Affiliate marketting op bol.com, hoe werkt het allemaal?

LEEF JOUW DROOM!

Affiliate marketting op bol.com, hoe werkt het allemaal?

Bol.com partnerprogramma aanmelden

Al best een hele tijd kan je geld verdienen op bol.com. Dit kan op verschillende manieren en één daarvan is affiliate marketing. Wij leggen uit hoe dat precies werkt en wat je moet doen om er geld mee te verdienen. Ook kijken we wat er aan te verdienen valt en of je er van kan leven, want kan je leven van affiliate marketing?

Is affiliate marketing verder nog interessant of is bol.com het enige bedrijf waar je producten kan promoten? Zijn er ook nog richtlijnen die je moet volgen of mag je gewoon simpelweg doen waar je zin in hebt? Best een hoop vragen waar we antwoord op willen krijgen, laten we beginnen.

affiliate marketing bol com

Contents

Affiliate marketing in een notendop

Omdat je misschien wel bekend met affiliate marketing leg ik het heel kort uit, vandaar affiliate marketing in een notendop:) Het is simpelweg niet minder dan producten promoten van andermans website. Meneer A verkoopt een boek en meneer B promoot dat boek op zijn website. Meneer B schrijft dus een aantal artikelen over het boek van meneer A en wordt zo beter gevonden in Google. Hierdoor komen er steeds meer bezoekers op de website van meneer B. Als de bezoekers meer willen weten over het boek van Meneer A, dan klikken ze op de link van meneer B en worden ze doorgestuurd naar de website van meneer A.

Als ze het boek dan kopen op de website van meneer A, krijgt meneer B een afgesproken bedrag van de verkoopprijs. Zo simpel zit affiliate marketing in elkaar. Meneer B hoeft dus niet te verzenden, opslag te hebben, het boek in te kopen of andere hoge investeringen te doen. Meneer B heeft alleen maar een website nodig en schrijft een aantal artikelen en kan geld verdienen.

Hier heb je affiliate marketing in een notendop.

Bol.com partnerprogramma 

Als je het hebt over affiliate marketing op bol.com, heb je het eigenlijk over het partnerprogramma. als jij je aanmeldt op bol.com dan ben wordt je gezien als een partner, je brengt tenslotte bezoekers naar hun website die hoogstwaarschijnlijk wat gaan kopen. Op bol.com kan je echt alles promoten, van laptops tot pennen en van boeken tot verzorgingsartikelen.

Dat is ook het mooi van het partnerprogramma. Omdat het allemaal zo uitgebreid is kan je in vrijwel elke niche producten promoten van bol.com. Het is dus aan 2 kanten een win-win situatie. Vandaar dat bol.com het zelf ook het partnerprogramma noemt.

Affiliate marketing op Bol.com, zo meld jij je aan!

Account aanmaken op bol.com 

Zoals je misschien de video hebt gezien moet je een account aanmaken op bol.com als partner. Als je al een account hebt op bol.com kan het vaak met het zelfde gebruikersnaam en wachtwoord. Uiteraard kan je ook een heel nieuw account aanmaken zodat je zakelijk en privé gescheiden houdt.

We laten je nu met een aantal afbeeldingen zien hoe je een account moet aanmaken. Dit onderbouwen we gewoon met tekst, maar dan heb je er wel een beeld bij.

Bol.com zakelijk

Ga naar de website van Bol.com een ga dan verder naar de pagina zakelijk. Je gaat een partnerschap met bol.com aan en daar verdien je geld mee, dus ga je naar de zakelijk kant van bol.com.

 

 

bol.com affiliate marketing

Als je op de zakelijkpagina bent gekomen moet je iets naar onder scrollen en zie je allemaal verschillende kopjes staan. Je kunt dus op best een aantal manieren samenwerken met bol.com.

Zorg dat je het kopje affiliate marketing aanklikt. Hiermee ga je naar de pagina om je aan te melden als affiliate.

