaal verschillende categorieën. Ontzettend veel keus dus en je kan van te voren kijken of ze ook jouw categorieën aanbieden.

In grote lijnen wat TradeTracker heeft: 
 1. Fysieke producten, dus bijvoorbeeld reizen, dagjes uit, boeken, bloemen, hobby en nog een heleboel ander onderwerpen.
 2. Eén van de grootste aanbieders van grote merken zoals G-Star Raw, AliExpress, Vodafone, Disneyland, Tui.
 3. Grote aanbieder van: Reizen en vakanties, Wonen, huis en tuin, Gezondheid en verzorging.
 4. Je betaalt GEEN inschrijfgeld, wel wordt per campagne alles gecontroleerd of jouw website erbij aansluit.
 5. De commissie hangt af van de campagne, dit verschilt heel erg.

BEKIJK TRADETRACKER

2: Daisycon.com 

Net al bij TradeTracker is Daisycon een geliefde platvorm om mee aan de slag te gaan. Ook Daisycon heeft ontzettend veel producten om te promoten. In elke mogelijk categorieën is er wel wat te vinden. Online cursussen kan je bij beide platforms niet vinden. Hier komen we zo nog op terug.

Bij TradeTracker en Daisycon moet je je aanmelden voor elke campagne. Na goedkeuring van het platvorm kan je hiermee aan de slag. Het is net wat je fijn vindt en je gewend bent. Zelf ben ik PayPro gewend en dan is TradeTracker en Daisycon een heel ander platvorm.

Ook Daisycon heeft grote namen op het platvorm staan, denk aan; Heineken, Jumbo, Karwei, Lebara en nog veel meer. Net als TradeTracker is Daisycon een groot affiliate marketing programma. Als je één van deze 2 kiest hoef je je voorlopig niet op de ander aan te melden.

Daisycon campagnes

In grote lijnen wat Daisycon heeft: 
 1. Ontzettend veel campagnes waar er wel één tussen moet zitten die bij jouw website of sociale media account past.
 2. Heeft grote aanbieders onder de campagnes waaronder; 123tijdschrift.nl, Alibaba, Bestecanvas.nl, Norton en 123wonen.
 3. Heeft onder ander de categorie Crypto, Duurzaam, Energie, Goede doelen en Telecom
 4. Je betaald geen inschrijfgeld, wel wordt per campagne alles gecontroleerd of jouw website erbij aansluit.
 5. De commissie hangt af van de campagne die je start, dit verschilt best wel.

BEKIJK DAISYCON

2: PayPro.nl

PayPro is begonnen als betaaldienstverlener voor websites. Dit heeft dus helemaal niks te maken met affiliate marketing. Op een moment zijn ze ook gestart met het aanbieden van affiliate marketing en dan wel voor online producten. PayPro had al veel bedrijven op het platvorm om de betalingsregelingen voor bedrijven goed te laten verlopen, dus sloten bedrijven die online producten aanboden al snel aan bij PayPro affiliate marketing.

PayPro onderscheid zich volledig van de 2 bovengenoemde affiliate marketing programma’s. PayPro bied echt alleen online producten aan zoals online cursussen en E-books. Het voordeel is wel dat de commissie hiervoor echt stukken hoger ligt dan de 2 genoemde affiliate marketing platvormen hierboven.

Persoonlijk vindt ik PayPro nog het beste omdat ik hier zelf het meest actief op ben, de commissie is hoog en door de andere partij wordt je goed geholpen.

Ook heb je geen inschrijf geld en hoef je je niet apart aan te melden voor elke campagne. Zodra je een account hebt kan je aan de slag en elke campagne promoten die jij maar wilt.

PayPro campagnes

In grote lijnen wat PayPro heeft: 
 1. Veel campagnes, alleen wel volledig op de online wereld.
 2. Campagnes voor online producten zoals Cursussen en E-books.
 3. Veel campagnes op het gebied van geld verdienen, gezondheid, crypto en zelfontwikkeling.
 4. Je betaald geen inschrijfgeld en zodra jij je hebt aangemeld kan je aan elke campagne deelnemen.
 5. Voor de meeste campagnes heb je hoge commissies
 6. In totaal zijn er 28 campagnes die terugkerende commissie hebben, dus elke maand een bedrag op jouw rekening, dit zijn abonnementen
 7. PayPro is de koploper van het aanbieden van crypto cursussen

BEKIJK PAYPRO

Starten met affiliate marketing

Hopelijk is dit een waardevol artikel voor je geweest en heb jij een keuze kunnen maken bij het aanmelden van een affiliate marketing programma. Affiliate marketing is een prachtig verdienmodel wat je kunt starten als bijbaan of als volledige baan.

Met affiliate marketing kan je echt serieus geld verdienen, alleen moet je er in het begin hard aan werken. Zie het als online vastgoed. Je moet veel bouwen en verbouwen voordat het geld gaat opleveren, maar als het geld binnenkomt wordt het alleen maar meer.

Ook jij kan starten met affiliate marketing en Jacko Meijaard heeft daar een cursus voor ontwikkeld. In deze cursus leer jij precies hoe je een affiliate marketing website opzet en hoe jij jouw website winstgevend maakt.

Naast de cursus ben je tegelijkertijd ook aangesloten bij een platvorm met duizenden cursisten waarmee jij kan sparren. Heb jij een vraag, dan kan je die daar stellen en heb je vaak binnen 30 minuten antwoord. Ook Jacko is hier veel op aanwezig.

Ontzettend veel succes met jouw affiliate marketing business en ik zie je graag verschijnen op het leden gedeelte van Jacko, tot zo!

AL MEER DAN 10.000 MENSEN ZIJN JE VOORGEGAAN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.