Affiliate Marketing hét ideale verdienmodel

LEEF JOUW DROOM!

Affiliate Marketing hét ideale verdienmodel

Affiliate marketing het ideale verdienmodel

Naar mijn idee is affiliate marketing het ideale verdienmodel in onze moderne tijd. Doordat je maar een aantal tientjes moet investeren en het volledig online is kan iedereen met affiliate marketing beginnen.

Je hebt namelijk geen:

  • Eigen producten nodig, dus ook niet retourneren wat veel geld scheelt
  • Opslag nodig
  • Voorraad nodig
  • Kantoor nodig
  • Vast personeel nodig
  • Dure webshop nodig
  • Grote investeringen te doen

Dat is het mooie aan affiliate marketing waardoor iedereen hiermee kan starten. Met ongeveer 3 á 4 uur per week kan je makkelijk je website onderhouden en als je wekelijks minimaal één blogartikel schrijft kan je affiliate marketing prima combineren met een opleiding of een vaste baan.

Hierdoor krijg jij na een aantal maanden een extra inkomen vanuit het internet waardoor je weer wat leuks kan gaan doen.

Natuurlijk is er de mogelijkheid om het professioneler aan te pakken. Dan gaan we dieper in op affiliate marketing om er echt een bedrijf van te maken waarvan je kan leven.

Contents

Affiliate marketing hét ideale verdienmodel!

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is het promoten van andermans product in ruil voor een bepaald geldbedrag.

Je schrijft een blogbericht over een HP laptop en zet ook een linkje naar de verkooppagina van bol.com. De laptop kost 300,- euro en als jij de laptop met succes verkoopt krijg jij 10 procent van de verkoopprijs, jij krijgt dus 30 euro.

Als jij elke maand 10 van deze laptops verkoopt via één blogbericht wordt het heel interessant. Doe je dat dus met verschillende producten krijg je een sneeuwbaleffect!

Affiliate marketing is ook mogelijk in de vorm van een maand abonnement. Denk aan een telefoon met abonnement. Iedereen zet ze telefoon vaak voor 2 jaar vast. Dat betekent dat jij 2 jaar lang elke maand een bedrag krijgt gestort op je rekening.

Bij een telefoonabonnement gaat dit vaak om kleine bedragen, maar als er 50 bezoekers via jouw website kopen is dat een leuk zakcentje extra.

Kort maar krachtig: wat is affiliate marketing?

Het toepassen van affiliate marketing

Affiliate marketing wordt op veel verschillende kanalen toegepast. Dit kan op FaceBook, YouTube, Instagram, Pinterest, Tiktok, en nog op meerdere kanalen.

Zelf pas ik affiliate marketing toe op een website zoals je ziet? en dit heb ik niet zomaar gekozen.

Persoonlijk wil ik een lange termijn business opbouwen. Over een aantal weken moet er elke maand een inkomen vanuit affiliate marketing binnenkomen. En dat is zeker mogelijk, Jacko Meijaard en vele andere personen passen dit al met succes toe.

Doordat je blogartikelen schrijft ben je beter zichtbaarder op de lange termijn. Google houdt ervan als jij regelmatig een blogartikel online gooit, wij houden elke week aan. Hierdoor zal je hoger komen in de zoekresultaten waardoor je meer bezoekers krijgt en ook meer klanten.

Natuurlijk ligt het ook aan je schrijfvaardigheid en of je rekening houdt met optimalisatie. Als je hier niks van af weet kan je dat allemaal nog leren.

Op alle sociale mediakanalen moet je elke keer iets nieuws posten om weer gezien te worden, alleen YouTube valt hierbuiten. Hierom vindt ik het persoonlijk niet interessant om daadwerkelijk geld te verdienen op sociale media, maar dat is dus persoonlijk, jij kant dit zelf bepalen wat je prettig vindt.

Voor bereikbaarheid naar je website zijn sociale mediakanalen wel interessant. We hebben ook een casestudy gemaakt over affiliate marketing, we lopen verschillende websites langs die affiliate marketing toepassen. Op onze videopagina staan ook verschillende video’s over affiliate marketing, zeker de moeite waard om te kijken!

Affiliate marketing casestudy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.