Elke keer opnieuw moet je naar de pagina van affiliate marketing om daar ook ‘normaal’ in te loggen.

 

 

 

Bol.com partnerprogramma aanmelden

Zodra je op de affiliate marketing pagina bent zie je het linker scherm in beeld. Hier kan jij je aanmelden voor het partnerprogramma van bol.com.

Ook als jij je met je bestaande account wilt aanmelden is het verstandig om je eerst gewoon aan te melden. Bekijk even wat voor scherm je krijgt.

Als ze zeggen dat je al een account hebt, dan kan jij gewoon inloggen met je bestaande account.

Als je dit gedaan hebt kunnen we naar de volgende stap. Bekijk alles goed en ga door totdat het werkt, wordt niet gestrest.

 

Bol.com partnerprogramma overzicht

Als je dan ingelogd bent zie je deze pagina aan de linkerkant te voorschijnen komen. Bij jouw zal alles nog op 0 staan.

Op de video die je hebt gekeken hierboven staat het allemaal anders. Dat komt omdat in februari 2021 het hele programma is vernieuwd, dus bij mij staan ook niet zoveel getalen en gegevens.

Dit is in ieder geval het overzicht waar je standaard opkomt als je inlogt. Je ziet gelijk hoeveel orders je hebt, wat je omzet is, hoeveel jezelf hebt verdient en ga zomaar door.

Natuurlijk willen we ook weten hoeveel je ermee kan verdienen en daargaan wij het nu overhebben.

 

Geld verdienen met het partnerprogramma van bol.com

Uiteraard is iedereen benieuwd of je er ook daadwerkelijk geld mee kan verdienen. En het antwoord is heel simpel, JA. Zelf leg ik er niet heel veel focus op omdat ik mij op bol.com niet richt. Het enige boek wat ik tot nu toe promoot is Rijke pa arme pa en toe nu toe verder niks. Op de pagina de boekenplank zullen binnenkort meerdere boeken verschijnen en die zullen ook gelinkt worden met bol.com.

De tot nu toe is alle winst van het boek Rijke pa arme pa. En als ik dan zo kijk wat mij dat in 2 maanden heeft opgebracht is dat best leuk om te zien. Ik ben hier rond oktober wat serieuzer mee aan de slag gegaan en het partnerprogramma ook daadwerkelijk erbij betrokken. Zodoende heb ik de afgelopen 2 maanden toch totaal 50 euro erbij gepakt.

Geld verdienen op internet Bol.com

Misschien denk je dat dat helemaal niet veel is, maar bij mij is alles welkom. Met die 50 euro kan ik weer één jaar mijn website betalen dus dat is tot geld wat je kan gebruiken.

Als je hier dus wat serieuzer mee aan de slag gaat kan je hier veel meer uithalen. Ik heb zo rond de 5 links op mijn website staan die verwijzen naar het boeken Rijke pa arme pa. Met 5 links naar hetzelfde boek verdien ik zo 25 euro per maand. Iedereen die namelijk op de link klikt en binnen 4 of 5 dagen iets koopt op bol.com betekent voor mij winst. De winst wordt namelijk over het hele winkelmandje berekent.

Dus ga hier wat serieuze mee aan de slag en ik weet zeker dat je een paar 100 euro eruit kan halen. Als je er echt voor wilt gaan kan het misschien wel een paar duizend euro worden, maar daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee. Ga dus aan de slag en kijk of het wat voor jouw is.

Voorwaarden van het partnerprogramma

Natuurlijk heeft affiliate marketing op bol.com ook een aantal voorwaarden. Je valt er helemaal niet van ondersteboven, maar je moet je toch aan wat regels houden zodat het voor bol.com ook overzichtelijk blijft. Ze willen niet dat hun naam zomaar overal wordt rond gestrooid en in een negatief daglicht komen te staan.

1: Je website staan online

2: Op je website staat content, artikelen, informatie etc.

