Hoe jij rijk kunt worden door het verschil te weten tussen Activa en Passiva!

LEEF JOUW DROOM!

Hoe jij rijk kunt worden door het verschil te weten tussen Activa en Passiva!

activa en passivaHet is natuurlijk een bizarre titel, ‘rijk worden door het verschil te weten tussen activa en passiva’. Maar als jij het boek Rich dad Poor dad kent dan snap je waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Het verschil weten tussen activa en passiva is van het grootste belang.

Ik neem al een tijd 6 dagen in de week een podcast op. Het gaat steeds beter en we kunnen stukje bij beetje vooruit werken. Uiteraard kost dit allemaal even wat tijd en veel doorzettingsvermogen, maar dat is het allemaal waard.

Het is zeker waardevol om even 1 podcast te beluisteren. We hebben de afgelopen 2 weken Rich dad Poor dad behandelt, of Rijke pa Arme pa, en dat is echt heel waardevol.

Aanstaande zaterdag komt hoofdstuk 8 aanbod waar we er volledig op ingaan wat je nou moet doen om actie te ondernemen. Als jij wilt beginnen met een business, als jij je wilt ontwikkelen, dan is dat echt het eerste boek wat jij moet lezen om vooruit te komen. Luister dus ook naar de podcasts waarin ik elk hoofdstuk samenvat.

Activa en Passiva wat zijn dat voor termen? 

Het is altijd goed om even duidelijk te hebben wat activa en passiva nou precies is. Ze worden vaak in de business wereld gebruikt en ook bij elke bedrijf komen ze voor. Zeker in de boekhouding zijn ze van groot belang en als jij geld gaat lenen bij een bank dat moet je dit ook goed op een rijtje hebben.

Activa zijn bezittingen, die zijn dus voor 100% van jouw. Om gelijk even duidelijk te maken dat jouw huis niet tot je activa behoort omdat je hoogstwaarschijnlijk een hypotheek hebt lopen. Je huis kan ook in waarde dalen waardoor het dus niet tot jouw activa behoort.

Als jij handelt in onroerend goed, dan staat dat wel weer op je activa (bezittingen) omdat jij dit werkelijk bezit en hier geld mee verdient door de verkoop hiervan. Dus je activa zijn jouw bezittingen.

Passiva zijn schulden, makkelijker is het niet te maken. Hier staat dus jouw hypotheek op omdat jij elke maand of elke kwartaal een deel van jouw hypotheek afbetaald. Probeer dit te onthouden wat dat zal echt het verschil maken of jij rijk wordt of arm blijft.

Wat hoort er bij je activa, bezittingen

Probeer alvast voor jezelf na te gaan wat er allemaal bij jouw bezittingen hoort. Ook persoonlijke dingen rekent de bank tot je bezittingen, en dat is natuurlijk top, maar let wel op dat je geen ‘onzin’ gaat opschrijven die wel waarde hebben, maar die je liever niet kwijt wilt. Zeker voor een bedrijf hoeft dat helemaal niet.

In het boek Rich dad poor dad worden er bezittingen opgeschreven die jouw helpen naar financiële vrijheid. Daarom is het ook belangrijk dat je het verschil weet tussen activa en passiva. onroerend goed

bezittingen die je op je activakolom kan hebben zijn zaken zoals:

 1. Onroerend goed
 2. Aandelen
 3. Crypto
 4. eigendomen
 5. Obligaties, dit levert rente op
 6. Andere investeringen

Dit zijn dus een paar zaken, misschien heb jij er nog wel één, waarop jij je moet focussen. Tenminste als jij financieel vrij wilt worden of als je een leuke oude dag wilt hebben, je schoolgeld voor je kinderen wilt betalen, je kinderen een huis wilt geven en ga zomaar door.

Er zijn echt tal van mogelijkheden waarom jij je financieel wilt ontwikkelen, dat begint dus bij activa en passiva. Probeer zoveel mogelijk activa te vergaren en zo min mogelijk passiva.

Ik werk bijvoorbeeld nu aan mijn activa, het doel met deze website en andere websites is om mensen te voorzien van de juiste informatie en om geld binnen te halen. Uiteraard moet mijn website daarvan bestaan en ik daarvan leven. Hiermee probeer ik een passief inkomen te genereren. In het begin krijg je er bijna niks voor, je zit week in week uit te type en podcasts op te nemen en niemand die het luistert of leest en er komt geen geld binnen.

In februari zijn we al weer verder dan nu en dan ben ik ruim 1 jaar actief bezig met mijn website. Vanaf dan wordt het ook leuk en wordt mijn website succesvol, vandaar dat ik zeg dat je op de lange termijn moet kijken en gewoon door moet gaan. Dit vereist doorzettingsvermogen van je en veel discipline, maar wil daar over heengaat komt er wel.

Wat hoort bij je passiva, schulden

We hebben ook een andere kant en dat is passiva. Wat staat er allemaal op dit lijstje en waarom moet hier zo min mogelijk opstaan? Wat hier allemaal opstaat gaat er elke maand of elk kwartaal uit. Dit zijn ‘vaste lasten’, die elke maand of kwartaal terugkomen.

Schulden die je op je passivakolom kan hebben zijn zaken zoals:

 1. Hypotheek
 2. Schulden
 3. Consumptieve
 4. Rood staan
 5. Studieleningen
 6. (abonnementen)

Doe goed onderzoekEen misschien zijn er nog wel meer, maar dit moet jij zo veel mogelijk voorkomen. Ik heb abonnementen tussen haakje gezet omdat deze er niet zo opstaan, deze vallen denk ik onder schulden. Maar door die abonnementen lopen je schulden vaak op.

Dit kost je vaak een hoop geld en veel mensen laten dat gewoon lopen. Kijk dus eens naar je lopende abonnementen, want hiervan zal jij best wat kunnen schrapen.

Zorg dat jij je focus legt op ACTIVA 

Ja. dit is echt enorm belangrijk! Je moet dit proberen te onthouden en doorgeven aan je kinderen of als je nog heel jong bent later doorgeven aan je kinderen of andere familieleden. Dit kan namelijk echt het verschil maken of jij arm of rijk wordt.

 

Iedereen leeft bij de dag en niet veel mensen kijken vooruit, veel mensen willen niks weten over geld omdat het slecht is. Dat kan ik wel begrijpen, maar je kan met geld ook goeie dingen doen met geld. Probeer op een positieve manier naar geld te kijken want het is een middel om dingen te krijgen.

Dit is ook waarom de rijken steeds rijker worden, zij weten namelijk hoe geld werkt, zij weten het verschil tussen activa en passiva, zij weten hoe je het spel moet spelen en daar moeten wij nog alles van leren.

Probeer je te focussen op activa, ga dat vergaren en zorg dat je steeds meer te weten komt over financiële ontwikkeling. Bouw een business op en zorg dat jij het verschil weet tussen activa en passiva.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.