Je moet verplicht al een website online hebben staan en de website moet ook al gevuld zijn met informatie of artikelen. Weet dus dat je al een aantal artikelen geschreven moet hebben. Altijd goed om te weten voordat je begint, zorg dat je niet voor verassingen komt te staan.

3: De inhoud van je website is niet in strijdt met de voorwaarde van bol.com

4: Je website is niet gericht op cashback, dat je geld teruggeeft na aankoop

Over het algemeen zal de inhoudt niet in strijdt zijn met de voorwaarde van bol.com. Zorg dat je gewoon een normale website hebt met eerlijke en waardevolle content en dan is het vaak wel goed. Wil je liever dat je het gewoon doorleest, dan is dat natuurlijk ook prima. De links staan ook op bol.com als jij je gaat aanmelden.

Ook is het niet de bedoeling dat je geld teruggeeft als mensen via jouw hun aankopen gaan doen. Je kan in overleg best een actie opzetten, maar je mag nooit standaard geld teruggeven, want dan ben je dus in overtreding.

Affiliate marketing als businessmodel

Nu weet jij helemaal hoe jij je kunt aanmelden voor affiliate marketing op bol.com. Van het begin tot het eind hebben wij een meegenomen en alles uitgelegd. En persoonlijk denk ik dat je best veel geld uit kan halen. Met hard werken en weten wat je doet kan je er best van leven. Natuurlijk weet ik dit niet zeker omdat ik hierin geen ervaring heb, maar als ik al wat linkjes neerzet en er 25 euro per maand mee verdien kan je er best een paar duizend euro mee verdienen. Website teksten schrijven

Wel is bol.com niet het enige bedrijf waar jij als affiliate aan de slag kan. Affiliate marketing is een heel groot businessmodel. Er zijn mensen die hier hun brood mee verdienen en die een passief inkomen genereren uit affiliate marketing!

Zelf ben ik ook bezig om een passief inkomen te verdienen uit affiliate marketing en met hard werken, slim werken, weten wat je wilt en duidelijk doelen ga ik er zeker komen.

Jacko Meijaard geeft een online cursus over affiliate marketing. Hoe je een website opzet en wat er allemaal bij komt kijken. Dankzij Jacko Meijaard ben ik begonnen met affiliate marketing en ben ik nu mijn dromen aan het waarmaken.

Mede door hem zijn mijn ogen geopend wat het internet allemaal kan geven. En natuurlijk is het in het begin spannend en vreemd, maar je moet hier doorheen bijten en zorgen dat je niet opgeeft.

Er zijn talloze bedrijven die een affiliate marketing programma hebben en waar jij hun producten kan promoten. Wij hebben allemaal geleerd om naar school te gaan een studie te volgen en een baan te zoeken. Niemand wordt opgeleid om daadwerkelijk een bedrijf te starten en al helemaal niet op het internet. Zeker jonge mensen moeten gewoon een vaste baan zoeken en houden en pas rond hun 30ste een bedrijf beginnen.

We vinden die onzekerheid van een bedrijf of een internet business helemaal niks terwijl we zelf ontzettend veel spullen op het internet kopen. Alles wordt via het internet gekocht en volgens vele mensen kan je met een internet business geen geld verdienen. Wij, jij en ik moeten van gedachten veranderen, we moeten opnieuw geprogrammeerd worden en weer durven gaan dromen.

Als je echt succesvol wilt worden doormiddel van affiliate marketing zal jij moeten veranderen, moet je risico’s durven nemen en andere wegen gaan wandelen die je ouders, familie of vrienden bewandelen. Je moet anders zijn dan andere mensen en niet meer met de massa meegaan. Als jij kies voor jezelf dan ga je zeker een succesvolle business opbouwen.

Heb je interesse in affiliate marketing business dan is dit artikel geschikt voor jou. Lees het gewoon en kijk of jij dit wilt ook met het partnerprogramma van bol.com kan jij een goeie internet business opzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.